Logo image
Logo image

Kaksi ainesosaa paksusuolen myrkkyjen poistamiseen

3 minuuttia
Helpottaaksesi paksusuolen puhdistamista myrkyistä, on tärkeää että tämän hoidon lisäksi juot vähintään kaksi litraa vettä päivässä.
Kaksi ainesosaa paksusuolen myrkkyjen poistamiseen
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tutkijat arvioivat, että siihen mennessä kun täytät 70 vuotta, suolistosi on käsitellyt yli 100 tonnia ruokaa ja 40 000 litraa nesteitä, mukaan lukien noin 7 kiloa myrkyllisiä aineita. Tämä kaikki kerääntyy ruoansulatuselimiisi ja saattaa kulkeutua verenkiertoon, johtaen vakaviin terveysongelmiin. Ummetus, muutokset aineenvaihdunnassa ja ihosairaudet ovat joitakin merkkejä siitä, että paksusuolesi on täynnä myrkkyjä.

Vaikka elimistö pystyykin poistamaan myrkkyjä ja kuona-aineita itse, se voi toisinaan ylikuormittua, ja nämä aineet alkavat kerääntyä elimistöön. Onneksi on kuitenkin olemassa useita luonnollisia tapoja poistaa paksusuolen myrkkyjä tarvitsematta pelätä sivuvaikutuksia.

Tämän päivän artikkelissa haluamme jakaa tehokkaan ja terveellisen puhdistuskuurin, joka vaatii vain kaksi ainesosaa.

Kuinka paksusuolen myrkkyjä poistetaan?

Poistaaksesi myrkyt suolesta tarvitset vain pellavansiemeniä ja kefiiriä. Kumpikin ruoka-aine on vähäkalorinen ja sisältää tehokkaita ravintoaineita, jotka ovat hyväksi vatsalaukun ja suoliston terveydelle.

Jotta mikään ei jää epäselväksi sen suhteen, miten tämä puhdistuskuuri voi auttaa sinua, käymme läpi sen tarjoamat hyödyt yksityiskohtaisesti.

Pellavansiementen hyödyt

Some figure

Pellavansiemen on pieni siemen, jolle on ominaista suuri kuitupitoisuus sekä Omega-3 -rasvahapot. Se sisältää 40 % ravintokuitua, josta yksi kolmasosa on liukenevaa ja loput liukenematonta. Se sisältää myös fytokemikaaleja, kuten lignaaneja, jotka suojaavat soluja oksidatiiviselta stressiltä.

Pellavansiementä on pitkään käytetty ravintolisänä suolistomyrkkyjen poistamiseen, koska sillä on lievä laksatiivinen vaikutus, joka edistää suoliston liikkeitä.

Liukeneva kuitu muuttuu geelimäiseksi aineeksi, joka imee itseensä myrkkyjä ja ehkäisee ummetusta löysentämällä ulostetta.

Sillä on myös tulehdusta lievittäviä ja antioksidanttisia vaikutuksia, jotka parantavat vaivoja kuten mahakatarri, vatsakipu ja sisäinen verenvuoto.

Kefiirin hyödyt

Some figure

Kefiiri on hapatettua nestettä, joka sisältää monia hyödyllisiä, paksusuolen bakteerikantaa edistäviä mikro-organismeja.

Kefiirille on luonteenomaista valkoinen tai kellertävä väri ja nestemäinen, pieniä rakeita sisältävä koostumus. Joskus se muistuttaa ulkonäöltään kukkakaalin kukintoja.

Kefiirissä on maitohappoa, bakteereita ja hiivoja. Ne estävät haitallisia eliöitä, jotka voivat aiheuttaa tulehdusta paksusuoleen päästyään.

Tämän terveellisen ruoka-aineen säännöllinen nauttiminen ja sen sisältämä mikrobikasvusto auttavat suolen myrkkyjen poistamisessa ja parantavat ruoansulatusjärjestelmän terveyttä yleisesti.

Monissa kulttuureissa kefiiri tunnetaan “terveyden ja pitkän elämän eliksiirinä”, sillä sen lisäksi että se parantaa ruoansulatusjärjestelmän terveyttä, sitä käytetään myös hoitamaan seuraavia:

 • Maksasairaudet
 • Hengitysteiden ongelmat
 • Sappirakon sairaudet
 • Munuaisvaurio
 • Krooniset suolistotulehdukset

Yleensä kefiiri määritellään hapatetuksi juomaksi, jonka maku on enimmäkseen peräisin maitohaposta.

Paksusuolen myrkkyjen poistaminen pellavansiementen ja kefiirin avulla

Some figure

Paksusuolen myrkkyjen poistaminen pellavansiemeniä ja kefiiriä hyödyntämällä vie vähintään 21 päivää, jonka aikana tulisi välttää liiallista rasvaa, sokeria ja hyvin happamia ruokia.

Ainekset

 • 100-150 ml kefiiriä
 • 1-3 rkl pellavansiemeniä

Mitä sinun tulee tehdä?

 • Puhdistuskuurin ensimmäisen viikon aikana nautit päivittäin 100 ml kefiiriä, jossa on 1 ruokalusikallinen pellavansiemeniä.
 • Toisella viikolla kefiirin määrä pysyy samana, mutta pellavansiemenien määrää lisätään 2 ruokalusikalliseen.
 • Kolmannen viikon aikana nauti 150 ml kefiiriä, jossa on 3 ruokalusikallista pellavansiemeniä.
 • Parhaiden tulosten saamiseksi varmista, että nautit puhdistuskuurin aikana vähintään kaksi litraa vettä päivittäin.

Katso myös: 5 tulehtuneisuutta poistavaa hedelmää

Kuinka usein tämä puhdistuskuuri tulisi toistaa?

Ehkäisevänä hoitona voit toistaa tämän puhdistuskuurin kolmen kuukauden välein. Mutta jos sinulla ilmenee sairastuneen suolen oireita, voit tehdä sen useammin.

Kokeile tätä puhdistuskuuria, jos sinulla on joitakin seuraavista:

 • Paksusuolen tulehdus, mahahaava tai mahakatarri
 • Hengitysteiden tulehdus
 • Virtsatietulehdus
 • Ylipainoa tai liikalihavuutta
 • Korkeat kolesteroli- tai triglyseridiarvot

Kuten huomaat, paksusuolen myrkkyjen poistaminen on helppoa, eikä se vaadi lainkaan vahvoja lääkkeitä.

Kokeile näitä keinoja, ja suojele suolistosi terveyttä välttääksesi vakavammat sairaudet tulevaisuudessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Guzel-Seydim, Z. B., Kok-Tas, T., Greene, A. K., & Seydim, A. C. (2011). Review: Functional properties of kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition.
 • Leite, A. M. de O., Miguel, M. A. L., Peixoto, R. S., Rosado, A. S., Silva, J. T., & Paschoalin, V. M. F. (2013, January 1). Microbiological, technological and therapeutic properties of kefir: A natural probiotic beverage. Brazilian Journal of Microbiology. Sociedade Brasileira de Microbiologia.
 • Shim, Y. Y., Gui, B., Arnison, P. G., Wang, Y., & Reaney, M. J. T. (2014). Flaxseed (Linum usitatissimum L.) bioactive compounds and peptide nomenclature: Areview. Trends in Food Science and Technology. Elsevier Ltd.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.