Logo image
Logo image

Punainen tee ja painonpudotus

3 minuuttia
Diureettisten ominaisuuksien lisäksi punainen tee nopeuttaa aineenvaihduntaa ja edistää tervettä ruoansulatusta. Sen painoa pudottavan vaikutuksen optimoiseksi punaisen teen juontiin täytyy kuitenkin sisällyttää myös tasapainoinen ruokavalio ja liikunta.
Punainen tee ja painonpudotus
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Punainen tee tunnetaan länsimaissa mustana teenä. Kiinassa sitä kutsutaan kuitenkin punaiseksi juoman värin mukaan, ei mustaksi lehtien värin mukaan.

Punaisen teen monet hyödyt ovat olleet syy siihen, miksi sitä arvostetaan niin paljon monissa kulttuureissa ympäri maailman. Se on pitkään ollut suosituin tee länsimaissa. Nyt siitä on tullut yksi hyvinvoinnistaan huolehtivien ja kuntoa ylläpitävien ihmisten suosikkijuomista.

Ravitsemuksellisesta näkökulmasta katsottuna punainen tee erottuu sen sisältämien antioksidanttien, vitamiinien ja mineraalien avulla, jotka kaikki auttavat parantamaan terveyttä. Lisäksi se sisältää tulehduksen vastaisia aktiivisia ainesosia, jotka voivat olla petollisia joidenkin sairauksien ehkäisyssä.

Etsitkö liittolaista painonpudotukseen?

Tästä muinaisesta juomasta voi olla apua sinulle. Vaikka sinun tuleekin huomata, että kyseessä ei ole mikään ihmekeino rasvan polttamiseksi, on sillä kuitenkin mielenkiintoisia vaikutuksia.

Seuraavaksi tarkastelemme niitä vaikutuksia ja kerromme myös kuinka teetä valmistetaan kotona.

Mitä hyötyjä punainen tee tarjoaa

Some figure

Punainen tee tarjoaa mielenkiintoisia etuja, jotka säännöllisesti juotuna tukevat painonpudotusta. Vaikka samoja etuja tarjoavia luonnollisia ainesosia on myös muita, saavat punaisen teen aktiiviset ainesosat sen erottumaan joukosta painonpudotusta tehokkaimmin edistävänä teenä.

Tarkastellaan nyt syytä tähän.

Se toimii diureettina

Punainen tee sisältää diureettisia ominaisuuksia, jotka poistavat kudoksiin kerääntyneen nesteen. Vaikka nämä ominaisuudet eivät toimikaan suoraan rasvaa vastaan, auttavat ne sinua pudottamaan painoa vähentämällä kehoon kertyneen nesteen määrää.

Itse asiassa nesteiden kerääntyminen voi tuoda kehoon 1-3 kg lisää painoa. Lisäksi nämä nesteet sekoittuvat verenkiertoon ja lymfaattiseen järjestelmään, jotka ovat elintärkeitä aineenvaihdunnan tehokkaan toiminnan kannalta.

Punainen tee parantaa ruoansulatusta

Yksi punaisen teen erottuvimmista eduista on sen kyky optimoida ruoansulatusprosessia. Punainen tee sisältää ainesosia, jotka edistävät mahahappojen eritystä ja nopeuttavat vaikeasti sulatettavien ruokien aineenvaihduntaprosessia.

Tämä ominaisuus on tärkeä kaikissa laihdutuskuureissa, sillä se saa rasvan palamaan nopeammin ja paremmin. Se edistää myös ravintoaineiden oikeanlaista imeytymistä suolistossa sekä edistää paksusuoleen kerääntyneiden myrkkyjen poistamista.

Lue myös tämä artikkeli: 5 rasvaa polttavaa teetä

Se auttaa hallitsemaan kolesterolia

Some figure

Punaisen teen tiivistyneet antioksidanttiset ainesosat vaikuttavat hyödyllisellä tavalla dyslipidemian hallintaan. Koska se pystyy puhdistamaan valtimot, on se ihanteellinen tapa alentaa huonon kolesterolin (LDL) ja triglyseridien määrää.

