Puhdista uuni luonnollisesti

Uunit

Uuni on usein kodin likaisimpia laitteita, sillä lähes kaikki sinne sisään laittamasi ruoka jättää jälkensä uunin sisustaan, jonne muodostuu tiheä rasvakerros. Moni haluaisikin puhdstaa uuninsa tehokkaasti, sillä ylimääräisestä rasvasta ja jätteestä tehokkaammin eroon hankkiutumalla voit pitää uunisi paremmin vapaana mikro-organismeista.

Nykyisin on markkinoilla lukuisia uunin puhdistukseen tarkoitettuja tuotteita, mutta ne eivät aina ole parhaita mahdollisia tähän tarkoitukseen tai myöskään ympäristöystävällinen vaihtoehto. Niissä on usein suuri määrä myrkyllisiä kemikaaleja, ja ne eivät aina ole yhtä tehokkaita kuin toisen tyyppiset siivoustuotteet. Hyvä vaihtoehto uunin kunnolliseen puhdistukseen sekä kaiken rasvan poistamiseksi ovatkin luonnolliset tuotteet, joita kannattaa kokeilla, jos et enää halua jatkaa tuttujen kaupan kemikaalien käyttöä.

Luonnolliset tuotteet ovat mahtava resurssi siivouksessa. Sen lisäksi että ne ovat hyvin tehokkaita rasvan ja muun jätteen poistamisessa, ovat nämä tuotteet ympäristöystävällisiä, sillä ne eivät aiheuta minkäänlaista saastetta. Seuraavassa kerromme muutamista parhaista vinkeistä uunin puhdistamiseksi luonnollisten tuotteiden avulla.

Suola

Suola

Voit käyttää suolaa keittiössäsi moneen muuhunkin kuin vain maun lisäämiseen aterioihisi. Tämä edullinen ja erittäin helposti saatavissa oleva tuote on nimittäin hyvin käyttökelpoinen kodin desinfioinnissa. Voit puhdistaa uunisi suolalla seuraavia helppoja ohjeita noudattamalla.

Kuinka suolaa voi käyttää uunin puhdistamiseen?

Laita kulhoon puoli litraa vettä ja 250 grammaa suolaa. Levitä sitten tätä seosta uunisi sisäseinämiin, ja laita sitä erityisen huolella niihin kohtiin, joissa on paljon tahroja tai roiskeita rasvaisista ruoista. Anna suolan vaikuttaa 15-20 minuutin ajan, ja huuhtele se sitten märän sienen avulla.

Jos valitset tämän tuotteen, saattaa uunisi sen puhtaudesta huolimatta jäädä hiukan epämiellyttävän hajuiseksi. Jotta pääsisit eroon tästä hajusta, sekoita puoli litraa valkoviinietikkaa ja 250 grammaa suolaa. Sekoita ainekset niin hyvin, että suola liukenee täysin, ja kaada seos spraypulloon. Suihkuta sitten uunisi sisäpinnat tällä nesteellä, ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Lopuksi poista jäämät kostealla sienellä.

Sitruuna

Sitruuna ja limeSitruunat ovat mahtava bakteerien hävittäjä, ja ne ovat myös antiseptinen tuote, joka voi auttaa pääsemään eroon niistä mikro-organismeista, joita uuniisi kertyy silloin kun se on likainen. Lisäksi sitruunan mahtavan raikas tuoksu auttaa pääsemään eroon kaikista epämiellyttävistä tuoksuista uunissasi, ja tämä hedelmä toimii tehokkaasti myös rasvanpoistajana.

Kuinka voit käyttää sitruunaa uunisi puhdistamiseksi?

Jos etsit helppoa tapaa puhdistaa uunisi, tarvitsee sinun vain leikata kaksi sitruunaa puoliksi ja puristaa niistä mehu pois. Kaada sitten mehu kuumuuden kestävään kuppiin ja laita kuppi uuniin. Aseta uunin lämpötila 250 asteeseen ja säädä ajaksi 30 minuuttia. Kun tämä aika on kulunut, anna uunisi viilentyä, ja poista sitten kippo ja pyyhi seinämät siivousrätillä.

Viinietikka

Omenaviinietikka

Viinietikka on toinen sellainen tuote, joka on hyvin tunnettu sen tehokkaista ominaisuuksista, jotka ovat suureksi hyödyksi kodin siivouksessa. Näitä ominaisuuksia voi kuitenkin vahvistaa sekoittamalla viinietikkaa ruokasoodaan, ja tämä seos on tehokas myös uunin siivouksessa.

Kuinka voit käyttää viinietikkaa uunisi puhdistamisessa?

Sekoita runsas määrä omenaviinietikkaa ruokasoodaan, ja kaada sitten seos spraypulloon. Suihkuta uunisi sisäpinnat tällä nesteellä, ja anna uunin olla päällä 120 asteessa 10 minuutin ajan. Anna sitten uunisi viilentyä, ja pyyhi lopuksi jäänteet märällä sienellä.

Ruokasooda

Ruokasooda

Ruokasooda on luonnontuote, jolla on lukuisia käyttötarkoituksia niin keittiössä kuin kodin puhtaanapidossa yleisestikin. Se sopii loistavasti myös luontaishoidoksi erilaisissa tilanteissa. Mitä tulee kodin siivoukseen, on ruokasooda avuksi myös uunin puhdistamisessa – saat sillä upouuden näköisen uunin.

Kuinka voit käyttää ruokasoodaa uunisi puhdistamisessa?

Sekoita yksi ruokalusikallinen ruokasoodaa kupilliseen vettä. Kaada seos sitten spraypulloon, ja suihkuta nestettä uunin sisäpinnoille. Anna vaikuttaa yön yli, ja pyyhi lika sitten seuraavana päivänä sienellä.

Toinen vaihtoehto on sekoittaa yksi kupillinen ruokasoodaa pieneen määrään vettä, kunnes tuloksena on tahna. Käytä sitten jotakin rättiä tämän tahnan levittämiseksi uunin sisäpinnoille, ja anna vaikuttaa noin kahden tunnin ajan. Kun tämä aika on kulunut, pyyhi tahna sienellä. Tehokasta ja luonnollista!

Kokeile näitä loistavia luonnontuotteita uunisi puhdistamiseksi vaivattomasti, edullisesti ja ympäristöystävällisesti!