Logo image
Logo image

Pudota painoa helpommin näillä 3 neuvolla

2 minuuttia
Etsitkö luonnollisia vinkkejä painon pudottamiseksi nopeammin? Nyt kerromme kolmesta hyvästä arjen tavasta kilojen vähentämiseksi tehokkaammin.
Pudota painoa helpommin näillä 3 neuvolla
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tarjolla on monia neuvoja painon pudottamiseksi nopeammin. Kaikkein suosituimmat näistä ovat liikuntaan ja ruokavalioon liittyviä, ja sitten on myös vaihtoehtoisia tapoja tehostaa kilojen vähentämistä – nämäkin kannattaa ottaa harkintaan kun haluat hoikistua. Pudota painoa hepommin näillä ohjeilla.

Tänään esittelemmekin kolme keinoa, joiden avulla pudotat painoa helpommin ja nopeammin. Tarvitset näiden ohjeiden tueksi terveellisen ruokavalion ja oikeanlaisen liikuntarutiinin. Jos haluat aloittaa laihtumisen, jatka lukemista ja ota seuraavat tavat osaksi arkeasi.

Huomioi nämä seikat ja pudota painoa helpommin

Kysy itseltäsi, mitä tavoittelet painonpudotusprosessissa:

  • Mukavuutta?
  • Tehokkuutta?
  • Hyvinvointia?
  • Nopeutta?

Muista, että on lähes mahdotonta saada kaikki nämä hyödyt yhdellä kertaa. Laita siis etusijalle se tekijä, joka sinulle itsellesi eniten näistä merkitsee.

Pudota painoa helpommin näiden ohjeiden avulla

1. Hengitys

Some figure

Kyllä, hengitys on yksi helpoimmista tavoista tehostaa painon putoamista. Niin uskomattomalta kuin se vaikuttaakin, hengittäminen tietoisella ja syvällä tavalla saa aikaan sen, että kehoa harjoitetaan hienovaraisesti mutta kuitenkin tehokkaasti.

Siksi on tärkeää noudattaa hengityksessä tiettyä perusmenetelmää aina silloin kun olet kuntosalilla. Hengitä vatsasi avulla rintasi sijasta, ja hengitä ulos hyvää rytmiä ylläpitäen.

Syvä hengitys auttaa vahvistamaan vatsaa sekä kutistaa vyötäröä.

2. Veden lämpötilan vaihtelu suihkussa käydessä

Some figure

Tämä on toinen helppo tapa pudottaa painoa. Miksi? Ensinnäkin voit toteuttaa tätä neuvoa oman kotisi mukavuudessa, etkä tarvitse mitään erityismenetelmiä tai niitä tavallisia laihdutuksen tehostamisen keinoja, joista aiemmin mainitsimme.

Jos otat tämän tavan lisäksi rutiineihisi, saat nopean mutta hyödyllisen avun. Se saa kehosi polttamaan rasvaa enemmän. Tämän niksin yhdistäminen muihin menetelmiin tekee tietysti hyödyistä suuremmat.

Tämä tehdään niin, että muuttelet veden lämpötilaa hyvin kylmästä hyvin kuumaan, ja nämä vaihdokset kestävät vain sekuntien ajan.

Tämä tarkoittaa, että lämpimän veden tulisi olla yli 40 astetta ja kylmän veden tulisi puolestaan olla niinkin kylmää kuin 23 astetta. Tämä kuitenkin tietysti kestää vain sekunteja.

Sen lisäksi että pystyt pudottamaan kiloja tehokkaammin kun poltat kaloreita ja rasvaa enemmän, nämä suihkut auttavat myös parantamaan verenkiertoasi.

Toisaalta taas pystyt niiden avulla saamaan lievitystä kaikkiin seuraaviin ongelmiin:

3. Hieronta

Some figure

Kolmas tapa vähentää kiloja tehokkaammin on antaa itsellesi runsaasti hierontaa (tai olla toisen hierottavana). Hyötynä tässä keinossa on rasvan liikkuminen hieronnan vaikutuksesta.

Hieronta voidaan tehdä imukupeilla koko kehon alueella. Voit myös valita nestehieronnan eteerisillä öljyillä, rentouttavilla voiteilla tai muilla vastaavilla tuotteilla.

Nämä eri tyyppiset hieronnat toimivat samoin, eli niiden pienten rasvakertymien hajottamiseksi joita helposti muodostuu moniin kohtiin kehoa. Tämä voi käsittää sellaiset alueet kuten vatsan, reidet, käsivarret, lantion ja pakarat, kuten myös muitakin alueita.

Kun hierontaa tehdään imukupeilla tai pienillä puristuksilla, pystytään tehostamaan verenkiertoa niillä kehon alueilla joihin hieronta kohdistetaan. Menetelmä voi myös olla avuksi suoliston liikkeen parantamiseksi.

Suoliston liikkeen tehostaminen edistää sitä, että keho poistaa ylimääräistä rasvaa. Hieronta voidaan tehdä kätevästi kotona, tai sitten voidaan mennä kylpylään tai hierojan vastaanotolle.

On kuitenkin muistettava, että hierontojen tulisi olla järjestelmällisiä ja niitä tulisi saada tasaisin väliajoin. Voit huomata, että on helppoa ja vaivatonta pudottaa painoa jos otat muihin keinoihisi lisänä nämä konstit.

Tiesitkö, että on myös muita tapoja tehdä painonpudotuksesta vauhdikkaampaa kuin liikunta ja ruokavalio? Pudota painoa helpommin näiden vinkkien avulla, voit aloittaa niiden toteuttamisen jo tänään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ans AH., Anjum I., Satija V., Inayat A., et al., Neurohormonal regulation of appetite and its relationship with stress: a mini literature review. Cureus, 2018.
  • Ajjimaporn A., Chaunchaiyakul R., Pitsamai S., Widjaja W., Effect of cold shower on recovery from high intensity cycling in the heat. J Strength Cond Res, 2019. 33 (8): 2233-2240.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.