Porkkana ja kookos apuna hiusten kasvussa

Tiesitkö, että porkkanasta ja kookoksesta tehty hoitoaine on mahtava tapa auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä?
Porkkana ja kookos apuna hiusten kasvussa
Karla Henríquez

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Porkkana ja kookos ovat hyväksi kaikkien hiusten yleiselle terveydelle! Porkkanasta ja kookoksesta tehty hoitoaine on yksi tehokkaimmista luontaishoidoista hiustenlähdön estämiseksi ja hiusten kasvun stimuloimiseksi.

Hiustenlähtö on esteettinen ongelma, joka vaikuttaa sekä miehiin että naisiin. Se ei ole kuitenkaan maailmanloppu! On olemassa joitakin helppoja ja käytännöllisiä vaihtoehtoja, joilla voit stimuloida hiusten kasvua ja tehdä hiuksista tasaisen tuuheat, eloisat ja vahvat.

Porkkana-kookoshoitoaine hiusten kasvun stimuloimiseksi

Kotitekoinen porkkana-kookoshoitoaine on erinomainen hoito hiuksille. Nämä kaksi luontaistuotetta palauttavat hiusten rakenteen ja stimuloivat uutta kasvua. Nämä ainesosat eivät myöskään vaadi mitään monimutkaisia prosessointimenetelmiä ja resepti on melko yksinkertainen. Kuten huomaat, tarvitset vain hieman kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä voidaksesi nauttia sen tuomista tuloksista.

Niin ikään on myös tärkeää analysoida omaa elämäntyyliä. Stressi, huono ruokavalio ja huono nesteytys ovat vain kolme elementtiä, jotka voivat olla haitallisia terveydelle. Pohdimme harvoin näitä asioita hiustemme laatua ajatellessamme, mutta niiden mielessä pitäminen on tärkeää.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Haluatko kiiltävät ja pehmeät hiukset?

Porkkana ja kookos ovat todella tehokkaita

Porkkana ja kookos hiustenhoitoaineessa.

Luonnolliset hoitoaineet ovat hyviä ravitsemaan ja suojaamaan hiuksia ilman kemikaaleja.

Porkkana ja kookos sisältävät kummatkin välttämättömiä ravinteita hiuksista huolehtimiseksi ja vahvistamiseksi sekä hiusten kasvun stimuloimiseksi. Niiden hyödyt parantuvat siis suuresti, kun käytät niitä yhdessä.

Kookos on yksi Karibian alueen tunnushedelmistä, vaikka niitä kasvaakin koko trooppisella vyöhykkeellä. Niiden “maitoa” käytetään yleensä hiustenhoitotuotteissa ja sitä saadaan puristamalla murskattua hedelmälihaa. Hyvä uutinen on se, että sinun ei tarvitse tehdä itse tätä toimenpidettä kotitekoisen hoitoaineen tekemiseksi. Voit ostaa kookosmaitoa paikallisesta ruokakaupastasi. Suurin osa näistä tuotteista suojaa alkuperäisen nesteen tuoman laadun ja hyödyt.

Porkkana on niin ikään yksi suosituimmista vihanneksista nykyajan ravitsemustieteen historiassa. Sillä on monia tiedekuntia ja ominaisuuksia, kuten myös käyttötapoja. Tutkimme tarkemmin näitä ainesosia artikkelin seuraavassa osassa.

Porkkanan ja kookoksen terveyshyödyt

Kookos

Tämä hedelmä on täynnä B-, C- ja E-vitamiinia, rautaa, magnesiumia, kalsiumia, seleeniä, fosforia, proteiinia, aminohappoja, hivenaineita ja mineraalisuoloja. Kaikki niistä ovat hiusten kasvua stimuloivia ainesosia.

Pehmeyden ja kiillon lisäksi kookos on mahtavan kosteutuskykynsä ansiosta todella tehokas suojaamaan hiusta kuumilta laitteilta, kuten hiustenkuivaajilta ja suoristusraudoilta. Hiusten heikkenemiseen vaikuttavat myös muut ympäristötekijät, kuten tuuli, pöly ja saasteet.

Vaikka hiukset eivät olisikaan vahingoittuneet, liittyy kookoshoitoaineen käyttöön kuitenkin yksi tärkeä pieni yksityiskohta – se nimittäin tuoksuu erittäin miellyttävältä.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Kokeile kookosöljyä hampaiden hoidossa

Porkkanat

Porkkana on täynnä ravintoaineita ja antioksidantteja, jotka vahvistavat päänahkaa ja parantavat sen verenkiertoa.

Porkkana

Tämä vihannes sisältää muun muassa A-, B-, C- ja K-vitamiinia sekä runsaasti kuitua, kaliumia ja fosforia. Nämä ravintoaineet stimuloivat hiusten kasvua ja auttavat ehkäisemään hiustenlähtöä. Porkkanan toiminta keskittyy pääosin päänahan oikeanlaisen verenkierron edistämiseen. Samaan aikaan se vahvistaa hiustuppia ja suojaa niitä aggressiivisia UV-säteitä vastaan.

Hiustenhoitoaine, joka stimuloi hiusten kasvua

Ainesosat

  • 3 suurta porkkanaa raastettuna
  • 2,5 dl kookosmaitoa

Valmistus

  • Aloita raastamalla porkkanat ja purista niiden mehu puhtaan keittiöliinan avulla.
  • Sekoita puristettu porkkanamehu kookosmaitoon saadaksesi tasaisen seoksen.

Käyttö

  • Hiusten ja päänahan tulee olla täysin puhtaita sitä käytettäessä. Käytä hoitoainetta siis shampoopesun jälkeen.
  • Kun levität tämän hoitoaineen hiuksiin, varmista, että peität hiukset juuresta latvoihin. Käytä sormenpäitä hieroaksesi sen koko päänahkaan noin viiden minuutin ajan.
  • Jotta hoitoaine tehoaa, peitä hiukset lämpöhatulla tai muovipussilla noin puolen tunnin ajaksi.
  • Huuhdo lopuksi runsaalla vedellä ja pienellä määrällä tavallista shampoota.
  • Toista toimenpide kerran viikossa pysyvien tulosten saamiseksi.

Kiitos, kun luit artikkelin. Toivomme, että nautit sen lukemisesta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.