Seitsemän tapaa sisustaa kotisi sisäänkäynti

Seitsemän tapaa sisustaa kotisi sisäänkäynti
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Se tunne, kun kotona on mukava olla. Koti on sinun aluettasi tässä maailmassa, joten kaiken tulisi olla juuri niinkuin sinä haluat. Älä unohda kotisi ulkopuolta. Kotisi ulkopuoli on kuin kotisi kasvot. Kerromme sinulle tänään muutamista hyödyllisistä sisustusvinkeistä, joita voit käyttää kotisi sisäänkäynnin ehostamiseen.

Sanotaan, että ensivaikutelma kertoo kaiken. On totta, että toista ensivaikutelmaa on mahdotonta tehdä. Ajattele tätä sanontaa ja mieti omaa kotiasi. Aivan kuten sinä haluat näyttää hyvältä kun menet ulos ihmisten joukkoon, myös kotisi tulisi olla muille esittämiskelpoinen.

Kyse ei ole turhamaisuudesta tai että haluaisit olla muita parempi. Kyseessä on oman itsetunnon parantaminen ja erityisesti oman kodin rakastaminen.

Jos olet etsinyt sisustusideoita, löydät varmasti tämän päivän artikkelista jotain sinulle sopivaa. Lue lisää alla olevista ideoistamme.

Vinkkejä kotisi sisäänkäynnin koristelemiseen

1. Värikkäitä kukkia

kotisi sisäänkäyntiin sopivat kukat

Jos pidät luonnosta ja erityisesti kukista, aseta sisäänkäynnin läheisyyteen koristekasveja tai värikkäitä kukkia ruukkuihin.

Kukat ovat näyttäviä etenkin ovelle vievän kävelyreitin molemmin puolin, ulkoseinää vasten ja vaikka ikkunoiden alla.

2. Nurmikko ja muut pihakasvit

Hyvin hoidettua ja vehreää nurmikkoa ei tule koskaan aliarvioida. Monet ihmiset muuttuvat pakkomielteisiksi nurmikon hoidosta ja voivat ärsyyntyä muiden tallatessa heidän nurmikkoaan, sillä se on heidän mielestään liian kaunis tallattavaksi.

Koristepuiden, pensaiden ja muiden kasvien sijoittelu pihalla edesauttaa sisäänkäynnin alueen luonnollista maisemointia. Jos sinulla on pitkä kävelypolku pihalla, aseta sen varteen kukkaruukkuja joissa on pieniä kasveja, kukkia tai köynnöksiä.

kotisi suloinen sisäänkäynti

3. Suihkulähde

Tämä saattaa kuulostaa hyvin mahtailevalta tai liioittelevalta, jos mieleesi tulee suuret suihkulähteet museoiden tai kaupungintalojen edessä. Todellisuudessa suihkulähteet ovat pieniä ja sopivat hyvin pihasuunnitteluun koristamaan kotisi etupihaa.

Etsi pieni minimalistinen suihkulähde, jonka asentamiseen tarvitset vain seinän. Aseta sen ympärille kiviä ja pieniä kasveja, niin siitä tulee täydellinen pieni yksityiskohta kotisi sisäänkäyntiin.

4. Kivetty veranta tai patio

Jos sinulla on suuri puutarha tai paljon kasveja, voit sisustaa sisäänkäyntisi klassisilla tiilikoristeilla. Galleriamainen tila ja siihen sopivat tiilet ja seinälyhdyt saavat aikaan kauniin vaikutelman.

5. Kiveys

Käytä erilaisia ja erivärisiä kiviä koristelemaan pihaasi. Voit yhdistellä niitä sopimaan hyvin yhteen vihreän nurmikkosi, puisten portaittesi tai tiiliseinän kanssa.

Voit käyttää kiviä muodostamaan pihassasi polun etuovellesi tai aseta tiiliä ympäröimään kotiasi. Silmä lepää kauniissa kivissä, etenkin jos olet jo lisännyt muita koriste-elementtejä pihaasi.

kotisi sisäänkäyntiin vievä polku

6. Valaistus

Valaistusta ei tulisi koskaan sivuuttaa. Oikea valaistus tuo kauniisti koristellut pihan yksityiskohdat hienosti esille.

Voit valaista kotiasi monin eri keinoin. Tässä muutama hyvä esimerkki:

  • LED-valoja seinille tai kuistille
  • lyhtyjä ovien viereen, kuistille tai seinille
  • roikkuvia valoja

Voit asentaa maahan pihalamppuja yksinään tai ryhmiin kävelyreitin varrelle. Ne sopivat hyvin muiden pihaelementtien, kuten pensaiden ja kivien kanssa.

Ole rohkea ja käytä värillisiä pihalamppuja, kuten keltaisia, vihreitä, sinisiä tai punaisia lamppuja, mikä vain mikä sopii seiniesi ja muiden elementtien kanssa. Ole luova ja käytä kekseliäisyyttä suunnittelussa ja yllätät kotiisi saapuvat vieraasi mukavasti.

 7. Puiset yksityiskohdat

Puu on mitä mainioin sisustus- ja koristemateriaali. Koska käytät puuta ulkona, tulee se käsitellä sääolosuhteita sietäväksi, mutta puu on aina pettämätön materiaali pihan kaunistamiseksi.

Lisää puuta haluamallasi tavalla portaille, oviaukkoon, seinille, kuistille tai kukkaruukkuihin. Älä unohda klassista pensasaitaa yhdistettynä kauniiseen patioon tai puutarhaan, mikä ei koskaan menetä viehätystään.

Kuten huomaat, sisäänkäynnin sisustamiseen voi käyttää pieniä yksityiskohtia, jotka voivat muuttaa pihan ulkonäön täysin. Tarkkaile muita koteja ja niiden pihoja, kysy ammattilaiselta neuvoa ja arvioi mihin voit investoida budjettisi mukaan.

Ole luova ja nauti tuloksistasi, sekä naapureittesi kohteliaisuuksista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Furuta, Y., Hata, J., Mukai, N., Hirakawa, Y., Ago, T., Kitazono, T., … Ninomiya, T. (2018). Secular trends in the incidence, risk factors, and prognosis of transient ischemic attack in Japan: The Hisayama Study. Atherosclerosis. https://doi.org/10.1016/j.atherosclerosis.2018.04.010
  • Wehrmacher, W. H., & Bellows, R. (2004). Unstable Angina. Comprehensive Therapy. https://doi.org/10.1007/s12019-004-0018-y
  • U.S. Department Of Health And Human Services. (1996). Physical Activity and Health: A Report of the Surgeon General. U.S. Department of Health and Human Services, Centers for Disease Control and Prevention, National Center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion. https://doi.org/10.1080/01635580903441295
  • Myers, J. (2003). Exercise and Cardiovascular Health. Circulation. https://doi.org/10.1161/01.CIR.0000048890.59383.8D
  • National Institute for Health and Care Excellence. (2013). Myocardial infarction: cardiac rehabilitation and prevention of further cardiovascular disease | 1-recommendations | Guidance and guidelines | NICE. NICE Guidelines.
  • Lopaschuk, G. D., Ussher, J. R., Folmes, C. D. L., Jaswal, J. S., & Stanley, W. C. (2010). Myocardial Fatty Acid Metabolism in Health and Disease. Physiological Reviews. https://doi.org/10.1152/physrev.00015.2009
  • Jeejeebhoy, K. N., & Sole, M. J. (2001). Nutrition and the heart. Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1054/clnu.2001.0413

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.