Valmista terveellinen pinaatti-lehtimangoldipiiras

Ei ole mitään parempaa kuin herkullinen ja ravitseva pinaatti-lehtimangoldipiiras, joka yllättää perheesi ja vieraasi. Parasta on se, että siitä saa helposti tehtyä sekä kasvissyöjille että vegaaneille sopivan version.
Valmista terveellinen pinaatti-lehtimangoldipiiras
Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Joillakin ihmisillä on terveelliset elämäntavat, he harrastavat liikuntaa ja noudattavat hyviä ruokailutottumuksia. Jos tämä koskee sinua, tulet varmasti pitämään tästä artikkelista opetamme valmistamaan herkullisen ja terveellisen pinaatti-lehtimangoldipiiraan. Se on loistava kasvisresepti!

Moni ei pidä pinaatin mausta, mutta tässä reseptissä tulet nauttimaan siitä takuuvarmasti. Pidä mielessä myös se, että on erittäin tärkeää syödä tätä vihannesta ainakin kerran viikossa.

Pinaatti pitää sydämen terveenä ja sillä on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, jotka voivat rauhoittaa esimerkiksi nivelreumaa. Se suojaa myös vatsan limakalvoa ja parantaa hermosolujen toimintaa sisältämästään natriumista, folaatista ja tietyistä antioksidanteista johtuen.

Lehtimangoldillakin on uskomattomia ravinto-ominaisuuksia. Se sisältää runsaasti A-vitamiinia, joka auttaa pitämään ihon terveenä ja parantamaan myös näkökykyä. Se sisältää myös folaattia, joka auttaa muodostamaan puna- ja valkosoluja sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää.

Lehtimangoldissa on runsaasti myös kaliumia, joka antaa energiaa kiireisenä päivänä, magnesiumia, joka pitää suoliston terveenä, sekä rautaa, joka ehkäisee anemiaa ja nostaa hemoglobiinia.

Tässä oli vain joitakin syitä syödä pinaatti-lehtimangoldipiirasta. Tätä piirasta on myös helppo muunnella haluamallaan tavalla. Piiraasta voi tehdä esimerkiksi vegaanisen version vaihtamalla joitakin ainesosia toisiin.

Jos haluat aloittaa terveellisemmän elämän, tämä on ensimmäinen askel. Pidät siitä varmasti!

Kuinka pinaatti-lehtimangoldipiiras valmistetaan

Pinaatti-lehtimangoldipiiras sisältää pinaattia

Jos sinua kyllästyttää syödä joka ilta samaa ruokaa, ole luova ja avoin uusille resepteille. Tämä pinaatti-lehtimangoldipiiras ilahduttaa kaikkia, ja jopa perheen pienimmät pitävät siitä varmasti.

Se ei siis ainoastaan kutkuttele makunystyröitä, vaan myös hoitaa terveyttä. Se on helppo valmistaa ja siihen tarvitaan vain yksinkertaisia aineksia. Tämä resepti on täynnä ravintoaineita, jotka antavat energiaa. Se on myös supermaukasta!

Pinaatti-lehtimangoldipiiras sopii hyvin lounaalle tai illalliselle pääateriaksi.

Ainekset

 • 135 g pinaattia
 • 90 g lehtimangoldia
 • ½ sipuli
 • Kaksi valmista piirakkapohjaa
 • 3 keitettyä kananmunaa
 • 50 g juustoraastetta
 • 1 munanvalkuainen
 • 1 tl muskottipähkinää
 • 2 rkl suolaa
 • 1 rkl pippuria
 • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistus 

Piiraaseen tulee lehtimangoldia
 1. Voitele piirakkavuoka oliiviöljyllä ennen muiden ainesten lisäämistä.
 2. Levitä piirakkapohja vuoan pohjalle.
 3. Paloittele pinaatti ja lehtimangoldi hyvin pieneksi ja laita ne kulhoon. Lisää juusto ja valkuainen ensin ja sekoita hyvin.
 4. Lisää suola, pippuri ja muskottipähkinä. Sekoita kaikki maut hyvin sekaisin.
 5. Paloittele keitetyt kananmunat viipaleiksi, kaada aiempi seos piirakkavuokaan, lisää päälle kerros munaviipaleita ja peitä toisella piirakkapohjalla.
 6. Esilämmitä uuni 180-200 celsiusasteeseen.
 7. Kun uuni on lämmennyt, laita piiras uuniin. Paista noin 30 minuuttia.
 8. Piiras on kypsä, kun se on kullanruskea. Voit tarkistaa kypsyyden myös hammastikulla. Jos hammastikku tulee ulos kuivana, piirakka on valmis.

Lisävinkkejä

 • Vegaaniversion valmistamiseksi voit korvata kananmunan tofupyreellä, pellavansiemenillä tai maissitärkkelyksellä (2 ruokalusikalliseen vettä).
 • Voit lisätä piiraaseen myös muita kasviksia, kuten sipulia tai vihreää paprikaa.
 • Valmiita vegaanisia piirakkapohjia löytyy joistakin kaupoista.
 • Kananmunakerroksen tilalla voi käyttää munakoisoa, joka on erittäin terveellistä.
 • Valitse myös juustosta vegaaninen versio.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Valmista herkullista ruokaa pinaatista – 4 reseptiä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Valmista herkullista ruokaa pinaatista – 4 reseptiä

Osaatko valmistaa ruokaa pinaatista? Hyvä tapa käyttää hyödyksi tämän vihreän kasviksen kaikki ominaisuudet on valmistaa siitä herkullisia käärylei...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Colonna, E., Rouphael, Y., Barbieri, G., & De Pascale, S. (2016). Nutritional quality of ten leafy vegetables harvested at two light intensities. Food Chemistry199, 702–710. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.12.068
  • Ismail, A., Marjan, Z. M., & Foong, C. W. (2004). Total antioxidant activity and phenolic content in selected vegetables. Food Chemistry87(4), 581–586. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.01.010
  • Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016, August 1). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food and Function. Royal Society of Chemistry. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.