Se sisältää terveellisiä antioksidantteja

Punainen tee sisältää myös polyfenoleja ja muita antioksidantteja, jotka auttavat estämään soluissa olevien vapaiden radikaalien toimintaa. Kosteuttamisen lisäksi nämä ainesosat optimoivat elinten toimintaa ja auttavat ehkäisemään ennenaikaista ikääntymistä.

Sen säännöllinen käyttö tukee ihon puhdistumisprosessia ja ehkäisee ennenaikaisten ryppyjen ja ikääntymisen merkkien ilmestymistä.

Lisäksi se suojaa kehon sisäistä järjestelmää myrkkyjen aiheuttamaa ennenaikaista rappeutumista vastaan.

Punainen tee edistää painonpudotusta

Punaisen teen suosituimmat edut liittyvät painonpudotukseen. Itse asiassa se on pääsyy siihen, miksi se on nyt niin suosittua monissa osissa maailmaa. Se on juoma, jolla on suuri termogeeninen voima, joka nopeuttaa perusaineenvaihduntaa ja maksan aineenvaihduntaa.

Sen ominaisuudet nopeuttavat energian kulutusta ja rasvaa polttavia prosesseja. Nämä prosessit muun muassa vähentävät rasvamaksan riskiä, sairauden, joka yhdistetään ylipainoon ja liikalihavuuteen.

Tiesitkö? Viikon ruokavalio triglyseridien alentamiseen

Valmista punaista teetä maksimoiden sen hyödyt

Some figure

On monia tapoja hyödyntää punaisen teen edut. Jos tavoitteena on pudottaa painoa, suosittelemme että yhdistät sen muihin ainesosiin, jotka vahvistavat punaisen teen ominaisuuksia.

Tässä yksi ehdotus:

Ainesosat

 • 1 tl punaista teetä
 • 1/2 tl kanelia
 • 2,5 dl vettä
 • hunajaa

Valmistus

 • Lisää ensin punainen tee ja kaneli kiehuvaan veteen.
 • Peitä juoma ja anna hautua 10 minuutin ajan.
 • Siivilöi juoma ja makeuta sitä hunajalla maun mukaan.

Käyttö

 • Juo kupillinen punaista teetä noin kello 10 aamulla vähintään kolmesti viikossa.
 • Jos haluat puhdistaa kehon ja pudottaa painoa, juo sitä päivittäin vähintään kuukauden ajan.

Punaisen teen haittavaikutukset

Punaisen teen monista painoon ja terveyteen liittyvistä hyödyistä huolimatta sen kulutukseen liittyy joitakin haittavaikutuksia.

On tärkeää pitää mielessä, että punainen tee sisältää suuren määrän teiiniä (teessä olevaa kofeiinia), joka voi kohottaa sydämen sykettä ja ylistimuloida hermostoa. Älä siis juo sitä, jos kärsit jostakin seuraavista sairauksista:

 • Valtimoiden aiheuttamasta korkeasta verenpaineesta
 • Sydämen rytmihäiriöstä
 • Hermostuneisuudesta
 • Mistä vain sydänsairaudesta
 • Olet raskaana tai imetät
 • Unettomuudesta tai unihäiriöistä

Punaisen teen hyödyntäminen painonpudotuksessa voi auttaa saavuttamaan parempia tuloksia. Pidä kuitenkin mielessä, että kyseessä ei ole mikään ihmejuoma, eikä se korvaa viittä terveellistä ateriaa tai 30 minuutin liikuntaa, joista sinun tulisi nauttia päivittäin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ma Y., Huang Z., Zhou Z., He X., et al., A novel antioxidant mito tempol inhibits ox LDL induced foam cell formation through restoration of autophagy flux. Free Radic Biol Med, 2018. 129: 463-472.
 • Abrahams S., Haylett WL,, Johnson G., Carr JA., et al., Antioxidant effects of curcumin in models of neurodegeration, aging, oxidative and nitrosative stress: a review. Neuroscience, 2019. 406: 1-21.
 • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.