Sano hyvästit ilmavaivoille näiden helppojen ja tehokkaiden harjoitusten avulla

Kaasujen kertyminen suolistoon ruoasta voi johtua liikunnan puutteesta. Nämä harjoitukset voivat olla suuresti avuksi.
Sano hyvästit ilmavaivoille näiden helppojen ja tehokkaiden harjoitusten avulla

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos kärsit usein ilmavaivoista, sinulle ei välttämättä ole koskaan tullut mieleen, että niistä voi päästä eroon tietyillä harjoituksilla lääkkeiden sijaan. Vaikka markkinoilla on kaikenlaisia lääkkeitä, on aina parempi kokeilla luonnollisempia tapoja hankkiutua eroon suolistokaasuista. Tänään kerromme harjoituksista, jotka ovat erittäin tehokkaita ilmavaivoihin. Vaikka emme lupaakaan, että ne kaikki ehdottomasti toimivat kohdallasi, kehotamme sinua kokeilemaan niistä jokaista ja katsomaan mikä sopii itsellesi parhaiten – jokainen ihminen on erilainen! Sano siis hyvästit ilmavaivoille näiden helppojen harjoitusten avulla!

Hyvästit ilmavaivoille nopeasti ja tehokkaasti

Alla olevat harjoitukset ovat ihanteellisia tilanteisiin, joissa olo tuntuu epämukavalta suolistossa loukussa olevan ilman takia ja kun tarvitset nopeaa helpotusta.

1. Lapsiasento

Voit sanoa hyvästit ilmavaivoille esimerkiksi lapsiasennon avulla.

Ehkäpä jo tiedät tämän asennon, joka tunnetaan nimellä balasana.

 • Tässä asennossa polvistutaan maahan ja istutaan jalkojen päällä.
 • Venytä sitten käsivarsia eteenpäin.

Suosittelemme pitämään asennon vähintään kaksi minuuttia. Näin keho rentoutuu ja pääsee eroon suolistokaasuista. Tämän asennon voi tehdä myös toisinpäin, kasvot ylöspäin.

 • Kun makaat selälläsi, koukista yhtä jalkaa ja halaa sitä itseäsi vasten. Ala keinua edestakaisin.
 • Vielä parempi on, jos saat kiinni jalkateristä.

2. Kaasunpoistoasento

Kaasunpoistoasento auttaa ilmavaivoihin.

Tämän asennon nimi kertoo kaiken. Se on yksi tehokkaimmista asennoista ilmavaivoihin.

 • Makaa kasvot kattoa kohden ja ojenna jalkasi suoriksi. Taivuta toista jalkaa, ota siitä kiinni ja pidä sitä lähellä itseäsi.
 • Tämä on samankaltainen liike kuin lapsiasento. Mitä lähemmäs saat tuotua polvesi, sen parempi.
 • Pidä tämä asento vähintään 30 sekunnin ajan.
 • Yksi mukaelma liikkeestä: kun halaat jalkaasi, yritä koskettaa polvella nenääsi. Tämä tekee liikkeestä vaativamman ja tehokkaamman.

3. Aura

Aura-asentoa käytetään usein joogassa.

 

Aura-asentoa käytetään paljon joogassa, ja se onkin loistava harjoitus ilmavaivoihin.

 • Makaa selälläsi ja suorista jalkasi kohti kattoa.
 • Jos voit, kohota vartaloasi niin, että olet vain yläselän varassa.

Aluksi voit avustaa liikettä käsilläsi pitämällä niitä alaselän alla. Etene sitten vähitellen liikkeessä niin, että saat jalkasi ojennettua pään yli. Voit jättää kätesi näin, jos se on miellyttävämpää. Jotkut pitävät niitä mieluummin kehon sivuilla. Ole hyvin varovainen tämän liikkeen kanssa. Jos sinulla on niskaongelmia, älä tee liikettä. Muussa tapauksessa sillä voi saada erittäin hyviä tuloksia.

4. Kameli

Hyvästit ilmavaivoille kameliasennolla.

Tällä viimeiselläkin harjoituksella saa loistavia tuloksia.

 • Polvistu maahan, mutta älä istu jalkojesi päälle. Anna käsivarsien roikkua alhaalla ja taivuta ylävartaloasi taaksepäin.
 • Ideana on muodostaa kaari keholla ja koskettaa käsillä jalkateriä.

Jotta asento olisi miellyttävämpi, varmista, että pääsi pysyy rentona. Voit olla varpaiden varassa tai jalkaterät lattiaa vasten.

Tietoa ilmavaivoista

Vaikka suolistokaasujen syynä voi olla moni eri asia, ruokavalio on yksi hyvin tavallinen syy. Niitä voivat aiheuttaa runsas prosessoitujen ruokien syöminen, nopea syöminen tai kaasua tyypillisesti muodostavien ruokien syöminen (pavut tai parsakaali).

Toisinaan kyseessä on kuitenkin ruokaintoleranssi, ummetus tai ärtyvän suolen oireyhtymä. Jos ilmavaivat aiheuttavat kipua ja epämukavuutta, nämä harjoitukset voivat olla suuresti avuksi.

On tärkeää mainita, että myös liikkumaton elämäntyyli voi aiheuttaa suolistokaasuja. Nämä harjoitukset eivät ainoastaan auta eroon ilmavaivoista, vaan niillä saa myös kehon liikkeelle. Tiedämme, että ilmavaivat voivat joskus olla kivulias ongelma. Joten mitä harjoitusta sinä aiot hyödyntää, sanoaksesi hyvästit ilmavaivoille?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.