12 luonnollista laksatiivia

· elokuu 11, 2015

Ummetus on ikävä ja kivulias ongelma, joka kiusaa monia ihmisiä. Onneksi on olemassa täysin luonnollisia laksatiiveja, joita voi käyttää turvallisesti, eivätkä ne aiheuta riippuvuutta tai sivuoireita, kuten jotkin lääkevalmisteet. Lue lisää ja tutustu 12 loistavaan luontoäidin laksatiiviin.

Ummetus on yleinen ongelma, joka johtuu useimmiten huonosta ruokavaliosta, lääkkeiden sivuvaikutuksista ja ruuansulatuskanavan toiminnan häiriöistä. Ummetus voi olla väliaikainen vaiva, mutta monia se kiusaa säännöllisesti ja jatkuvasti. Luonnosta löytyvät ainekset voivat auttaa ummetuksen hoidossa, ja mikä parasta, ne ovat usein edullisia, helposti saatavilla ja täysin turvallisia kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille. Luonnon laksatiivit toimivat nopeasti ja helpottavat oloa tehokkaasti.

Banaanit

Banaanit ovat loistava ensiapu ummetuksen helpottamiseen ja ruuansulatuskanavan toiminnan säätelyyn. Banaanit sisältävät paljon suoliston toiminnalle tärkeää kuitua. Syö vähintään yksi banaani joka päivä, jos kärsit ummetuksesta, sillä banaani pitää kehon elektrolyytit tasapainossa. Elektrolyytit ovat välttämätön osa terveen suoliston toimintaa.

Omenaviinietikka

laksatiivi2 - Copy (2)

Omenaviinietikka sisältää omenahappoa, kalsiumia, pektiiniä ja etikkahappoa. Kaikki nämä ainekset stimuloivat ruuansulatuskanavan toimintaa ja auttavat ulostetta liikkumaan suolessa estäen tukosten muodostumisen. Suosittelemme nauttimaan omenaviinietikkaa kolme ruokalusikallista veteen sekoitettuna aamulla heti herättyäsi. Omenaviinietikka pääsee vaikuttamaan parhaiten tyhjään mahaan nautittuna.

Luumut

Luumut ovat klassinen ummetuksen hoitokeino. Ne sisältävät paljon antioksidantteja, A-vitamiinia, kaliumia, rautaa ja hyvälaatuista kuitua. Luumut auttavat hyvälaatuisten bakteerien kasvua suolessa, jotka auttavat ruokaa sulamaan ja liikkumaan paremmin.

Aloe vera

laksatiivi3 - Copy

Aloe vera tunnetaan kaikkialla maailmassa sen loistavien terveydelle hyödyllisten vaikutusten johdosta. Aloe veraa voi kasvattaa kotona ja sen geeliä voi käyttää moniin eri vaivoihin ulkoisesti ja sisäisesti. Aloen lehdet koostuvat 99 % vedestä ja loput 1 % sisältää jopa 75 erilaista hyödyllistä ravintoainetta, kuten vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

Aloe vera -mehun juominen joka päivä on loistava keino ehkäistä ummetusta. Katkaise lehti, kaavi geelimäinen hedelmäliha ulos ja sekoita veteen, lisää tilkka hunajaa ja nauti kylmänä. Voit myös lisätä aloegeeliä tuorepuristettuun, sokeroimattomaan mehuun.

Kuivatut hedelmät

Luumujen lisäksi kaikki muutkin kuivatut hedelmät sopivat hyvin ummetuksen hoitoon. Kuivatut hedelmät sisältävät paljon kuitua, joka auttaa suolistoa toimimaan normaalisti. Syö kuivattua aprikoosia, mangoa ja viikunaa, mutta valitse vain sellaiset hedelmät, joihin ei ole kuivatusprosessin aikana lisätty sokeria. Muista myös, että kuivatuissa hedelmissä on paljon enemmän kaloreita, kuin tuoreissa hedelmissä, eikä niitä tulisi syödä muutamaa kourallista enempää päivässä.

Vihreä tee

laksatiivi4

Vihreällä teellä on lukemattomia terveysvaikutuksia ja se on myös tehokas luonnollinen laksatiivi. Vihreä tee auttaa suoliston normaalia bakteeriflooraa kasvamaan ja pysymään terveenä, mikä puolestaan edistää suoliston toimintaa. Suosittelemme nauttimaan vihreää teetä kupillisen aamulla ja iltapäivällä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Vihreää teetä ei kannata juoda muutamaa kupillista enempää päivässä, sillä se voi kiihdyttää suoliston toimintaa liikaakin ja johtaa ripuliin.

Vesi

Vesi on koko elimistön toiminnan kannalta välttämätön elementti ja sitä tulis juoda vähintään 8 lasillista päivässä. Nestehukasta kärsivä keho johtaa myös suoliston heikentyneeseen toimintaan. Vesi kirjaimellisesti huuhtelee elimistöä ja pitää huolen siitä, että suolistossa on tarpeeksi nestettä ulosteen liikkumiseen. Jos koet veden maun tylsänä, voit makeuttaa sitä marjoilla tai tujauksella limen tai appelsiinin mehua.

Kookosöljy

laksatiivi5

Öljyn nauttiminen auttaa suolistoa toimimaan normaalisti. Kookosöljy toimii myös kivunlievittäjänä, jos kärsit pahoista vatsakrampeista. Öljy auttaa myös peräpukamista aiheutuvaan ärsytykseen. Öljy pehmittää ulostetta ja auttaa sitä kulkemaan eteenpäin suolessa.

Täysjyvät

Kuitu on ehdottoman tärkeä osa suoliston toimintaa, se stimuloi ruuansulatusta ja pitää suolen terveenä. Täysjyvät ovat täynnä suolistolle hyödyllistä kuitua, joten niiden lisääminen ruokavalioon on välttämätöntä. Kuidut helpottavat vatsan toimintaa ja ennaltaehkäisevät ummetuksen uusiutumista.

Palkokasvit

Aivan kuten täysjyvässä ja kuivatuissa hedelmissä, myös palkokasveissa on paljon kuitua. Lisää herneitä ja papuja jokapäiväiseen ruokavalioosi. Pavut sopivat moniin pataruokiin ja salaatteihin tai lisukkeeksi. Palkokasvien syöminen helpottaa ummetusta tehokkaasti, mutta jos kärsit ummetuksen lisäksi paksusuolen tulehduksesta, juttele lääkärisi kanssa ennen ruokavaliomuutoksia, sillä palkokasvit voivat haitata tulehduksesta parantumista.

Kiivi

laksatiivi6

Kiivi on herkullinen hedelmä, joka stimuloi suolistoa. Suosittelemme syömään kaksi kiiviä aamupalalla viikon ajan ja pian huomaatkin, miten hyvin suolistosi toimii entiseen verrattuna.

Cayenne-pippuri

Tulinen cayenne-pippuri kiihdyttää aineenvaihduntaa ja suoliston toimintaa. Lisäksi pippuri tukee ruuansulatukselle hyödyllisten entsyymien tuotantoa ja mahalaukun nesteiden toimintaa. Lisää cayenne-pippuria ruokiisi, mutta jos et ole tottunut käyttämään mausteisia aineksia, aloita pienellä määrällä ja lisää sitä pikkuhiljaa, kun totut sen makuun.