5 syytä miksi magnesium auttaa parantamaan psyykkistä kapasiteettia

· tammikuu 5, 2018
Tiesitkö, että magnesium voi auttaa parantamaan psyykkistä kapasiteettiasi? Tämä ei ole ainoa sen hyödyistä, se voi myös auttaa kehoasi selviytymään stressistä. 

Magnesium on elintärkeä ravinne, josta kaikki puhuvat. Tämä hyödyllinen mineraali monella tapaa, ja se näyttää olevan avainasemassa hyvinvointimme suhteen.

Tämä ei ole liioittelua, sillä magnesiumilla on korvaamaton tärkeys suuressa osassa ihmisen kehossa tapahtuvista biokemiallisista reaktioista. Tämän mineraalin ansiosta kehosi suorittaa 300 entsymaattista prosessia, mukaanlukien jotakin erityistä: energiantuotanto.

Mitä jos nyt kertoisimme sinulle, että tämä mineraali on myös avaintekijänä psykologiselle hyvinvoinnillesi?

Tämän on mielenkiintoinen tieto, joka ei voisi erottautua enemmän: potilaat, joilla on esimerkiksi vakava masennus, hyötyvät merkittävästi magnesiumpitoisista lisäravinteista.

Lisäksi he, jotka kärsivät ahdistushäiriöistä, mielialan sairauksista, kouristuksista, ataksiasta tai psykoottisista jaksoista, ovat huomanneet elämänlaatunsa kasvavan siihen pisteeseen, että heidän parantumisensa todennäköisyys paranee.

Tänään tässä artikkelissa haluamme selittää kuinka magnesiumilla on kyky parantaa psyykkistä terveyttäsi. Ja kuinka se jopa parantaa hyvinvointiasi ja psyykkisiä kykyjäsi.

Paranna psyykkisiä kykyjäsi magnesiumin avulla

1. Magnesium parantaa muistiasi

avain muistoihin

Olemme jo tietoisia siitä, että puolet teollistuneiden maiden ihmisistä eivät syö edes minimimäärää magnesiumia.

 • Tällä puutoksella on vaikutus, kun pääsemme keski-ikään. Tässä elämän vaiheessa monet kognitiiviset toimintamme alkavat tulla vähemmän akuuteiksi. 
 • Yksi kiinnostava asia, mikä on hyvä pitää mielessä on, että magnesium vahvistaa synapsejasi, jotka sijaitsevat hippokampuksessasi. Tämä on se osa aivojasi, joka auttaa sinua säilömään pitkäaikaista muistiasi.
 • Samanaikaisesti tämä mineraali toimittaa otsalohkon korteksin elintärkeitä toimia.
 • Magnesiumin ansiosta aivosi voi muistaa nämä muistot, jotka ovat säilötty lyhytkestoisessa muistissasi (kuten minne jätin avaimet, uunin pois päältä laittamisen, jonkin tärkeän asian ostaminen…). 

Magnesium myös vahvistaa synaptisia hermopäätteitä, jotka ovat vastuussa muun muassa tiedon, muistojen ja datan siirtämisestä ja vahvistamisesta.

2. Magnesium kasvattaa oppimiskykyäsi

Monet meistä saattavat ajatella, että mahdollisuus oppia katoaa ajan myötä.

On selkeää, että oppimispotentiaali ei ole sama 3-vuotiaalla lapsella ja 70-vuotiaalla vanhuksella, mutta aivoilla on joka iässä uskomattomia kykyjä.

 • Sen plastisuus, sen kyvyt tehdä uusia yhdistelmiä eivät koskaan lopu. Toisin sanoen, jos urheilemme ja pidämme siitä huolta kuin lihaksesta, takaamme että se saavuttaa korkeamman iän hyvässä kunnossa.
 • Tapa tehdä tämä on syödä magnesiumvalmisteita.
 • Kiitos tämän mineraalin, voimme tehdä kommunikoinnin hermosoluille helpommaksi. Me myös teemme muistomme, mielialamme ja uuden informaation vastaanoton paremmaksi.

3. Se auttaa vähentämään stressiä

nainen yrittää keskittyä

Kun kärsimme stressistä, veressämme on liikaa kortisolia. Tämä liiallinen kortisoli satuttaa aivojesi rakennetta, hippokampusta, hyvin konkreettisella tavalla.

Tämä haitta saa meidät samaan katkoksia muistiimme. Se tekee keskittymisen vaikeammaksi. Ja se vahvistaa negatiivisia tunteitamme.

On kuitenkin mielenkiintoista tietää, että magnesium toimii myös hormoneillemme siihen pisteeseen, että se vähentää kortisolia ja kontrolloi stressivastettasi.

Samanaikaisesti magnesium voi toimia veriaivoesteenä. Toisin sanoen se viivyttää stressihormoneja pääsemästä aivoihisi.

4. Magnesium voi ehkäistä Alzheimerin tautia

Magnesium itsellään ei estä kehittämästä Alzheimerin tautia.

 • Kuitenkin se voi toimia suojaajana, vähentäen taudin kehittymisen riskiä.
 • Tämä mineraali estää amyloidiplakin kertymistä aivojesi hippokampuksessa. 
 • Se myös vähentää tämän plakin ilmaantumista otsalohkossa.

Tämä tieto rohkaisee meitä parantamaan ruokavaliotamme, jotta voimme korvata tähän mineraaliin liittyvät mahdolliset vajeet.

5. Magnesium vähentää ahdistusta ja sallii sinun olevan enemmän ”ytimessä”

nainen istuu ikkunalaudalla

 

Olemme kaikki käyneet läpi tiettyjä aikoja, jolloin aivomme tuntuu kulkevan paljon nopeammin kuin itse aika. Tunnemme kiihtyvämme, ja kaikki stimulaatio, jokainen tapahtuma joka ”laukeaa” päällemme, saa meidät menettämään kontrollin.

 • Kaikki menee ohitsemme, tunnemme olomme hermostuneeksi, kärsimme unettomuudesta sekä suuresta murskaavasta tunteesta.
 • Nämä ahdistuksen ajat voidaan ehkäistä hallitsemalla päivittäistä elämäämme paremmin. Ne voidaan myös ehkäistä pitämällä huolta magnesiumtasoistamme.
 • Emme voi unohtaa, että magnesium on kaikista tärkein ainesosa soluissamme. Tämä johtuu siitä, että se toimii ”polttoaineen” biologiselle prosessille, jota solut tekevät.
 • Elin, joka tarvitsee eniten energiaa, on aivosi. Se tarvitsee suuret määrät magnesiumia.
 • Parantaaksemme tilaamme jos kärsimme intensiivisestä ahdistusjaksosta, mikään ei ole parempi kuin ”magnesiumdieetin” syöminen.
 • Toisin sanoen, meidän täytyy syödä ruokia, jotka sisältävät runsaasti tätä mineraalia. Ja meidän täytyy kysyä lääkäriltämme, kuinka paljon sitä on syytä omalla kohdallamme ottaa.

Vähä vähältä, muutaman viikon kuluessa, huomaat että hermosi parantuvat. Lihasten jännitys helpottuu. Lisäksi olet paljon keskittyneempi tähän hetkeen.