Poista pölyt tällä kotitekoisella puhdistusaineella

joulukuu 22, 2016
Kotitekoisilla puhdistustuotteilla poistat pölyn, tapat bakteerit ja saat huonekalut kiiltämään kauniisti.

Pöly on yhdistelmä tomua, siitepölyä ja muita ympäristön hiukkasia, jotka päätyvät kotiin ikkunoiden ja ovien kautta sekä kenkien mukana. Tämän lisäksi lemmikkieläimet kartuttavat pölyn määrää kodissa.

Pöly voi laukaista erilaisia terveysongelmia, sillä pienet hiukkaset kulkeutuvat helposti hengitysteihin ja sitä kautta keuhkoihin. Tämä voi aiheuttaa allergisia reaktioita ja ärsytystä.

Pöly on välttämätön osa jokaista kotia ja sen poistaminen vaatii säännöllistä siivousta. Etenkin allergikkojen kodissa on tärkeää pitää pöly loitolla ja välttää sen kertymistä.

Suurin osa pölystä kertyy huonekaluihin ja ajan myötä huonekalujen pinta voi alkaa näyttää nuhruiselta ja likaiselta. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä kotitekoisten puhdistusaineiden valmistamiseen, joilla karkoitat pölyn, tapat bakteerit ja palautat huonekalujen entisen kiillon.

Kotitekoinen puhdistusaine pölyn poistoon huonekaluista

Sitruunaöljy

Tämä kotitekoinen puhdistusaine valmistetaan luonnollisista aineista, jotka poistavat pölyn ja lian muuttamatta huonekalujen alkuperäistä väriä. Kotisi kiiltää puhtaana tämän puhdistusaineen käytön jälkeen.

Tämä hellävarainen puhdistusaine ei sisällä haitallisia kemikaaleja, joten se on turvallinen ja hyvä vaihtoehto sekä sinulle että ympäristölle.

Puhdistusaine sopii erityisen hyvin vaikeapääsyisten ja helposti unohtuvien nurkkien ja kulmien siivoamiseen. Sen sisältämä oliiviöljy piilottaa mm. naarmut puukalusteista ja suojaa rottinkikalusteita, metallia ja lasia vaurioilta ja kulumiselta.

Voit käyttää mitä tahansa oliiviöljyä, merkillä ja laadulla ei ole väliä kun sitä ei tässä tapauksessa käytetä kauneuden- tai terveydenhoitoon. Sinun ei siis tarvitse ostaa kallista ekstraneitsytoliiviöljyä. Voit myös käyttää ruuanlaitossa ylijäänyttä oliiviöljyä.

Pintojen kiillotus

Samassa puhdistusaineessa käytetään oliiviöljyn lisäksi eteeristä sitruunaöljyä, jolla on antibakteerinen ja desinfioiva vaikutus. Sitruuna tehostaa puhdistamista ja jättää jälkeensä ihanan raikkaan tuoksun.

Sitruunan käyttäminen tuhoaa allergeenit, bakteerit, pölypunkit ja muut mikro-organismit tehokkaasti.

Viimeisenä ainesosana tässä puhdistustuotteessa on etikka, joka voi olla sinulle entuudestaan tuttu siivousaine. Etikkaa on käytetty vuosikymmenien ajan siivouksessa ja pyykinpesussa. Etikan sisältämät luonnolliset hapot poistavat pölyn ja tappavat taudinaiheuttajia. Etikka poistaa myös hajut tehokkaasti ja kiillottaa huonekalut.

Miten puhdistusaine valmistetaan?

Poista pöly näillä tuotteilla

Ainekset tämän puhdistustuotteen valmistamiseen ovat helposti saatavilla, eikä niistä ole vaaraa hengitysteille tai iholle. Ne eivät ärsytä myöskään astmaatikkojen ja allergikkojen herkkiä hengitysteitä.

Suosittelemme uuden erän valmistamista jokaisen siivouskerran yhteydessä, sillä muuten seoksen vaikutus heikkenee.

Ainekset

 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1/2 tl eteeristä sitruunaöljyä
 • 60 ml etikkaa
 • 310 ml vettä
 • 450 ml vetoinen suihkepullo
 • 1 mikrokuituliina

Valmistus

 • Sekoita oliiviöljy sitruunaöljyyn pienessä kulhossa.
 • Käytä lusikkaa ja sekoita öljyt kunnolla keskenään ennen etikan ja veden lisäämistä.
 • Kun seos on valmis, kaada se suihkepulloon. Kierrä korkki tiukasti kiinni ja ravistele.

Käyttöohjeet

 • Suihki nestettä riittävä määrä huonekaluille, odota muutama minuutti ja käytä sitten mikrokuituliinaa pyyhkiäksesi pinnat kuivaksi.
 • Toista prosessi uudelleen, jos pinnat näyttävät yhä likaisilta ensimmäisen kerran jälkeen.
 • Voit käyttää tätä suihketta puulle, nahalle ja lasille.

Huonekalujen kiillotukseen

Poista pöly nahkasohvasta

Jos huonekalusi kaipaavat kiillotusta ja puhdistusta, mutta perinteiset puhdistustuotteet eivät tunnu tuovan haluttua lopputulosta, kokeile tätä yksinkertaista puhdistusainetta. Joskus huonekalut näyttävät nuupahtaneilta ja suttuisilta vaikka kuinka yrittäisit kiillottaa niitä, mutta tämä sitruunasta ja oliiviöljystä valmistettu siivousaine kiillottaa huonekalut säihkyviksi.

Ainekset

 • 4 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl sitruunamehua

Valmistus ja käyttö

 • Sekoita oliiviöljy sitruunamehuun ja hiero seosta liinaa käyttäen haluamillesi pinnoille.
 • Anna seoksen kuivua ennen kuin asetat tavaroita puhdistamiesi pintojen päälle, esim. hyllyille.
 • Valmista vain pieni erä puhdistuainetta ja käytä se muutaman päivän sisällä, sillä se ei säily tehokkaana kovin pitkään.

Kokeile näitä yksinkertaisia ideoita kotisi siivoamiseen ja kaunistamiseen jo tänään!

UUTISIA VERKOSSA