Spirulina: oletko kuullut tästä ihmeaineesta?

On totta, että spirulina ei ensinäkemältä tee kovin houkuttelevaa vaikutusta. Sillä on hyvin voimakas ja erikoinen tuoksu, sekä epätavallinen ja intensiivinen vihreä väri. Tästä harhaanjohtavan omituisesta vaikutelmasta huolimatta (mikä asiasta tietämättömälle luonnollisestikin syntyy) pidetään spirulinaa ”superruokana” (englanniksi ”superfood”). Tämä johtuu sen kyvystä antaa uskomaton määrä monenlaisia ravinteita.

Tämän seurauksena Maailman terveysjärjestö WHO (World Health Organization) sekä YK (Yhdistyneet Kansakunnat) ovatkin suositelleet spirulinan sisällyttämistä ruokavalioon ravintolisänä.

Ja mikäli tämä tieto ei vielä vakuuta sinua, on Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA (National Aeronautics and Space Administration) laittanut spirulinan osaksi astronauttien ruokavaliota avaruuslentojen aikana.

Tämä antaa viittauksen siitä, kuinka korkea tämän luonnollisen tuotteen ravinnollinen arvo on, ja kuinka uskomattoman terveellinen aines se on. Usein myös huippu-urheilijat käyttävät spirulinaa suoritustulostensa parantamiseksi, sillä sen on todettu vähentävän palautumisaikaa ja voimistavan elimistön vastustuskykyä.

Jos haluat nauttia spirulinan tarjoamista hyödyistä, jatka lukemista, sillä seuraavaksi esittelemme tämän tuotteen yksityiskohtaisemmin.

Mikä spirulina siis on?

Yleisesti ottaen, spirulina on sini-vihreä merilevä, joka on spiraalin muotoinen. Tutkimukset itse asiassa osoittavat, että se ei ole sinilevä, vaan jokin toisen tyyppinen elävä organismi.

Tästä nimeen liittyvästä kysymyksestä huolimatta se mikä tekee spirulinan varsinaisen kiinnostavaksi on se, että se sisältää paljon enemmän helposti sulavia proteiineja kuin esimerkiksi naudanliha. Se myös sisältää laajan kirjon ravinteita, jotka ovat erittäin hyödyllisiä elimistölle.

Mitä tulee tämän tuotteen vitamiineihin, se sisältää sekä A-, B1-, B2-, B5- että B6-vitamiinia, foolihappoa, sekä E- ja H-vitamiinia. Tämä tekee spirulinasta siis erittäin hyvän tuotteen erityisesti B-vitamiinien saantia ajatellen.

Spirulinan taianomaiset kyvyt

Spirulinalla on todella yllättäviä terveydellisiä vaikutuksia, ja sillä on jo satojen vuosien historia takanaan osana ihmisten ruokavaliota.

On olemassa tutkijoita, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että spirulinaa käytettiin osana eräiden Amerikan alkuasukkaiden ruokavaliota (esimerkiksi inkojen ja asteekkien sivilisaatioissa). Nämä kansat ymmärsivät kuinka arvokasta spirulina on, ja he käyttivät sitä yhdistäen sen muihin ruoka-aineisiin.

Tiesitkö, että spirulina voi auttaa sinua painonhallinnassa?

spirulina

Spirulinalla on välitön ruokahalua vähentävä vaikutus, sillä se luo tunteen täydestä vatsasta, tai vähintäänkin pitää nälkää loitolla pidemmän aikaa.

Tämä johtuu siitä, että sen lisäksi että spirulina sisältää paljon erilaisia ravinteita, proteiineja ja mineraaleja, täyttää se myös hyvin elimistön ravinnolle asettamat vaatimukset. Siten se vähentää kehon tarvetta kuluttaa lisää ruokaa. Siksi tämä luonnollinen aine sopii erityisesti sellaisille henkilöille, joilla on tarvetta pudottaa kiloja.

Spirulinan aiheuttama ruokahalun vähentyminen tekee aterioilla nautittavan ruoan määrän pienentämisen paljon helpommaksi. Se helpottaa myös päivittäisten ruokailukertojen vähentämistä. Tällä tavalla painonpudotusprosessi tulee paljon helpommaksi kontrolloida, ilman tarvetta olla nälässä tai ahdistunut, joka saattaa sabotoida yrityksesi pudottaa painoa.

Spirulina sisältää myös paljon jodia, joka on hyvin tehokas ainesosa kilpirauhasen toiminnan edistämiseksi. Jodi lisää ja edistää aineenvaihduntaa, ja tekee rasvan vähentämisen paljon nopeammaksi prosessiksi.

Tämän lisäksi spirulina sisältää myös korkean määrän fenyylialaniinia. Tämä on aminohappo, joka myös osaltaan auttaa vähentämään näläntunnetta muiden toimintojen lisäksi, joita se suorittaa ihmisen elimistössä.

