5 rasvaa polttavaa teetä

18 helmikuun, 2019
Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, sinun on yhdistettävä nämä teet terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon sekä säännölliseen liikuntaan saadaksesi parhaat tulokset.

Jos haluat polttaa rasvaa, tee on yksi hyödyllisimmistä juomista tämän joskus melko vaikean tavoitteen saavuttamisessa. Tämä juoma ei ole nimittäin ainoastaan diureettinen, vaan jotkut teet auttavat myös nopeuttamaan rasvan palamista. Jos tämä on asia, jota tavoittelet, jatka lukemista.

Kaikilla teelajeilla on myös monia muita sellaisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua pudottamaan painoasi nopeasti, kun yhdistät ne oikeanlaiseen ruokavalioon.

Tänään puhumme teelajeista, joilla on näitä hyvin tunnettuja rasvaa polttavia, diureettisia tai rauhoittavia ominaisuuksia. Kokeile rasvaa polttavaa teetä!

1. Valkoinen tee

kokeile rasvaa polttavaa teetä: valkoinen tee

Valkoinen tee on yksi tehokkaimmista teelajeista, sillä sen auttaa kehoa polttamaan rasvaa neljällä eri tavalla ja pääsemään eroon rasvamuhkuroista.

Koska se on luonnollinen rasvanpolttaja ja estää myös rasvaa imeytymästä kehoon, se auttaa sinua pudottamaan painoasi tehokkaammin.

  • Ja kaiken tämän lisäksi se kykenee estämään uusien rasvasolujen muodostumista.
  • Se edistää myös lipolyysiä, aineenvaihduntaprosesseja, joiden avulla keho muuttaa rasvaa rasvahapoiksi.

Useiden tutkimusten mukaan tämä tee on katekiinien lähde. Ne ovat antioksidantteja, jotka laukaisevat rasvan vapautumisen soluista. Tällä tavalla valkoinen tee auttaa nopeuttamaan maksan kykyä muuntaa rasvaa energiaksi.

Eikä tässä vielä kaikki: painon pudottamisen lisäksi se auttaa hallitsemaan korkeita kolesteroli- ja triglyseridiarvoja.

Käy lukemassa tämä artikkeli: Torju korkeaa verenpainetta ja kolesterolia inkiväärillä ja valkosipulilla

2. Happomarjatee

Tämä ei ehkä ole kaikkein tunnetuin tee, mutta se on yksi tehokkaimmista painonpudotuksen kannalta. Painonpudotusta helpottava aine tässä teessä on pensaan varren ja juuren sisältämä berberiini.

Berberiini on keltainen, kitkerä aine, jolla on voimakas rasvaa polttava ja ruokahalua vähentävä vaikutus.

Lisäksi happomarjasta valmistettu tee nopeuttaa aineenvaihduntaa ja lisää näin rasvanpolttoa. Se vähentää rasvasolujen pinnalla olevien reseptorien määrää ja lisää poltetun rasvan määrää.

3. Rooibostee

rooibos

Rooibos on itse asiassa eräänlainen punainen tee, jokseenkin makeampi, ja se saadaan rooibos-pensaan lehdistä. Sitä pidetään tehokkaana rasvanpolttajana. Rasvaa polttava vaikutus johtuu sen lehdissä olevista polyfenoleista ja flavonoideista.

Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan ne estävät adipogeneesiä eli toisin sanoen uusien rasvasolujen muodostumista 22 prosentilla.

Lisäksi tämän tyyppinen tee on ihanteellinen solu- ja ruoansulatusaineenvaihdunnan parantamisessa ja nopeuttamisessa sen suuresta antioksidanttipitoisuudesta johtuen.

Rooibos-teellä on myös diureettisia ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään liiallisia nesteitä, joita kerääntyy kehoon silloin tällöin.

4. Pu’er -tee

Pu’er -tee on fermentoitua kiinalaista teetä, joka on erittäin suosittua sen painoa pudottavien ominaisuuksiensa ansiosta.

On osoitettu, että se on erittäin tehokas karistamaan elimistöön kerääntynyttä rasvaa.

Haluatko tietää lisää? Vihreän teen päivittäisen juonnin mahtavat vaikutukset

5. Minttutee

rasvaa polttavaa teetä

Minttutee auttaa hillitsemään ruokahalua. Se on myös täydellinen tee silloin, jos tavoitteenasi on parantaa ruoansulatustasi ja polttaa enemmän kaloreita ja rasvaa.

Ainekset

  • 1 ruokalusikallinen mintunlehtiä
  • 1 kupillinen vettä (250 ml)
  • Hunajaa (valinnainen)

Valmistus

  • Tämän teen valmistaminen on erittäin helppoa: lisää vain mintunlehdet kupilliseen kuumaa vettä.
  • Anna hautua noin 5 minuuttia ennen kuin siivilöit ja juot sen. Halutessasi voit makeuttaa teen pienellä määrällä hunajaa.

Muuta ei vaadita tämän virkistävän, rasvaa polttavan, ja mikä parasta – täysin luonnollisen – teen valmistamiseen. Koita rasvaa polttavaa teetä, ja huomaa sen mahtavat vaikutukset kehossasi!

  • Shahidi, F., & Zhong, Y. (2005). Antioxidants: Regulatory Status. In Bailey’s Industrial Oil and Fat Products. https://doi.org/10.1002/047167849X.bio035

  • Hilal, Y., & Engelhardt, U. (2007). Characterisation of white tea – Comparison to green and black tea. Journal Fur Verbraucherschutz Und Lebensmittelsicherheit. https://doi.org/10.1007/s00003-007-0250-3

  • Von Gadow, A., Joubert, E., & Hansmann, C. F. (1997). Comparison of the antioxidant activity of rooibos tea (Aspalathus linearis) with green, oolong and black tea. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/S0308-8146(96)00312-3