5 helppoa muutosta illalliselle pudottaaksesi painoa

helmikuu 4, 2018
Kokeile syödä illallinen aikaisin, jotta kehollasi on aikaa sulattaa se ennen nukkumaanmenoa. Tämä ei vain auta sinua pudottamaan painoa, vaan myös nukkumaan paremmin! 

Illallisen väliin jättäminen ei auta sinua pudottamaan painoa, sanottiin asiasta mitä sanottiin. Itse asiassa saat itsesi vain epäterveemmäksi sillä tapaa.

Hyvin syöminen tarkoittaa hyvin elämistä, ja siten mikään ei auta sinua tuntemaan oloasi yhtä hyväksi sisältä ulos kuin vaivan näkeminen sen eteen mitä syöt, ja kuinka syöt.

Yksi esimerkki on ajoitus: se, koska syöt illallista on taatusti määrittelevä tekijä siihen, kuinka paljon painoa pudotat.

Raskas illallinen myöhään illalla saa kehosi työskentelemään erityisen kovasti sulattaakseen ruokaa. Tuloksena sinulle tulee ongelmia nukahtaa, ja unettomuuden myötä tulee painonnousu.

Mikäli muistat, että pienet asiat voivat tehdä paljon, ymmärrät kuinka ilman sen tajuamista nuo ekstrakilot, laiskuus aamulla, närästys ja lopulta diabetes ilmaantuu.

Sinun täytyy pitää huoli itsestäsi, kuunnella kehoasi ja parantaa illallistesi laatua. 

Kerromme tässä sinulle 5 yksinkertaista muutosta, joita voit tehdä: ne eivät maksa mitään, ja ne ovat helppoja!

1. Aloita keitolla

keltainen keitto

Porkkana-, selleri-, kurpitsakeitto…on aina hyvä idea löytää maukas sesongissa olevan kasviksen keittoresepti, jonka voit valmistaa kotona. Herkullista ja terveellistä.

Syy, miksi on suositeltavaa tehdä siitä osa illallisiasi, ja sen ensimmäinen osa, on yksinkertainen: se auttaa sinua tuntemaan olosi tyydyttyneeksi ja täydeksi.

Se myös auttaa sinua nukkumaan paremmin auttamalla ruoansulatustasi samalla, kun se tarjoaa korkealaatuista ravintoa.

Kuuma keittokulho on myös hyvä kenelle tahansa, joka tulee kotiin töistä stressaantuneena. Se pakottaa sinut syömään hitaammin ja se on rauhoittava vatsallesi.

Herkulliset kasviskeitot painonpudotukseen

2. Miksi minun tulisi syödä illallista aikaisin?

Tiedämme, että ei ole aina mahdollista syödä illallista silloin kuin haluaisimme. Kaikki riippuu aikataulustasi ja velvollisuuksistasi.

Mutta niin paljon kuin mahdollista, on välttämätöntä noudattaa tätä periaatetta: sinun tulisi syödä ainakin kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tällä tavoin saat 7-8 tuntia syvää, levollista unta.

Annat ruoansulatusjärjestelmällesi mahdollisuuden imeyttää ravinteita, mahdollisuuden saada lepoa, ja mahdollisuuden pudottaa painoa ja olla terveellinen.

3. Ei ole kyse siitä, että syöt pienen aterian, on kyse siitä, että syöt oikean aterian

lohiannos

Jos sinulla on valinta oletko syömättä illallista, vai syötkö perunalastupussillisen illalliseksi, on parempi olla syömättä mitään. Mikäli voit valita uuniperunan ja lohen pinaatilla, se on aina parempi vaihtoehto.

On kyse paremmin syömisestä, ja niiden ruokien valitsemisesta, jotka ovat oikeita illalliselle. 

Tässä on joitakin pieniä ohjeita:

 • Keitetyt kasvikset ovat parempia kuin raa’at, sillä ne ovat helpommin imeytyviä.
 • Kala on parempaa kuin punainen liha, sillä kehosi pitää kalan proteiinista enemmän tähän aikaan päivästä, ja sen hyvät rasvahapot ovat mahtavia sydämellesi ja painonpudotukseen.
 • Lisää täysjyviä tai siemeniä illallisellesi kaksi tai kolme kertaa viikossa: ne auttavat korjaamaan kudoksiasi yön yli. (Ole tosin varovainen, ettet syö niitä liikaa.)

Löydä 7 ruokaa jotka auttavat täydentämään ruokavaliotasi 

4. Sano ei kastikkeille, leivitetyille ja paistetuille ruoille

Tiedämme, että mitä tulee illallisen valmistusaikaan, sinulla ei luultavasti ole paljoa aikaa tai energiaa; siksi käännyt klassisten paistettujen ruokien, pakastepizzojen, leivitettyjen kalafileiden, rapean kanan puoleen…

Ne eivät ole hyväksi kolmesta perussyystä: ne saavat sinut lihomaan, ne eivät täytä sinua, ja niillä kestää kauan sulattua… mainitsemattakaan, että ne eivät ole varsin ravitsemuksellisia.

Siispä, antaaksemme esimerkin, yksi idea illalliselle joka auttaa sinua pudottamaan painoa ja olemaan terveellisempi, on:

 • Kalat, jotka ovat Omega-3 -pitoisia
 • Pala helposti sulavaa hedelmää
 • Kupillinen kauramaitoa hunajan kanssa
 • Rauhoittvat teet kuten salvia ja limenkukka

5. Hedelmät illallisella: kyllä vai ei?

hedelmäkulho

Hedelmät illallisaikaan voivat olla sinulle huonoja, mikäli valitset raskaita, sokerisia tai prosessoituja hedelmiä. Jälkimmäinen tarkoittaa, että kaikki niiden ravinteet ovat kadonneet.

 • Yksi suositus: paistetut omenat ovat mahtava valinta illallisella. 
 • Papaijat ja päärynät ovat myös mahtavia.
 • Banaanit – ei kuitenkaan liian kypsät – ovat fantastisia yhdestä syystä: ne sisältävät tryptofaania, aminohappoa joka auttaa sinua saamaan hyvät yöunet.
 • Maukas vaihtoehto on hyytelö, jota kannattaa nauttia kahdesta kolmeen kertaan viikosta illallisella.

Katso myös tämä artikkeli: 10 runsaasti kaliumia sisältävää ruokaa

Tiivistääksemme, nämä 5 ideaa ovat helppoja toteuttaa ja auttavat sinua ei vain katsomaan painoasi, vaan myös pitämään huolen itsestäsi luomalla hyviä tapoja.

Oleteko valmis ottamaan nämä käyttöön jo tänään?

UUTISIA VERKOSSA