Logo image
Logo image

Puhdistuskuuri sitruunasta

2 minuuttia
Puhdistuskuuri auttaa huuhtomaan kuona-aineet elimistöstä. Liiallinen kuona-aineiden määrä voi vaikuttaa kehon perustoimintoihin negatiivisesti. Yhdistämällä puhdistuskuurin terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan laihdut myös huomattavasti.
Puhdistuskuuri sitruunasta
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Puhdistuskuuri sitruunasta on loistava keino huuhtoa pois kuona-aineet ja myrkyt kehosta, ja samalla tehostaa laihtumista. Tämä suosittu puhdistuskuuri on ollut käytössä jo vuosikymmenien ajan ja erityisen suuren suosion se on saavuttanut viime vuosina.

Puhdistuskuuri sitruunasta

Tämä puhdistuskuuri sitruunasta nousi suureen suosioon sen jälkeen, kun kuurin kehittäjä Stanley Burroughs alkoi suositella kuuria vatsahaavojen hoitoon. The Master Cleanse -kirjassaan Burroughs jakaa potilaan kertomuksen, joka kokeilee sitruunakuuria kärsittyään vatsahaavoista kolmen vuoden ajan.

Kun potilas oli ollut kuurilla vain vaivaiset 11 päivää, paranivat hänen vatsahaavansa kokonaan. Tulokset yllättivät potilaan lääkäritkin. Siitä lähtien on sitruunakuurista noussut muitakin loistotarinoita, joissa tuloksia ilmenee jo kymmenen kuuripäivän jälkeen. Sitruunakuurin kyky tehostaa laihtumista on myös pantu merkille monessa eri tapauksessa.

Miten sitruunakuuri toimii?

Some figure

Puhdistava kuuri toimii tehostamalla kehon omaa luonnollista puhdistautumista. Keho poistaa ja käsittelee myrkkyjä ja kuona-aineita jatkuvasti, ja nauttimalla tiettyjä aineita voi prosessia tukea ja tehostaa. Kuona-aineita kertyy huonosta ravinnosta, saasteista, negatiivisista tunteista ja liikunnan puutteesta. Kuuri onkin loistava lisä terveelliseen elämäntyyliin.

Muista siis tehostaa kuuria nauttimalla terveellistä ravintoa ja harrastamalla liikuntaa säännöllisesti. Keskity myös vähentämään stressin määrää elämässäsi ja varaa aikaa rentoutumiselle, sillä nämä vaikuttavat suoraan myrkkyjen kertymiseen.

Miten puhdistuskuuri sitruunasta valmistetaan?

Jotta kuuri toimii täysillä, on tärkeää asettaa tavoitteita. Kun mielessäsi on tietty tavoite, pysty helpommin toteamaan muutokset ja tilanteen kehittymisen ja huomaamaan, milloin olet saavuttanut tavoitteesi. On tärkeää määrittää kaikki tielläsi seisovat esteet ja taktiikat, joita voit käyttää tavoitteen saavuttamiseen. Osa suosittelee kasvispainotteisen ruuan syömistä ennen puhdistuskuuria sitruunasta, sillä kasvipohjaisen ravinnon nauttiminen tekee kokemuksesta vähemmän raskaan keholle.

Varoitukset ja huomiot

Kuuri ei sovi sellaisille ihmisille, joille on tehty elinsiirto, eikä myöskään immunosupressiivisia lääkkeitä käyttäville. Jos olet hiljattain läpikäynyt leikkauksen, tulee kuuri jättää väliin.

Ennen kuurin aloitusta on vähennettävä kofeiinin, sokeristen hiilihappojuomien, sokerin, valkoisten jauhojen ja rasvaisten ruokien syömistä.

Puhdistava juoma

Some figure

Tämä sitruunapuhdistuskuuri auttaa kehoa pääsemään eroon kuona-ainekertymistä. Nauttimalla erityistä sitruunamehua puhdistat kehoa tehokkaasti. Valmista mehu seuraavista aineista:

 • Sitruunaa
 • Luomuvalmisteista vaahterasiirappia
 • Cayennepippuria
 • Vettä

Kuuria noudatetaan vähintään 10 peräkkäistä päivää.

Valmistus

 • Sekoita sama määrä vettä, sitruunamehua ja vaahterasiirappia keskenään. Kaada tummaan lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
 • Lisää neljä ruokalusikallista seosta lasilliseen vettä, sekoita joukkoon hyppysellinen cayennepippuria ja anna vaahterasiirappiseoksen sulaa veteen.
 • Nauti 6-12 lasillista juomaa päivässä tasaisin väliajoin. Juo lasillinen aina kun tunnet olosi nälkäiseksi.
 • Vaahterasiirappi säilöö sitruunamehun ja estää sen sisältämää C-vitamiinia ja entsyymejä hapettumasta.

Nauti myös jotakin laksatiivista aamuisin ja iltaisin. Sekoita vaikka kolme teelusikallista merisuolaa litraan vettä ja nauti lasillinen tarvittaessa.

Miten puhdistuskuuria noudatetaan?

Some figure
Puhdistuskuurin suorittaminen vaatii kärsivällisyyttä. Ensimmäisenä kuuripäivänä tulisi juoda pelkästään sitruunamehua. Toisena päivänä voit lisätä rutiiniin appelsiinimehua ja nauttia myös kasviskeittoa ja -liemiä. Kolmantena päivänä voit syödä hedelmiä ja kasviksia. Vähitellen voit lisätä lihaa, kalaa, maitotuotteita, kananmunia ja muita ruokia ruokailuusi.

Kun kuuri tulee päätökseensä 10-11 päivän jälkeen, tulisi sinun syödä monipuolisesti, mutta terveellisesti. Tämä puhdistava kuuri auttaa sinua samalla muuttamaan ruokailutottumuksiasi ja heittämään hyvästit epäterveelliselle ravinnolle.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Assini J, Mulvihill E, et al. Citrus flavonoids and lipid metabolism. Current Opinion in Lipidology. Febrero 2013. 24 (1): 34-40.
 • Corio Andújar, R., & Arbonés Fincias, L. (2009). Nutrición y salud. Nutrition and Health, 35, 9, 423–479. https://doi.org/10.1016/S1138-3593(09)72843-6.
 • Harvard Health Publishing. The dubious practice of detox. Mayo 2008. Harvard Medical School.
 • Kim M. J, Hwang J. H, et al. Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research. Mayo 2015. 35 (5): 409-20.
 • Mansilla, C. L. Q. (2017). Análisis de dietas exprés sin respaldo científico.
 • Muniz, F. J. S. (2015). Dietas Milagro. Ventajas e inconvenientes. Monografías de la Real Academia Nacional de Farmacia.
 • National Center for Complementary and Integrative Health. “Detoxes” and “Cleanses”: wat you need to know. U. S. Department of Health and Human Services. Septiembre 2019.
 • National Institutes of Health. Office of Dietary Supplements. Vitamin C. U. S. Department of Health and Human Services. Marzo 2021.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.