Logo image
Logo image

Pudota painoa tällä kiivismoothiella

3 minuuttia
Pudota painoa tällä kiivismoothiella
Viimeisin päivitys: 03 tammikuuta, 2019

Tähän hoikentavaan smoothieen käytetään salaattia ja kiiviä. Jatka lukemista, nappaa resepti talteen ja pudota painoa tässä artikkelissa esittelemällämme kiivismoothiella!

Salaattia pidetään yhtenä parhaimmista ruuista laihdutuskuurin aikana, sillä se sisältää hyvin vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat elintärkeitä elimistön toiminnan kannalta. Salaatti sisältää myös runsaasti vettä, joka nesteyttää kehoa ja pitää vatsan kylläisenä. Salaattia voi syödä suuren määrän ilman, että se vaarantaa painonpudotusprosessia, ja se täyttää mahan niin, että tarve naposteluun vähenee.

Etenkin roomansalaattia eli romainesalaattia suositellaan nautittavaksi painonpudotuksen yhteydessä, sillä se on yksi ravinnerikkaimmista salaattilajikkeista. Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet herkullisen kiivi– ja romainesalaattismoothien tekoon, joka auttaa sinut painonpudotuksen alkuun.

Some figure

Salaatin laihduttava vaikutus

Laihdutuskuurilaiset eivät turhaan popsi salaattia, sillä sen teho laihdutuksessa tunnetaan laajalti. Salaatti, etenkin romaine, on loistava lisä ruokavalioon laihduttamisen aikana, sillä se auttaa sinua laihtumaan nopeammin. Suuri lautasellinen salaattia sisältää vaivaiset 17 kaloria, joten sitä voi syödä huoletta.

Salaatti on yksi painonpudotusajan ruokavalion kulmakivistä, sillä se täyttää vatsan vähäisellä kalorimäärällä. Muistathan, että tehdessäsi terveellisen salaatin, pitää keskittyä myös siihen, että kaikki muutkin ainekset ovat terveellisiä ja vähäkalorisia. Skippaa rasvaiset salaatinkastikkeet, jotka usein sisältävät majoneesia ja lisäaineita, ja käytä sen sijaan tilkka oliiviöljyä ja sitruunan tai limen mehua salaatin kostuttamiseen.

Roomansalaatti sisältää paljon vettä ja ruuansulatukselle hyödyllisiä kuituja, jotka saavat vatsan tuntumaan kylläiseltä pitkään aterioinnin jälkeen. Näin varmistat, että syöt vain sen määrän kaloreita, jonka kehosi todella tarvitsee ja painon kontrolloiminen on helpompaa. Paino myös putoaa tarkkailemalla ruokien kalorimääriä.

Roomansalaatissa on mm. A-, C- ja K-vitamiinia sekä B-vitamiineja, kuten B1-, B2-, B3-, B5- ja B6- vitamiinia. Kaiken tämän lisäksi salaatista löytyy elintärkeitä mineraaleja, kuten kuparia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kaliumia, sinkkiä, rautaa, seleeniä ja fosforia. Lisää heti roomansalaatti ostoslistallesi ja käytä sitä erilaisissa ruuissa päivän mittaan!

Miksi salaatti on hyväksi terveydelle?

 • Salaatti sisältää runsaasti hyvälaatuista kuitua, joka ei pelkästään auta sinua pysymään kylläisenä pitkän aikaa, vaan myös kontrolloi ruuansulatuksen toimintaa ja auttaa estämään ummetuksen syntymistä. Vatsa ja suolisto toimivat paremmin saadessaan kunnon määrän kuitua päivittäin.
 • Salaatti toimii myös hyvänä luonnollisena diureettina eli nesteenpoistajana. Salaatti estää nesteen kertymistä elimistöön, esimerkiksi nilkkojen ja vatsan seudulle, ja samalla eliminoi myrkkyjä kehosta, jotka poistuvat virtsan mukana. Salaatti sopii erityisen hyvin ylipainoisille, sillä se kiihdyttää aineenvaihduntaa.
 • Salaatti pitää kylläisenä pitkään. Salaatti auttaa polttamaan rasvaa ja vähentämään pahalaatuisen kolesterolin ja triglyseridin määrää veressä pitäen verisuonet notkeina ja puhtaina.

Muistathan, että voit käyttää salaattia niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Salaatti sopii yhteen lähes kaikenlaisen ruuan kanssa, hedelmien ja marjojen kyytipoikana, petinä kalalle, kanalle tai lihalle ja erilaisten juustojen ja kasvisten kera. Seuraavaksi keskitymme kuitenkin salaattismoothien tekoon.

Pudota painoa tällä kiivismoothiella

Some figure

Ohje: Näin teet hoikistavan smoothien salaatista ja kiivistä

Ainekset

 • 2 kiiviä
 • 5 pinaatinlehteä
 • 5 salaatinlehteä
 • 1 ruokalusikallinen mehiläishunajaa

Ohjeet

 • Pese ja kuori kiivit. Pese salaatti ja pinaatti huolellisesti.
 • Leikkaa kuoritut kiivit kahtia ja paloittele ne tehosekoittimeen. Heitä sekaan salaatti, pinaatti ja hunaja.
 • Sekoita kunnes seos on tasainen ja kaada juomalasiin.
 • Voit siivilöidä juoman ennen nauttimista, jos tahdot. Juo muutaman kerran päivässä. Voit tehdä isomman satsin kerralla ja säilyttää kannussa jääkaapissa.

Muistathan, että voit käyttää tähän reseptiin muitakin lajikkeita kuin romainesalaattia, sillä kaikki salaattilajikkeet ovat hyvä osa laihdutuskuuria ja ne sopivat käytettäväksi tähän juomaan. Romaine sisältää suurimman määrän ravintoaineita, mutta jos sitä ei ole saatavilla, voit käyttää jotakin muuta salaattia. Valikoi tuorein salaatti ja suosi luomua.

Tässä artikkelissa esittelemällä kiivismoothiella saat painonpudotuksen hyvään vauhtiin – kokeile vaikka heti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Girz, L., Polivy, J., Herman, C. P., & Lee, H. (2012). The effects of calorie information on food selection and intake. International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/ijo.2011.135
 • Greig, E. (2014). Weight loss. In Acute Medicine: A Symptom-Based Approach. https://doi.org/10.1007/9781139600354.069

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.