Spirulina auttaa taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan

Eräs spirulinan tärkeistä puolista on se, että se sisältää antioksidanttiominaisuuksia, jotka auttavat sinua säilyttämään elimistösi nuorekkuuden. Spirulina siis hidastaa ikääntymisen merkkien ilmaantumista. Tämä hyöty on erityisen huomattava ihon, kynsien ja hiusten ulkoisen kunnon sekä niiden terveyden osalta.

Kun puhutaan siitä, että spirulina sisältää antioksidanttiominaisuuksia, tarkoittaa tämä itse asiassa sitä, että nämä kyseiset ainesosat vastavaikuttavat ja vähentävät niin kutsuttujen vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia. Nämä ovat yksinkertaisesti sanottuna korkean reaktiokyvyn omaavia aineita, jotka kiihdyttävät ikääntymisprosessia. Tämä huonontaa solujen ja kudosten kuntoa.

Vapaat radikaalit syntyvät elimistössä sen seurauksena, että henkilö noudattaa epäterveellistä ruokavaliota, altistaa itsensä stressille, tai kun hän syystä tai toisesta ei liiku tarpeeksi.

Mistä saan spirulinaa, ja miten sitä pitää käyttää?

Monet ihmiset ottavat spirulinaa kapseleina tai puuterimaisena uutteena, ja voit myös nauttia sitä kovina, kiinteinä pillereinä. Sitä voi ostaa terveystuotteisiin tai luonnontuotteisiin erikoistuneista kaupoista.

On melko todennäköistä, että koska et ehkä ole tiennyt spirulinan olemassaolostakaan, et koskaan ennen ole huomannut näitä tuotteita apteekkisi hyllyllä tai sillä internetsivustolla, josta ostat kaikki muut ravinnetuotteesi.

Voi olla, että pystyt ostamaan spirulinaa myös näistä kyseisistä kaupoista, ja erittäin varmasti sitä löytyy luontaistuotekaupoista, ravinnekaupoista sekä luonnontuoteapteekeista. Tämän lisäksi on suuri määrä internetkauppoja, jotka myyvät spirulinaa osana terveystuotteiden valikoimaansa.

spirulina-smoothie

Tavallisesti spirulina on tarjolla puuterimuotoisena, ja tätä puuteria voidaan sitten käyttää hedelmä- tai vihannespirtelöitä ”maustamaan”, tai vaihtoehtoisesti sitä voidaan ripotella salaattien päälle (salaatit ovatkin jo epäilemättä osa ruokatottumuksiasi, mikäli yrität syödä terveellisiä aineksia päivittäisessä ruokavaliossasi).

Kuinka paljon spirulinaa minun on syytä nauttia?

Asiantuntijat suosittelevat, että lapset sekä henkilöt, jotka vasta hiljattain ovat alkaneet sisällyttämään spirulinan osaksi ruokavaliotansa, aloittaisivat 3-5 gramman päivittäisellä annostuksella. Aikuisten osalta voidaan tätä päivittäistä määrää sitten hitaasti lisätä, aina siihen asti kunnes saavutetaan 5-10 gramman päivittäinen annos.

Vaikka saatat haluta pudottaa painoasi, ei sinun tulisi kuitenkaan ajatella, että mitä enemmän spirulinaa päivittäin syöt, sitä enemmän painoa tulet pudottamaan. Kuten jo kaikki tiedämme, liika on usein myös haitaksi. Elimistösi pystyy kunnolla imeyttämään ainoastaan tietyn määrän spirulinaa yhden päivän aikana. Pidä tämä mielessäsi, sekä se, että painonpudotus ei koskaan tapahdu yhdessä yössä, eikä sinun siksi tulisi menettää uskoasi tähän prosessiin.

On tärkeää, että seuraat spirulinatuotteesi suositeltua annostusta, ja että oikea määrä muuta ruokaa tulee syödyksi ottaen huomioon sinun fyysiset ominaisuutesi. Tulet tällä tavalla saamaan paljon paremmat tulokset laihdutuspyrkimyksillesi, ja mikäli seuraat näitä ohjeita on sinun mahdollista saavuttaa tavoitepainosi ja pysyä muutenkin terveenä. Näin voit täysin määrin nauttia niistä tuloksista, jotka painonpudotus sinulle tuo.

Viimeiseksi kysymme vielä seuraavaa: tiesitkö, että näiden spiruliinan fantastisten ominaisuuksien takia sitä on kutsuttu yhdeksi ”tulevaisuuden superruoista”? Älä siis enää mieti, onko tämä tuote oikeasti hyödyllinen, vaan kokeile sitä rohkeasti, ja tee siitä osa päivittäistä ruokavaliotasi. Näin hyödyt niistä uskomattoman hyvistä vaikutuksista, jotka spirulina elimistöllesi tuottaa.

Kategoriat: Terveelliset elämäntavat Tags:
UUTISIA VERKOSSA