Pudota painoa linnunsiemenillä

· tammikuu 7, 2016
Linnunsiemenet ovat tunnettu tuote ympäri maailmaa kotona pidettävien lemmikkilintujen ruokinnassa. Moni ei kuitenkaan tiedä, että linnuille syötettäviä siemeniä kannattaa käyttää myös omassa ruokavaliossa, ja niistä on itse asiassa tullut hyvin kuuluisa tuote painonpudotuksen vauhdittajana.

Tutkimusten mukaan linnunsiemenissä on sellaisia entsyymejä, jotka auttavat vähentämään tulehtuneisuutta esimerkiksi maksassa, munuaisissa ja haimassa. Yksi näistä entsyymeistä on nimeltään lipaasi, ja se tehostaa elimistöön kertyneen rasvan nopeaa hajoamista.

Mistä linnunsiemenet koostuvat?

Linnunsiemeniä on käytetty yleisesti hypolipidemisena tuotteena sekä veren rasvatasojen alentajana. Niissä on pehmittäviä ja tulehtuneisuutta poistavia ominaisuuksia, ja ne ovat myös tehokas kehoon kertynyttä nestettä poistava tuote. Kanariansaarilla näitä siemeniä on käytetty myös virtsarakon ongelmien, munuaiskivien ja virtsaan liittyvien pulmien hoidossa.

Miksi linnunsiemenet sopivat juuri painonpudotukseen?

Vatsamakkara

Kuten kaikki jo tietävät, on painonpudotus hyvin vaativa haaste, ja se tarkoittaa terveellistä ruokavaliota, fyysistä aktiivisuutta sekä monia muita elämäntapamuutoksia. Nämä muutokset johtavat painonpudotuksen ohella myös elämänlaadun paranemiseen. Kuten muutkin terveelliset ruokatuotteet, ovat linnunsiemenet perustana painonpudotusta tukevalle ruokavaliolle, sillä ne tehostavat rasvojen hajoamista, ja niissä on muitakin loistavia ominaisuksia juuri painonpudotusta ajatellen.

Linnunsiemeniä määrittää erityisesti niiden suuri entsyymimäärä, ja näistä tärkein on jo mainitsemamme lipaasi, joka vastaa elimistöön kerääntyneiden ylimääräisten rasvojen poistamisesta. Jotta voisit hyödyntää tätä ominaisuutta, suosittelevat asiantuntijat sitä, että joisit linnunsiemenistä valmistettua maitoa, jota saadaan liottamalla siemeniä vedessä ainakin 8 tunnin ajan.

On olemassa monia sellaisia ruokatuotteita, jotka voivat auttaa sinua painonpudotuksessa, mutta mikään ei kuitenkaan ole yhtä tehokas valinta kuin linnunsiemenet. Huolimatta siitä, että ne eivät ole saaneet kovinkaan paljon julkisuutta painonpudotustuotteena, on totuus se, että ne ihmiset, jotka tätä tuotetta ovat kokeilleeet, ovat todenneet sen terveelliseksi, herkulliseksi ja loistavaksi tavaksi vauhdittaa painonvähennystä. Linnunsiemenissä on paljon antioksidantteja, joten ne estävät solujen ikäntymistä, auttavat ihonhoidossa sekä torjuvat ennenaikaisten ryppyjen ja ilmejuonteiden syntyä.

Aivan kuten muillakin kasviperäisillä maidoilla, on linnunsiemenistä valmistettavalla maidolla paljon terveyshyötyjä, ja nämä menevät painonpudotusta pidemmälle. Se estää arterioskleroosia ja lievittää virtsatieinfektioita, kuten kystiittiä. Linnunsiemenmaito torjuu verenpainetautia, ja sen tulehtuneisuutta vähentävät kyvyt parantavat maksan, munuaisten ja haiman terveyttä. Myös diabeetikoiden on hyvä juoda tätä maitoa.

Kuinka linnunsiemenmaitoa voi valmistaa itse kotona?

Linnunsiemenet

Linnunsiemenmaidon valmistus kotona on hyvin helppoa, mutta valitse siemenet tarkoin. Linnunsiemeniä on saatavilla marketeista ja kotieläinkaupoista, sekä joistakin luontaistuotekaupoista. Jälkimmäinen on paras vaihtoehto, ja joka tapauksessa ota selvää, minkälaisia siemeniä olet ostamassa ja varmista, että ne ovat sopivia myös ihmiskäyttöön.

Saat lopputuloksena maidon kaltaisen nesteen, jolla on mieto ja miellyttävä maku. Sen avulla painonpudotuksesi helpottuu sekä pystyt antamaan elimistöllesi entsyymejä, jotka kohentavat terveyttäsi.

Näin valmistat linnunsiemenmaitoa

  • Kun sinulla on siemenet ostettuina, laita niitä 5 ruokalusikallista lasilliseen vettä, ja anna olla yön yli 8 tunnin ajan.
  • Seuraavana päivänä laita siemenet tehosekoittimeen, lisää vettä, ja sekoita muutaman minuutin ajan.
  • Kun neste on tasaista, siivilöi se, jotta pääset eroon liiallisista kuorista, ja juo maitoa muutaman kerran päivittäin.

Muista myös tämä!

  • Jotta saisit linnunsiemenistä hyvät tulokset painonpudotuksesi tukena, on hyvin tärkeää, että juot tätä nestettä osana päivittäistä ruokavaliotasi. Tämä tarkoittaa lasillista tyhjään vatsaan sekä ennen jokaista ateriaa, jos vain mahdollista.
  • Muista, että ei ole olemassa mitään ihmetuotetta, jonka avulla painonpudotuksesi kävisi kuin taikaiskusta. Jos haluat tehdä sen terveellisellä tavalla, vaaditaan tähän aina suurta vaivannäköä, jotta voisit nähdä toivomiasi tuloksia. Linnunsiemenistä tehty maito on mahtava apu painonpudotuksessa, mutta on hyvin tärkeää olla tietoinen siitä, että terveellinen ruokavalio ja fyysinen aktiivisuus ovat aina avainasemassa painoaan vähentämään pyrkivälle.