Tehokas resepti painonpudotuksen tueksi

Jotta voisit saada kunnollisia tuloksia painonpudotuksessa, on erittäin tärkeää jättää pois muun muassa hiilihapolliset juomat ja pikaruoat. Ruokavalioon tulee sisällyttää runsaasti vettä ja tasapainoinen valikoima tuotteita, ja lisäksi tulee muistaa liikunnan tärkeys.
Tehokas resepti painonpudotuksen tueksi
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Hyvin moni haluaisi aloittaa painonpudotuksen. Syyt tähän voivat olla joko esteettiset tai terveydelliset. Vyötärö on yksi sellaisista vartalon alueista, joiden kontrollointi on erityisen vaikeaa, sillä juuri sinne kertyy helposti rasvaa.

Samalla myös monet muut elimistön ongelmat näkyvät vyötärössä, sillä esimerkiksi vatsan turvotus ja nesteen kerääntyminen vaikuttavat keskivartalon linjoihin. Vyötärölle kertynyttä rasvaa vastaan taistelu tuntuu joskus mahdottomalta, mutta sen pystyy kyllä toteuttamaan, jos vain ohjeet ovat oikeat.

Painonpudotuksen tehostaminen oikeilla neuvoilla

Hyvän ruokavalion, liikunnan ja tiettyjen painonpudotusta tehokkaasti tukevien reseptien asema on tässä hyvin tärkeä. Tämän päivän artikkelissa keskitymmekin vinkkeihin jotka ovat tärkeitä teille, ketkä olette päättäneet aloittaa painonpudotuksen!

Vinkkejä vyötärön kaventamiseksi

vinit painonpudotuksen tehostamiseen
 • Ensimmäiseksi sinun tulisi muistaa, että jotta pääsisit eroon vyötärölle kertyneestä rasvasta, sinun tulee välttää rasvaisten ruokien syöntiä sekä keskittyä kehoosi jo kerääntyneiden rasvojen poistamiseen. Jos et kuitenkaan vähennä päivittäin saamaasi rasvojen määrää, et tule näkemään toivottuja tuloksia vyötärössäsi, vaikka tekisit kaiken muun oikein.
 • Jos rakastat pikaruokaa, ja jos syöt sitä paljon, olisi sinun hyvä muistaa, että painonpudotuksen hankaloittamisen lisäksi teet kehosi terveydelle paljon vahinkoa. Seurauksena tästä saattaa olla vakavia ongelmia, jotka ilmenevät pidemmäna ajan kuluessa. Jätä siis pikaruoat kokonaan pois ruokavaliostasi.
 • Syö proteiineja sisältäviä ruokia, joissa on vähemmän rasvaa, kuten esimerkiksi vähärasvaista lihaa. Myös soija ja pavut ovat hyvä vaihtoehto.
 • Vältä maitotuotteiden liiallista syöntiä, kuten myös sokeristen juomien ja teollisesti käsiteltyjen ruokien nauttimista.
 • Jos epäilet, että kehosi ei siedä hyvin joitakin ruokia, tulisi sinun opetella tunnistamaan ne ruoka-aineet, jotka aiheuttavat elimistöllesi ongelmia. Sinun tulisi sitten välttää niiden syöntiä niin paljon kuin mahdollista. Kun jokin ruoka-aine on epäsopiva elimistöllesi, aiheuttaa se vatsan turpoamista, mikä näkyy aina myös vyötärölinjassa.
 • Juo enemmän vettä päivittäin, ja jätä limsat ja muut hiilihapolliset juomat kokonaan pois. Vedenjuonti on paras tapa huolehtia elimistön nestetasapainosta, ja se auttaa sinua myös poistamaan myrkyllisiä aineita. Tämä tapa on hyvin helppo omaksua, joten jos haluat pudottaa painoasi, aloita päivittäinen runsas vedenjuonti heti!
vinkit painonpudotuksen edistämiseksi
 • Keskity sellaisiin liikuntaharjoituksiin, jotka vaikuttavat erityisesti vyötärölinjaasi. Rutiiniisi tulisi siten kuulua paljon vatsalihaksiin keskittyviä liikkeitä, kuten myös jalkojen nostoa sekä vyötäröä kiertäviä liikkeitä. On myös tärkeää lisätä sen ajan määrää, jonka vietät sydämen ja verisuonten terveyttä edistävää liikuntaa harrastaen, sillä tämän tyyppinen fyysinen aktiivisuus on avain rasvan polttamiseen.
 • Vältä stressaavia tilanteita, sillä tällaisina hetkinä elimistösi tuottaa hormonia nimeltään kortisoli, joka liittyy ruokaa koskeviin himoihin, liikalihavuuteen ja painon nousemiseen – etenkin juuri vyötärön alueella.
 • Yritä pitää kehosi paremmassa ryhdissä, jotta saisit vaikutettua sekä vyötäröösi että vatsaasi. Tee tämä harjoitus: seiso peilin edessä ja aseta vartalosi hyvään ryhtiin. Näetkö, kuinka vatsasi reagoi heti, ja vyötärösikin pidentyy? Hyvä ryhti on siis yksi tärkeä tekijä sen kannalta, että vartalosi olisi enemmän sen kaltainen kuin haluat.

