Logo image
Logo image

Puhdista viemäritukos luonnollisesti

3 minuuttia
Jos kaadat ruokaöljyä tai muuta rasvaa keittiön viemäriin, saattaa veden virtaus muuttua vaivalloiseksi ja putket saattavat jopa tukkeutua. Käytä sen sijaan erillisiä säilytysastioita rasvoille, joita sinulta jää ylitse ruoanlaitosta.
Puhdista viemäritukos luonnollisesti
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Yksi kaikkein ärsyttävimmistä kodin siivoukseen liittyvistä ongelmista on viemäritukos, joka voi ilmetä sekä vessan että keittiön viemäreissä. Viemärit tukkeutuvat valitettavasti helposti, ja sen lisäksi että tukosten aikaansaama haju ei ole miellyttävä, on niiden poistaminen työlästä ja epämiellyttävää.

Nykyisin kaupoista on saatavilla lukuisia tuotteita tähän tarkoitukseen, mutta vaikka kemikaalit tehoavatkin nopeasti ja tehokkaasti tukkeumiin, ovat ne useimmiten epäystävällisiä ympäristölle. Siten emme suosittele niiden käyttöä, vaan sen sijaan esittelemme tässä artikkelissa luonnollisia vaihtoehtoja viemärien puhdistukseen. Näissä seoksissa ei ole kemikaaleja tai muita myrkyllisiä aineita, ja siten ne ovat parempi vaihtoehto sekä ympäristölle että sinulle itsellesi.

Kerromme siis tällä kertaa luonnollisista avuista viemärinpuhdistuksessa, jotka ovat hellempiä kuin kemikaalit sekä hyvin tehokkaita. Voit siis lopettaa kaupan valmistuotteiden käytön tähän! Jatka lukemista ja merkkaa muistiin seuraavat loistavat vinkit ja tuotteet, joiden avulla hoidetaan viemäritukos luonnollisesti ja edullisesti.

Valkoviinietikka, ruokasooda ja suola – viemärit auki luonnollisesti

Some figure

Viemärien pitäminen puhtaina säännöllisen siivouksen avulla voi estää tukoksia ja mahdollista vahinkoa. Yksi mahtava luonnollinen tapa suorittaa viemärisiivous on sekoittaa kupillinen ruokasoodaa, suolaa ja valkoviinietikkaa.

Miten tämä valmistetaan?

Varmista ensin, että altaassa ei ole yhtään vettä, ja lisää sitten ainekset viemäriin seuraavassa järjestyksessä:

  • 2,5 dl ruokasoodaa
  • 2,5 dl suolaa
  • 2,5 dl valkoviinietikkaa (mieluiten kuumaa)
  • Anna ainesten vaikuttaa 10 minuutin ajan, ja huuhtele viemäri lopuksi kiehuvalla vedellä.

Tämä on täydellinen ratkaisu kertyneen rasvan poistamiseksi viemäreistäsi.

Suola, etikka ja booraksi avaamaan viemäritukos

Tämä on toinen yksinkertainen puhdistusvaihtoehto, jolla saat takuuvarmasti rasvan, ruoantähteet ja minkä tahansa muun tukkivan aineksen pois viemäristäsi.

Miten tämä käsittely tehdään?

Sekoita puoli desiä suolaa ja puoli desiä booraksia 1,2 desiin etikkaa. Kaada sitten seosta viemäriin, ja lisää vielä kiehuvaa vettä. Voit parantaa tuloksia kaatamalla heti käsittelyn jälkeen pelkän veden sijasta pannullisen kuumaa vettä, jossa on mukana paljon suolaa.

Avaa viemärit ruokasoodan, suolan ja sitruunamehun avulla

Some figure

Tämä luonnollinen seos, jossa on ainoastaan ruokasoodaa, suolaa ja sitruunaa, tekee viemärien puhdistuksesta ja hajujen poistamisesta todella helppoa!

Kuinka tämä käsittely tehdään?

Sekoita yhtä suuret osat ruokasoodaa ja suolaa. Kaada seos viemäriin ja lisää paljon sitruunamehua. Laita sitten vielä runsaasti kiehuvaa vettä.

Suola viemäritukosten poistajana

Tämä on hyvin helppo tapa pitää viemärit puhtaina, sillä tarvitset vain suolaa ja kuumaa vettä.

Kuinka tämä valmistetaan?

Kuumenna 2,5 dl vettä ja lisää siihen kolme ruokalusikallista suolaa. Kaada seos viemäriin ja anna vaikuttaa yön yli.

Kuinka viemäreitä voi estää tukkeutumasta tulevaisuudessa?

  • Paras tapa pitää viemärit puhtaina on tietysti välttää sitä, että ruoantähteet, hiukset ja muut jätteet pääsevät sinne ollenkaan. Kannattaa lisäksi aina käyttää viemärisuojusta jokaisessa asuntosi viemärissä. Tämä estää tukosten kehittymistä pidemmän ajan kuluessa.
  • Älä koskaan tee sitä virhettä, että kaataisit käytettyä öljyä tai muuta ruoanlaitosta yli jäävää rasvaa viemäriin. Vaikka rasvat yleensä näkyvät nestemäisinä tiskejä pestessäsi, alkavat ne jähmettyä viemäriin päästessään. Parasta onkin aina kaataa nämä jätteet johonkin astiaan tai purkkiin, ja antaa niiden kovettua siellä, jotta voit helposti heittää ne pois.
  • Kannattaa siivota kaikki viemärit säännöllisin väliajoin jollakin yllä kuvaamistamme luonnollisista nikseistä – niin pystyt pitämään viemärisi puhtaina ja veden virtauksen hyvänä, sekä voit estää tulevat tukokset ja epämiellyttävät hajut.

Kokeile siis jotakin esittelemistämme luonnollisista keinoista viemärien puhdistukseen – säästät ympäristöä, omaa terveyttäsi sekä rahaa!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.