Logo image
Logo image

Tammikuu: mahdollisuus unelmien rakentamiselle

3 minuuttia
Tammikuu on usein tavoitteiden, päämäärien ja unelmien kuukausi. Kuinka voimme toteuttaa ne? Ota selvää tästä artikkelista.
Tammikuu: mahdollisuus unelmien rakentamiselle
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Tammikuu on usein se kuukausi, jolloin tutkimme sisintämme ja sitä, mitä haluamme saavuttaa tulevaisuudessa. Uusi vuosi on alkanut. Uuden vaiheen alussa mielemme aktivoituu ja näemme uusia mahdollisuuksia unelmien rakentamiselle.

Joulukuussa olemme usein uupuneita, ja kun uusi vuosi alkaa, näyttää siltä, ​​että saamme taianomaisesti lisää energiaa ja alamme käydä läpi asioita, joita haluaisimme saavuttaa.

Ihmiset haluavat aina jotakin: mielikuvituksemme alkaa rakentaa pilvilinnoja ja houkuttelee meidät tavoittelemaan niitä.

Katsotaanpa, mistä tässä on oikein kyse.

Halu ja tarve unelmien rakentamiselle

Unelmoimisen ohella on tärkeää toteuttaa myös joitain kognitiivisia prosesseja. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että halu ei ole sama asia kuin tarve.

Tarve on usein jotain, mitä pidämme elämälle välttämättömänä. Halu taas keskittyy johonkin, mitä ei ole välttämättömyys. Siten halu viittaa kaikkiin niihin asioihin, joita pyrimme saavuttamaan, mutta jotka eivät ole elämälle välttämättömiä. Emme kuole, jos emme saavuta niitä; ne eivät ole perustarpeita.

Some figure

Lue myös: Orgastinen meditaatio – mitä sinun on hyvä tietää

Se kaikkein kuuluisin pyramidi ei itse asiassa ole Egyptissä…

Amerikkalaisen psykologin Abraham Maslow’n kuuluisa pyramidi rakentaa ihmisten tarvehierarkian, joka on osa hänen motivaatioteoriaansa.

Pohjalla ovat perustarpeet, jotka ovat ensisijaisia ​​ja välttämättömiä selviytymiselle. Näitä ovat juomavesi, hengittämiseen soveltuva ilma, ravinnon saanti, uni (lepo), kivun välttäminen, hemodynamiikan ylläpitäminen ympäristössämme (esim. kehon lämpötila) ja kehon kuona-aineiden poistaminen.

Kun nämä tarpeet on tyydytetty, Maslow viittaa tarpeisiin, jotka ovat välttämättömiä turvallisen elämän kannalta, kuten sairaanhoito, rokotukset, työ tai asuminen.

Meillä on myös sosiaalisia tarpeita, kuten ystävyyssuhteet, kumppanit ja perhe – yhteenkuuluvuuden tunne.

Seuraavalla tasolla esitellään tarve tunnustukselle, muiden hyväksynnälle ja itsetunnon kehittämiselle, mukaan lukien onnistumisen tunteet, luottamus ja kunnioitus. Tämä on tärkeä kohta, koska arvostuksen tunne on meille tärkeää.

Lopuksi, pyramidin huipulla on suurin tarpeemme, joka on itsensä toteuttaminen. Tässä vaiheessa jokaisen on löydettävä se, mikä auttaa häntä saavuttamaan haluamansa. Eli minne hän haluaa mennä ja mitä tavoitteita hän haluaa saavuttaa.

Pyramidin juurelta löytyvien tarpeiden täyttäminen kannustaa meitä pohtimaan muita elämän aspekteja. Näitä näkökohtia ovat usein itsetunto, sosiaaliset suhteet tai projektin tai tavoitteiden saavuttaminen lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

Toiveiden ja unelmien rakentaminen tammikuussa

Tarpeen ja halun suurin ero on se, että haluamisessa ei ole kyse elämästä ja kuolemasta. Se riippuu henkilöstä, hänen arvoistaan ​​ja siitä, kuinka tärkeinä hän pitää tiettyjä asioita.

Halu on usein hyvin yksilöllinen asia. Haluamme eri asioita. Esimerkiksi henkilölle, joka pitää autoista, yksi toiveista ​​voi olla tietyn merkin uusin malli. Kun taas henkilö, jonka motivaatio johtuu tutkimuksesta, voi pyrkiä opiskelemaan pidemmälle.

Kun asettaa itselleen tavoitteita, on tärkeää peilata niitä oman elämän ja mahdollisuuksien kanssa.

Jotkut ihmiset eivät ole varmoja edes perustarpeistaan ​​ja haaveilevat megaprojekteista. Tämä on jotain niin alkeellista, että monet ihmiset unohtavat sen. Tässä on myös tärkeää olla realistinen.

Some figure

Lue myös: Mistä löydät avaimet onneen?

Kymmenen vinkkiä unelmien toteuttamiseen

Sinun on mahdollista tehdä unelmistasi totta. Erityisesti tammikuussa, koska se on aikaa, jolloin voimme suunnitella tavoitteitamme tulevalle vuodelle. Siksi suosittelemme, että kokeilet seuraavia vinkkejä avuksi unelmien rakentamiselle:

 • Kirjoita unelmasi ja toiveesi ylös.
 • Muunna nämä unelmat projekteiksi.
 • Kysy itseltäsi, miksi haluat saavuttaa jonkin tavoitteen ja mitä sen saavuttamiseen vaaditaan.
 • Arvioi, mitkä tavoitteistasi ovat saavutettavissa juuri nyt.
 • Aseta tavoitteesi järjestykseen.
 • Tee suunnitelma jokaisen tavoitteen saavuttamiseen. Aseta myös välitavoitteita.
 • Pyydä neuvoja asiantuntijoilta, äläkä kuormita itseäsi muiden mielipiteillä (elämässämme on aina joitain “asiantuntijoita”, jotka eivät itse asiassa tiedä mitä tekevät).
 • Hallitse ahdistustasi.
 • Analysoi tuloksia siirtyäksesi seuraavaan vaiheeseen: sijoitettu aika, energia tai raha suhteessa hyötyihin.
 • Kysy itseltäsi, oletko tyytyväinen siihen, mitä teet. Jos olet, jatka!

Onnellisuus on tärkeintä

Tulevaisuuden unelmien ja tavoitteiden saavuttamisessa tärkeintä on, että käytät näitä kaavoja asianmukaisesti. Älä myöskään unohda, että tärkeintä on onnellisuus.

Älä koskaan unohda, että perustarpeita ei voida jättää huomiotta. Kun ymmärrät tämän selvästi, voit edetä kaikissa projekteissasi ja saavuttaa tavoitteesi sekä unelmasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • VV.AA. (2013).MOTIVATIONAL THEORIES FROM THE PERSPECTIVE OF CONSUMER BEHAVIOR. https://www.redalyc.org/pdf/782/78228464001.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.