Logo image
Logo image

Usein vastaus löytyy alitajunnasta - opettele tutkimaan sitä

3 minuuttia
Eikö motivaatiota löydy? Oletko kenties myrkyllisessä parisuhteessa? Oletko yksinäinen? Pelkäätkö? Opettele tutkimaan ja tarkastelemaan omaa alitajuntaasi, ja ota siitä selvää.
Usein vastaus löytyy alitajunnasta - opettele tutkimaan sitä
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Alitajunta kertoo päivittäin meille asioita joita emme osaa tulkita. Kuinka paljon ongelmia sinulla on viime aikoina ollut? Joitakin? Useita? Kymmeniä? Joskus voit löytää ratkaisun ongelmaasi siten, että katsot omaa alitajuntaasi.

Alitajunta toimii koko ajan. Sinun tarvitsee vain opetella kuuntelemaan sitä sekä tulkita ne asiat, jotka se sinulle sanoo. Alitajuntaan perille pääseminen ei kuitenkaan ole kovin helppoa, ja se vaatiikin suuren määrän ihmisen oman sisimmän tarkastelua.

Moni päättää kääntyä hypnoosiin erikoistuneen psykologin puoleen, jotta voisi päästä käsiksi kyseiseen psyykensä osaan. Toiset taas päättävät tehdä tämän itse ja he valitsevat niin kutsutun “kotona ympäriinsä kävely” -menetelmän.

Alitajuntasi puhuu sinulle

Some figure

Oletko koskaan saanut ahdistuskohtausta? Siinä ei ole kyseessä mikään muu kuin herätys siihen, mitä mielesi sinulle lähettää.

Et ehkä tiedä, miksi tällainen äärimmäinen ahdistuneisuus ilmaantuu. On myös todennäköistä, että olet kantanut joitakin ongelmia mukanasi jo pidemmän aikaa. Jos odotat liian kauan saadaksesi ongelmaan ratkaisun, siitä tulee este.

Tiedät varmaankin, että ongelmien huomiotta jättäminen ei ole se paras vaihtoehto, mutta haluat joskus silti odottaa.

Jos kehosi puhuu sinulle jollakin tapaa, sinun tulisi kuunnella sitä.

Ajatusten moottori

Some figure

Kuten lääkäri ja tutkija Bruce Lipton on todennut: “Alitajunta on miljoona kertaa voimakkaampi ja tärkeämpi kuin ihmisen tietoinen mieli. Käytät alitajuntaasi 95 % ajasta, mutta et voi kontrolloida sitä.”

Näin tapahtuu siksi, että alitajunta on se osa mieltäsi, jolla on suurin merkitys ajatusprosessiesi kannalta.

Ajattele vaikkapa sellaisia kysymyksiä, joiden vastaus tulee heti mieleen. Tässä on yksi esimerkki:

“Missä Eiffel-torni sijaitsee?”

“Pariisissa.”

Sanot tämän vastauksen ilman, että ajattelisit sitä, sillä alitajuntasi on sisäistänyt asian.

Sama tapahtuu, kun siirrät toisen sormiasi tai käyt kävelyllä. Sinun ei tarvitse olla tietoinen liikkeestä, jotta voisit toteuttaa sen.

Ihme kyllä, sama asia voi tapahtua myös päinvastaisena.

On monia asioita, joista et ehkä ole täysin tietoinen. Ehkäpä tämä johtuu siitä, että et halua kiinnittää näihin asioihin huomiota, tai siitä, että haluat niiden tulevan kuntoon itsestään.

Alitajunta ja vaisto

Some figure

Vaistoillasi on paljon tekemistä alitajuntasi kanssa. Oletko koskaan epäröinyt jonkin valinnan suhteen, sillä intuitiosi on sanonut sinulle, että se ei ole paras vaihtoehto?

Vaikka saatatkin kutsua tätä ajatusta “aavistukseksi”, se on itse asiassa kuvastus alitajunnastasi. Se rohkaisee sinua tekemään oikean valinnan, eli sen, jonka se tietää hyödyttävän sinua, ja se tekee tämän hiljaisella käskyllä.

Siksi onkin tärkeää, että valmistat itsesi kuuntelemaan alitajuntaasi. Tämä osa itseäsi tulee auttamaan sinua useilla tavoilla elämäsi aikana.

Kuinka alitajunnan kuuntelemista varten sitten voi valmistautua?

  • Kiinnitä huomiota tunteisiisiSen tukahduttaminen, mitä tunnet, on turha yritys vaientaa alitajuntasi.
  • Älä pelkää löytää omaa itseäsi: Kun sukellat alitajuntaasi, saatat löytää itsestäsi sellaisia osia, joista et pidä.
  • Hyväksy tilanne: Kaikki ei johdu vain huonosta tuurista, ja kaikki negatiivinen ei kohdistu juuri sinuun. Huonot asiat eivät valitse sitä, kenelle ne tapahtuvat.
  • Vietä aikaa yksin: Yksinolon pelkääminen saa sinut etsimään vilkkaita paikkoja, jotta voisit välttää omaan itseesi huomion kiinnittämistä.

Ota yhteys syvimpään itseesi

Some figure

Mindfulness, joka tunnetaan myös nimityksellä “tietoinen läsnäolo”, on menetelmä, joka tulee auttamaan sinua saamaan yhteyden omaan syvimpään itseesi.

Meditaatio on yksi niistä mindfulness -menetelmän tekniikoista, joiden avulla voit toteuttaa tämän.

Jos haluat aloittaa, sinun tulee myös alkaa kiinnittää huomiota omiin uniisi heti alusta lähtien. Vaikka et ajattelisi että unilla on paljoakaan merkitystä, niiden muistiin kirjoittaminen on tärkeää, jotta voisit analysoida niitä myöhemmin. Tämä on elintärkeä vaihe, jotta voisit avata viestintäkanavat oman alitajuntasi kanssa.

Kun tämä viestintä sitten alkaa, on tärkeää tehdä eräs muutos. Sinun täytyy muuttaa sitä mikä sinua satuttaa tai tukahduttaa, ja sinun tulee muuttaa niitä haavoja, jotka eivät parane. Jos nimittäin jatkat samalla polulla kuin ennenkin, tämä tarkoittaa sitä, että käännät selkäsi omille vaistoillesi.

Oman käytöksesi muuttaminen on vaikeaa, aivan kuten ongelmienkin ratkaiseminen on, mutta vaikka et tekisi mitään, alitajuntasi on työssä.

Se ei koskaan lakkaa niiden signaalien lähettämistä, joita tarvitset oman polkusi muuttamiseksi sekä jotta voisit kiinnittää huomiota niihin ratkaisuihin, jotka alitajuntasi sinulle näyttää.

Eikö sinulla ole motivaatiota? Oletko kenties myrkyllisessä parisuhteessa? Oletko yksinäinen? Pelkäätkö? Mitä?

Tutki, tarkastele ja selvitä, mitkä ovat alitajuntasi syvyydet. Sieltä tulet löytämään ne vastaukset, joita etsit.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.