Logo image
Logo image

Orgastinen meditaatio - mitä sinun on hyvä tietää

3 minuuttia
Orgastinen meditaatio edistää hyvinvointia mindfulnessin ja stimulaation kautta. Oletko kiinnostunut tietämään lisää? Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit harjoittaa orgastista meditaatiota, sekä jaamme muiden naisten kokemuksia siitä.
Orgastinen meditaatio - mitä sinun on hyvä tietää
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Tiesitkö, että voit tuoda elämääsi hyvinvointia, rauhaa sekä henkistä yhteyttä stimuloimalla klitorista? Sitä kutsutaan myös nimellä orgastinen meditaatio.

OneTaste on yksi liikkeistä, joka uskoo orgastisen meditaation olevan tehokas menetelmä parantumiseen, onnellisuuteen sekä rauhan saavuttamiseen. OneTaste -organisaatio yhdistää tietoisuuden ja seksuaalisuuden.

Orgastinen meditaatio ei niinkään keskity orgasmin saamiseen, vaan yhteyteen, emotionaaliseen vakauteen ja hurmokseen, jotka voidaan kokea henkisellä tasolla hieromalla naisen genitaalialuetta.

OneTasten mukaan orgastinen meditaatio on:

Ainutlaatuinen hyvinvoinnin käytäntö, joka yhdistää mindfulnessin ja ihmisen syvän voiman, syvästi koetun orgasmin toisiinsa.

Tämän organisaation mukaan orgastisessa meditaatiossa yhdistyvät keho ja seksuaalisuus toisiinsa. Sen ominaisuuksiin kuuluvat turvallisuus, systemaattisuus – se tehdään aina samalla tavalla – sekä se, ettei siihen liity salattuja motiiveja ja se on intiimiä. Orgastinen meditaatio tapahtuu vain kahden ihmisen välillä.

Tämä meditaatiomuoto kestää 15 minuuttia. Tänä aikana silittäjäksi kutsuttu mies hieroo naisen klitorista. Tällöin naisen limbinen järjestelmä aktivoituu ja keho alkaa tuottaa oksitosiinia.

Silittäjän eli miehen ei tarvitse olla naisen kumppani. Meditaatiokokemus on itseasiassa irrallinen itse seksuaalisesta toiminnasta. 

Kuinka harjoittaa orgastista meditaatiota?

Some figure

Orgastinen meditaatio tapahtuu seuraavalla tavalla:

 • Nainen riisuu vaatteensa vyötäröstä alaspäin. Silittäjällä on vaatteet päällään.
 • Silittäjän tulee luoda pesä eli tila, jossa meditaatio tapahtuu. Tätä varten tarvitaan joogamatto ja kolme tyynyä.
 • Valot pysyvät päällä.
 • Silittäjällä on ajastin, käsipyyhe, hansikkaat sekä liukuvoidetta.
 • Nainen asettuu matolle makaamaan selälleen polvet taivutettuna.
 • Silittäjä istuu naisen oikealla puolella käyttäen vasenta kättään stimuloimaan naista.
 • Ajastin asetetaan 13 minuuttiin ja kaksi minuuttia varataan rentoutumiselle ja rauhoittumiselle.
 • Silittäjän tulee osoittaa naiselle, milloin hän aikoo koskea naiseen. Hän voitelee etusormensa ja peukalonsa liukuvoiteella.
 • Hieronta alkaa sillä, että silittäjä stimuloi klitoriksen ylempää vasenta sektoria etusormella liikuttaen sitä ylös ja alas.
 • Nainen voi halutessaan antaa neuvoja silittäjälle ja kertoa, miten hän haluaa että häntä stimuloidaan.

Kun 13 minuuttia on kulunut, silittäjä asettaa oikea kätensä vasemman käden päälle ja peittää niillä naisen genitaalialueen, painaen hellästi ja pitäen asennon kahden minuutin ajan.

Tämän jälkeen nainen ja silittäjä voivat poistua matolta.

Orgastinen meditaatio – onko kyse menetelmästä vai kultista?

Some figure

Koska nämä meditaatioistunnot ovat hyvin kalliita, monet pitävät orgastista meditaatiota eräänlaisena kulttina. Tällä käytännöllä on kuitenkin vahvat puolestapuhujansa. Esimerkiksi kirjailija Rose Surnow on sanonut, että orgastinen meditaatio on tuonut hänelle nautinnollisemman ja rauhallisemman olotilan. Lisäksi se on muuttanut täysin hänen kokemuksensa seksistä. 

Journalisti Aurora Wells kommentoi, että hänelle tämä kokemus oli jokseenkin “outo ja kliininen”. Myös monet mediat ovat keränneet naisten kokemuksia orgastisesta meditaatiosta, ja he ovat kommentoineet muun muassa seuraavaa:

“Siihen liittyy tietynlainen kliinisyys. Orgastisen meditaation aikana ei pidetä katsekontaktia. Sen ajatuksena on, kuten buddhalaisessa tantraseksissäkin, että pidennetään aistillista huippua ennen kliimaksin saavuttamista.”

Tämä menetelmä eroaa muista käytännöistä guru Shree Ramanadin mukaan siksi, että:

“Perinteisen meditaation tarkoitus on hengellinen, ja vuosien saatossa se on kehittynyt terveydelliseksi tai ahdistusta lievittäväksi menetelmäksi sekä mindfulness-terapiaksi.” 

OM Instituutin toiminnanjohtaja Anjuly Ayer on myös sanonut, että meditaatio on hänestä erikoista, aivan kuten hän olisi “kellunut tai että hänen kehonsa olisi erillään mielestä”. Orgastista meditaatiota harjoittaessaan hän sen sijaan voi tuntea jokaisen kehonosansa tuntemukset.

On tärkeää tähdentää, että orgastisen meditaation tavoitteena ei ole kliimaksi, joten myös paine sen saavuttamisesta katoaa, ja kosketetuksi tulemisesta tulee naiselle nautinnollisempi kokemus. 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Brotto, L. A., & Basson, R. (2014). Group mindfulness-based therapy significantly improves sexual desire in women. Behaviour Research and Therapy. https://doi.org/10.1016/j.brat.2014.04.001
 • Mañas, I. (2009). Mindfulness ( Atención Plena ): La Meditación en Psicología Clínica. Gaceta de Psicología.
 • Meditación, mindfulness y sus efectos biopsicosociales. revisión de literatura. (2011). Revista Electrónica de Psicología Iztacala.
 • Millar, L. M. (2015). Impact of orgasmic meditation.
 • Mosher, D. L. (1980). Three Dimensions of Depth of Involvement in Human Sexual Response 1. The Journal of Sex Research. https://doi.org/10.1080/00224498009551060

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.