Ota tämä ohje painonpudotuksen avuksi – polta rasvaa tehokkaasti

painonpudotuksen tehostaminen

Tämä tehokas hoito on mahtava apu silloin, kun se yhdistetään hyvään ruokavalioon ja runsaaseen liikuntaan. Sen avulla pääset lähemmäksi tavoitettasi vyötäröön kertyneen rasvan vähentämistä koskien.

Hoidon valmistamiseksi tarvitaan kolmea yleisesti saatavilla olevaa raaka-ainetta: tuore piparjuuri, sitruuna ja hunaja.

Näiden raaka-aineiden ominaisuudet auttavat sinua taistelemaan rasvaa vastaan, sekä parantamaan aineenvaihduntaasi.

Samalla pystyt poistamaan tehokkaammin myrkyllisiä aineita elimistöstäsi, stimuloimaan kertyneiden nesteiden katoamista sekä parantamaan aivojesi toimintaa – tähän kuuluu niin muistin, kuulon kuin näkökyvynkin kohentuminen.

Ainekset

 • 125 grammaa piparjuurta
 • 3 sitruunaa
 • 3 ruokalusikallista hunajaa

Näin valmistat tämän hoidon

Ennen kuin sekoitat ainekset, on tärkeää pestä piparjuuri ja sitruunat erittäin hyvin, sillä tässä ohjeessa tulet käyttämään niiden kuorta. Varmista siis, että ne ovat täysin puhtaita, ja mielellään orgaanisia.

Jotta voisit olla varma mikro-organismien poistumisesta, upota sitruunat ja piparjuuri kulhoon, jossa on yhtä suuret osat vettä ja etikkaa.

Kun olet desinfioinut ainekset, hienonna piparjuuri tehosekoittimessa. Ota sitruunoiden kuoret talteen viipaloimalla hedelmät ensin useisiin osiin, ja laita kuori sekoittimeen piparjuuren kanssa.

Lopulta voit lisätä myös kolmannen osan, hunajan, ja sekoittaa aineksia muutaman sekunnin ajan. Tuloksena tulisi olla täysin tasainen koostumus.

Tätä seosta on hyvä syödä ruokalusikallisen verran kaksi kertaa päivässä, ja tämä tulee tehdä ruoan syömisen yhteydessä. Voit laittaa seoksen lasipulloon ja pitää sitä jääkaapissa. Noin kolme viikkoa ohjeita noudatettuasi tulet huomaamaan tuloksia vartalossasi – jos siis yhdistät ne terveelliseen ruokavalioon ja sopivaan määrään liikuntaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.