Logo image
Logo image

9 syytä sille, miksi kynnet lohkeilevat

3 minuuttia
Jos kyntesi lohkeilevat jatkuvasti, sinun tulisi suojata ne hyvin siivousaineita käyttäessäsi, välttää niiden pureskelua ja pitää ne kosteutettuina kosteusvoiteen avulla.
9 syytä sille, miksi kynnet lohkeilevat
Viimeisin päivitys: 29 huhtikuuta, 2019

Kynnet ovat hyvin tärkeä osa naisen kauneutta. Niitä pidetään käyntikorttina, joka antaa naisesta tietyn kuvan muille ihmisille. Kynnet lohkeilevat kuitenkin monista syistä.

Suuri osa kynnen rakenteesta koostuu proteiinista nimeltä keratiini. Se on vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi yksi niistä tärkeistä aineista, jotka pitävät kynnet vahvoina ja terveinä.

Monia tuotteita on suunniteltu kynsistä huolehtimiseen. Joskus kuitenkin tietyissä tilanteissa kynnet lohkeilevat sinun sitä itsekään tiedostamatta. Ongelma on siis siinä, että monet ihmiset tiedostamattaankin tuhoavat kyntensä, vaikka muutoin pyrkisivät pitämään niistä hyvää huolta.

Tästä syystä haluamme omistaa tämän artikkelin niille 9 asialle, jotka saavat kyntesi lohkeilemaan.

1. Kynnet lohkeilevat pureskelusta

Some figure

Kynsien pureskelu, lääketieteen termein onykofagia, on koukuttava tapa, jota sekä lapset että aikuiset harrastavat. Se saa kynnet lohkeilemaan ja haurastumaan.

Kynsien pureskelu vaikuttaisi olevan keino purkaa ahdistusta ja stressiä. Ajan myötä se voi tärvellä kynnet ja aiheuttaa vakavia tulehduksia.

Tällaiset ihmiset kohtelevat kynsiään jatkuvasti huonosti, ja tämän takia niiden rakenne heikkenee ja ne voivat alkaa helposti lohkeilla.

2. Kynnet lohkeilevat kynsilakan repimisestä

Kynsilakan avulla voimme korostaa kynsiä eri tyyleillä, kuoseilla ja väreillä. On kuitenkin ihmisiä, joilla on huono tapa repiä lakka pois vähän ajan kuluttua.

Tämä tapa, vaikkakin se vaikuttaa harmittomalta, vahingoittaa kynsiä, sillä se vaikuttaa negatiivisesti niitä suojaavaan uloimpaan kerrokseen.

On parasta käyttää asianmukaisia tuotteita kynsilakan poistamiseen ja varmistaa, että ne sisältävät kynsille sopivia kemikaaleja.

3. Kynnet lohkeilevat kysinauhojen kaltoinkohtelusta

Kynsinauhoilla on tapana unohtua kynsiä hoidettaessa.

Jotkut leikkaavat niitä kynsisaksilla ja osa ihmisistä itse asiassa repii niitä hampailla samaan tapaan kuin kynsiä purressa.

Mitä suurin osa ihmisistä ei tajua on se, että kynsinauhat ovat oleellinen osa kynsien terveyttä. Niiden laiminlyönti saa kynnet vähitellen heikkenemään, ja voi saada ne jopa lohkeilemaan.

Näiden ongelmien ehkäisemiseksi sinun tulisi käyttää kynsinauhojen poistoainetta kuoriessasi pois kynsien ympärille kertyneet kuolleet ihosolut.

4. Kynnen pinnan viilaus

Kynnen pinnan viilaamista ei suositella. Sen lisäksi että se saa kynnet lohkeilemaan, se voi myös aiheuttaa joidenkin bakteerien ja sienten lisääntymisen.

5. Kynnen sivujen viilaus

Some figure

Jotkut naiset, halutessaan saada kynsistään tietyn muotoiset, viilaavat liikaa kynnen sivuilta ja tuhoavat näin tärkeää aluetta.

Vaikka asiaa ei ehkä aluksi huomaakaan, tämän osan poistaminen johtaa kynnen nopeaan heikkenemiseen ja lohkeiluun.

6. Kynnet lohkeilevat geelikynsien väärinkäytöstä

Naisilla, joilla on vaikeuksia hallita ahdistustaan ja siksi purevat kynsiään, on tapana päällystää kyntensä geelillä pitääkseen ne täydellisen näköisinä.

Vaikka ne näyttävätkin kivoilta, ongelma on siinä, että geelin poistamisen aikana kynsistä irtoaa tärkeitä ravintoaineita, jolloin kynnen rakenne vaarantuu suuresti.

On erittäin tärkeää poistattaa geelikynnet ammattilaisella, jotta oikeat kyntesi eivät vaurioidu.

7. Kynsien suojaamatta jättäminen

Some figure

Tiesitkö, että kodin puhdistamiseen tarkoitetuissa tuotteissa olevat kemikaalit ovat erittäin haitallisia? Tämä asia on jätetty huomiotta jo jonkin aikaa. Nämä aineet ovat yksi suurimmista syistä kynsien lohkeiluun.

Tällaisten tuotteiden käsitteleminen ilman hanskoja kotitöitä tehdessä vaikuttaa suoraan kynsien kuntoon.

8. Kynsien käyttäminen työkaluna

Varo! Kynnet eivät ole työvälineitä, vaikka niistä onkin hyötyä joissakin tilanteissa.

Kynsien käyttäminen tarrojen poistamiseen, jonkin raaputtamiseen tai pakkauksien avaamiseen voi heikentää niitä ja saada ne myös lohkeamaan välittömästi.

Käytä asianmukaisia välineitä näiden hommien hoitamiseen kynsien sijasta, sillä kynsiä tulee suojata eikä vaarantaa.

9. Kynnet lohkeilevat kosteutuksen unohtuessa

Kuten muitakin kehonosia, kynsiäkin pitää kosteuttaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät pitkinä, terveinä ja vahvoina.

Vedenjuonnin lisäämisen ohella osta myös kynsille ja kynsinauhoille tarkoitettu kosteusvoide.

Teetkö sinä joitakin yllä mainituista virheistä? Jos tunnistit itsesi niistä, on aika toimia asian muuttamiseksi ja huolehtia paremmin kynsistäsi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.