"Uniset silmät": mistä tässä silmämeikkitrendissä on kyse?

Uniset silmät -meikkitrendi ehdottaa tummien pigmenttien hyödyntämistä houkuttelevan ja aistillisen lookin saavuttamiseksi.
"Uniset silmät": mistä tässä silmämeikkitrendissä on kyse?

Viimeisin päivitys: 12 joulukuuta, 2023

Silmien varjostaminen niin, että ne näyttävät hieman suljetuilta, ei ole meikkivirhe, vaan sitä kutsutaan uniset silmät -meikiksi, ja se on trendi, joka on levinnyt mm. TikTokissa. Sitä on helpompi levittää ja häivyttää, mikä on tärkeää syvän ilmeen vaikutuksen kannalta.

“Unisten silmien” viehätys piilee pigmenttien yhdistelmässä, joka luo mihin tahansa tilaisuuteen sopivan aistikkaan ilmeen. Se on myös vähemmän aikaa vievä, joten se on hyvä vaihtoehto, kun on valmistauduttava nopeasti. Miten se toteutetaan?

Millainen on “uniset silmät” -meikkitrendi?

Uniset silmät eli sleepy eyes on rennompi versio muista eyeliner- ja häivytystekniikoista, kuten foxy eyes -meikistä. Periaatteena on antaa silmille hieman vino katse käyttämällä tummia pigmenttejä suoran viivan varjostamiseen.

Tuloksena on illuusio puoliksi suljetuista silmistä, mikä on varsin näyttävää ja luonnollista. Hayley Bui on sisällöntuottaja, joka aloitti tämän trendin, ja hänen lähestymistapansa on saanut miljoonia tykkäyksiä TikTokissa. Useilla kielillä olevat opetusohjelmat tekevät tämän meikin opettelusta helppoa.

Ne, jotka ovat kokeilleet temppua, kuvaavat sitä vähemmän kohottavaksi luomiväriksi, joka muistuttaa jossain määrin grunge-glam –tyyliä, joka korostaa silmiä leikittelemällä ruskeilla ja mustilla varjoilla.

Uniset silmät -efekti, joka ei suinkaan ole tylsä, tarjoaa mahdollisuuden esitellä vähemmän liioiteltua mutta yhtä hienostunutta meikkiä.

Uniset silmät -meikkitrendin edut

Silmien rajaus tehdään yleensä kajaalilla tai nestemäisellä rajauskynällä, ja sen tarkoituksena on hahmotella ja korostaa silmien ilmeikkyyttä ja syvyyttä. Uniset silmät -tekniikalla on sama tarkoitus, mutta sillä erolla, että silmäluomea ja alempaa ripsirajaa työstetään niitä varjostaen.

“Uniset silmät” -meikissä ei käytetä liikaa meikkiä, vaan katse pyritään tekemään mahdollisimman luonnolliseksi ja samalla korostaen katseen kehystä. Yksi sen eduista on se, että se ei vaadi symmetristä luomiväriä tai savuisia silmäluomia ammattilaisen asiantuntemuksella.

Se koostuu pikemminkin tummasta häivytyksestä, joka on kaukana tarkoista tai terävistä viivoista optisen illuusion luomiseksi.

Näin saat uniset silmät

Tummien, ihonväriäsi korostavien sävyjen lisäksi tärkeintä unisten silmien tekemisessä on erityiset siveltimet silmänympärysalueelle. Vaikka menetelmä on yksinkertainen, oikeat välineet takaavat, että työ tehdään oikein.

Silmämeikki voi olla puuteri-, geeli- tai nestemäistä. Tarvitset myös mustan luomivärin tai -kynän, ripsivärin tai tekoripset. Kun kaikki on valmiina, tee seuraavat vaiheet:

  1. Häivytys: Levitä ruskeaa varjostinta pienellä siveltimellä silmän ulkonurkkaan. Sipaise varovasti silmäluomen rypytykseen.
  2. Rajaus: Tässä vaiheessa käytät mustaa eyelineria tehden viivan, joka alkaa silmän ulkonurkasta ja jatkuu ulospäin.
  3. Yhdistä: Yhdistä ylempi ja alempi ripsiraja luomivärillä; tämä korostaa mustaa ja lähentää vaikutelmaa.
  4. Merkkaus: Jatka eyelinerilla alempaa ripsirajaa kyynelrajan yläpuolelle, mutta älä peitä sitä kokonaan vaan noin kolme neljäsosaa matkasta.
  5. Savuisuus: Varjosta siveltimellä tai pienellä siveltimellä tummaa sävyä, kunnes saat silmien alareunaan savuisen ilmeen, joka korostaa tummien silmänalusien aluetta ilman, että muu meikki menettää harmoniaa.
  6. Täydennä: Viimeistele katse kihartamalla ripset ja levittämällä ripsiväriä tai liimaamalla halutessasi tekoripset.
Vaikka uniset silmät kiinnittävät huomiota silmien alla oleviin tummiin silmänalusiin, se ei tarkoita, että katse simuloi väsyneitä kasvoja.

Vaikka ne näyttävät “merenneitosilmiltä”, “unisilla” silmillä on toinen tavoite

Monesti unisia silmiä verrataan “merenneitosilmiin“, mutta ne eroavat toisistaan luonnollisuudeltaan. Edellisten tarkoituksena on simuloida, että meikki alkaa kulua pois tuntien kuluessa, kun taas jälkimmäiset korostavat silmien muotoa, nostavat kulmakarvoja ja kaventavat katsetta.

Uniset silmät keskittyvät tummien sävyjen käyttöön, kun taas merenneitotyyli turvautuu korostusvoiteisiin, kultaisiin ja pronssin sävyihin, jotka on levitettävä taitavin vedoin viettelevän ilmeen luomiseksi.

Uniset silmät sopivat erinomaisesti niille, jotka vasta opettelevat meikkitekniikoita tai joilla on vain vähän aikaa meikkaamiseen. Uskallatko kokeilla sitä?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.