Logo image
Logo image

Tutkimus: tämä ruoka voi ehkäistä rintasyöpää

2 minuuttia
Probiootit voivat auttaa sinua taistelemaan tehokkaasti rintasyöpään liittyviä mikro-organismeja vastaan ja vähentää niiden määrää elimistössäsi. Terveellisten elämäntapojen noudattaminen on myös tärkeää.
Tutkimus: tämä ruoka voi ehkäistä rintasyöpää
Viimeisin päivitys: 22 helmikuuta, 2019

Rintasyöpä on yksi naisten yleisimmistä syövistä. Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan yhdelle kahdeksasta naisesta kehittyy tämän sairauden jokin muoto jossain vaiheessa elämää.

Rintasyöpää voi esiintyä myös miehillä, erityisesti 60-70 -vuotiailla. Tämä on kuitenkin paljon harvinaisempaa.

Rintasyöpään ei liity niin suurta kuolleisuusprosenttia kuin muihin syöpiin. Syövästä selvinneiden määrä jatkaa kasvuaan ja monet selviävät tästä rankasta taistosta. Tiede on kehittynyt, ja uusia, yksilöidympiä ja tehokkaampia hoitoja kehitetään jatkuvasti. Tutkijat etsivät yhä keinoja ehkäistä rintasyöpää.

Tänään haluamme puhua mielenkiintoisesta tutkimuksesta, joka osoittaa, että tiettyjen ruokien syöminen voi auttaa ehkäisemään rintasyöpää.

Bakteerit ja rintasyöpä

Rintasyövän selkeää syytä ei tiedetä, ja näin ollen on mahdotonta ennustaa, kuka saa taudin. Mutta geneettiset tekijät, kuten myös elintavat ja hormonihoidot vaihdevuosien aikana vaikuttavat siihen, kehittyykö rintoihin syövän esiasteen soluja.

Kukaan ei tiedä, kehittyykö näistä soluista syöpä tulevaisuudessa. Paras keino ehkäistä rintasyöpää on tehdä ehkäiseviä toimia ja käydä säännöllisissä tutkimuksissa.

Hanki lisätietoa: Rintasyöpää ehkäisevät ruoat

Jokin aika sitten uutisoitiin mielenkiintoisesta tutkimuksesta, jossa oli mahdollisesti erittäin hyödyllistä tietoa tämän syövän ehkäisyn kannalta. Kerromme siitä sinulle tarkemmin.

Bakteerit

Amerikan mikrobiologiayhdistys on suorittanut laajan tutkimuksen, joka julkaistiin vastikään lehdissä Science Daily ja Applied and Environmental Microbiology.

Some figure

Tutkimuksen johtopäätökset olivat seuraavat:

 • Tutkimuksessa hyödynnettiin rintakudosta 58 naiselta, jotka olivat käyneet läpi masektomian pahanlaatuisen kasvaimen poistamiseksi, sekä 50 naiselta, joilla oli hyvänlaatuisia kasvaimia, ja vielä 23 naiselta, joille oli tehty plastiikkakirurginen toimenpide ja jotka olivat päättäneet lahjoittaa näytteitä tutkimusta varten.
 • Mikrobiologien tarkoituksena oli tutkia kudosnäytteiden bakteeriesiintymiä ja etsiä eroja niiden välillä.
 • Tutkimusta johti professori Gregor Reid Ontarion yliopistosta. Hänelle selvisi, että rintasyöpää sairastavien naisten kudosnäytteissä oli myös suurempi määrä Escherichia Coli ja Staphylococcus epidermis bakteereja.
 • Nämä haitalliset bakteerit vaikuttavat DNA-ketjujen vaurioitumiseen ja estävät hapen pääsyn soluihin. Nämä ovat tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa elimistössä pahanlaatuisen kasvaimen kehittymiseen.
 • On huomautettava, että näiden bakteerien esiintyminen ei tarkoita sitä, että saat varmasti rintasyövän. Ne lisäävät kuitenkin riskiäsi sairastua.
 • Jos suvussasi esiintyy rintasyöpää tai tupakoit, olet vielä suuremmassa riskissä sairastua.

Suosittelemme lukemaan: Onko rintasyöpä ennustettavissa?

Probiootit voivat ehkäistä rintasyöpää

Moni luultavasti yllättyy kuullessaan tämän, mutta rinnoillakin on oma bakteerikantansa aivan kuten ruoansulatusjärjestelmällä. Tämä monimuotoinen ja tärkeä mikrobiomi suorittaa tärkeitä tehtäviään syvällä rintakudoksen sisällä.

Some figure

Tämä uutinen antaa toivoa tutkijoille. Yksi keino ehkäistä rintasyöpää ja jopa hoitaa sitä, on suojella immuunijärjestelmää ja kehittää erityisiä antibiootteja, jotka tappavat rintasyövän kehittymiseen suoraan vaikuttavia bakteereja.

Näin ollen tutkijat suosittelevat siis syömään enemmän probiootteja.

Tutkimuksesta vastuussa olevat henkilöt osoittivat, että jollakin niinkin yksinkertaisella asialla kuin runsaammalla probioottien syömisellä voi taistella tehokkaasti tämäntyyppisiä haitallisia mikro-organismeja vastaan.

Lue: Kaksi ainesosaa paksusuolen myrkkyjen poistamiseen

 • Lisää aamiaisrutiiniisi yksi kupillinen tavallista maustamatonta jogurttia, johon laitat hedelmää.
 • Syö hieman tummaa suklaata joka päivä.
 • Hapankaali on myös hyväksi terveydelle.
 • Misokeittoa suositellaan erityisesti.
 • Kokeile juoda luonnonmukaista kombutsa-teetä.
 • Noudata terveellistä ruokavaliota ja pese säännöllisesti kätesi sekä hedelmät ja vihannekset ennen syömistä.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Breast Cancer Network Australia. (2015). About breast cancer. Breast Cancer Network Australia.
 • American Cancer Society. (2016). Breast Cancer Facts & Figures 2015-2016. American Cancer Society, Inc. https://doi.org/10.1016/j.bbrc.2009.04.051.Molecular
 • Donaldson, M. S. (2004). Nutrition and cancer: A review of the evidence for an anti-cancer diet. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-3-19
 • National Collaborating Centre for Cancer. (2009). Early and Locally Advanced Breast Cancer: diagnosis and treatment. NICE Clinical Guidelines, No. 80.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.