Pudota painoa linnunsiemenillä

Pudota painoa linnunsiemenillä
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Linnunsiemenet ovat tunnettu tuote ympäri maailmaa kotona pidettävien lemmikkilintujen ruokinnassa. Moni ei kuitenkaan tiedä, että linnuille syötettäviä siemeniä kannattaa käyttää myös omassa ruokavaliossa. Linnunsiemenillä on itse asiassa hyvin kuuluisa maine painonpudotuksen vauhdittajana.

Tutkimusten mukaan linnunsiemenissä on sellaisia entsyymejä, jotka auttavat vähentämään tulehtuneisuutta esimerkiksi maksassa, munuaisissa ja haimassa. Yksi näistä entsyymeistä on nimeltään lipaasi, ja se tehostaa elimistöön kertyneen rasvan nopeaa hajoamista.

Mistä linnunsiemenet koostuvat?

Linnunsiemeniä on käytetty yleisesti hypolipidemisena tuotteena sekä veren rasvatasojen alentajana. Niissä on pehmittäviä ja tulehtuneisuutta poistavia ominaisuuksia, ja ne ovat myös tehokas kehoon kertynyttä nestettä poistava tuote.

Kanariansaarilla näitä siemeniä on käytetty myös virtsarakon ongelmien, munuaiskivien ja virtsaan liittyvien pulmien hoidossa.

Mitä painonpudotukselle hyödyllisiä ominaisuuksia linnunsiemenillä on?

tiputa painoa linnunsiemenillä

Painonpudotus on vaativa haaste joka tarkoittaa terveellistä ruokavaliota, fyysistä aktiivisuutta, sekä monia muita elämäntapamuutoksia. Nämä muutokset johtavat painonpudotuksen ohella myös elämänlaadun paranemiseen.

Kuten muutkin terveelliset ruokatuotteet, ovat linnunsiemenet perustana painonpudotusta tukevalle ruokavaliolle, sillä ne tehostavat rasvojen hajoamista, ja niissä on muitakin loistavia ominaisuksia juuri painonpudotusta ajatellen.

Linnunsiemenillä on mahtavia terveyshyötyjä

Linnunsiemenillä on erityisen suuri entsyymimäärä, ja näistä tärkein on jo mainitsemamme lipaasi. Lipaasi vastaa elimistöön kerääntyneiden ylimääräisten rasvojen poistamisesta.

Jotta saat siemenistä parhaimman hyödyn irti, asiantuntijat suosittelevat, että joisit linnunsiemenistä valmistettua maitoa, jota saadaan liottamalla siemeniä vedessä vähintään 8 tunnin ajan.

On olemassa monia sellaisia ruokatuotteita, jotka voivat auttaa sinua painonpudotuksessa, mutta linnunsiemenillä saat varmasti tuloksia! Totuus on se, että ihmiset jotka ovat kokeilleeet siemeniä apukeinona, ovat todenneet sen terveelliseksi, herkulliseksi ja loistavaksi tavaksi vauhdittaa painonpudotusta.

Linnunsiemenissä on paljon antioksidantteja, joten ne estävät solujen ikääntymistä, auttavat ihonhoidossa, sekä torjuvat ennenaikaisten ryppyjen ja ilmejuonteiden syntyä.

Aivan kuten muillakin kasviperäisillä maidoilla, on linnunsiemenistä valmistettavalla maidolla paljon terveyshyötyjä, ja nämä menevät painonpudotusta pidemmälle. 

Se estää arterioskleroosia ja lievittää virtsatieinfektioita, kuten kystiittiä. Linnunsiemenmaito torjuu verenpainetautia, ja s en tulehtuneisuutta vähentävät kyvyt parantavat maksan, munuaisten ja haiman terveyttä. Linnunsiemenillä on myös diabeetikoille hyödyllisiä ominaisuuksia.

Kuinka linnunsiemenmaitoa voi valmistaa itse kotona?

Linnunsiemenillä terveyshyötyjä

Linnunsiemenmaidon valmistus kotona on hyvin helppoa, mutta valitse siemenet tarkoin.

Linnunsiemeniä on saatavilla marketeista ja kotieläinkaupoista, sekä joistakin luontaistuotekaupoista. Jälkimmäinen on paras vaihtoehto, ja joka tapauksessa ota selvää, minkälaisia siemeniä olet ostamassa ja varmista, että ne ovat sopivia myös ihmiskäyttöön.

Saat lopputuloksena maidon kaltaisen nesteen, jolla on mieto ja miellyttävä maku. Sen avulla painonpudotuksesi helpottuu sekä pystyt antamaan elimistöllesi entsyymejä, jotka kohentavat terveyttäsi.

Näin valmistat linnunsiemenmaitoa

  • Kun sinulla on siemenet ostettuina, laita niitä 5 ruokalusikallista lasilliseen vettä, ja anna olla yön yli 8 tunnin ajan.
  • Seuraavana päivänä laita siemenet tehosekoittimeen, lisää vettä, ja sekoita muutaman minuutin ajan.
  • Kun neste on tasaista, siivilöi se, jotta pääset eroon liiallisista kuorista, ja juo maitoa muutaman kerran päivittäin.

Muista myös tämä!

  • Jotta saisit linnunsiemenistä hyvät tulokset painonpudotuksesi tukena, on hyvin tärkeää, että juot tätä nestettä osana päivittäistä ruokavaliotasi. Tämä tarkoittaa lasillista tyhjään vatsaan sekä ennen jokaista ateriaa, jos vain mahdollista.
  • Muista, että ei ole olemassa mitään ihmetuotetta, jonka avulla painonpudotuksesi kävisi kuin taikaiskusta. Jos haluat tehdä sen terveellisellä tavalla, vaaditaan tähän aina suurta vaivannäköä, jotta voisit nähdä toivomiasi tuloksia. Linnunsiemenistä tehty maito on mahtava apu painonpudotuksessa, mutta on hyvin tärkeää olla tietoinen siitä, että terveellinen ruokavalio ja fyysinen aktiivisuus ovat aina avainasemassa painoaan vähentämään pyrkivälle.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Passos CS., Ribeiro RS., Rosa TS., Neves RV., et al., Cardiovascular and renal effects of birdseed associated with aerobic exercise in rats. Med Sci Sports Exerc, 2016. 48 (10): 1925-34.
  • McGlory C., Calder PC., Nunes EA., The influence of omega 3 fatty acids on skeletal muscle protein turnover in health, disuse, and disease. Front Nutr, 2019.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.