Logo image
Logo image

Haluatko kiiltävät ja pehmeät hiukset?

3 minuuttia
Jos haluat tehdä hiuksista pehmeät ja kiiltävät, tulee sinun huolehtia niistä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Hiushoitojen lisäksi myös ruokavaliolla on merkittävä rooli hiusten terveyden kannalta.
Haluatko kiiltävät ja pehmeät hiukset?
Kirjoittanut Solimar Cedeño
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vaikka kaikki naiset eivät kiinnitäkään paljon huomiota ulkonäköönsä, haluavat jotkut saada ihanan kiiltävät ja pehmeät hiukset. He saattavat käyttää paljon aikaa ja rahaa siihen, mutta toisinaan he saattavat käyttää vääriä tuotteita.

On tärkeää ylläpitää luonnollisia kauneusrutiineja, jos haluat saavuttaa tavoitteesi ja saada terveen sekä elinvoimaisen elämän. Sinun tulisi aina huolehtia hiuksista, sillä altistat ne auringonvalolle, hielle ja saasteille. Lisäksi sinun tulee olla varovainen, että et käytä kemikaalituotteita väärin, kuten hiusvärejä ja pehmentäviä hoitoja. Mikäli käytät näitä tuotteita liikaa, voi se aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Hiukset ovat loppujen lopuksi osa maailmalle antamaasi kuvaa itsestäsi, sillä ne edustavat esteettisyyttä ja terveyttä. On olemassa  joitakin kotihoitoja, joita voit käyttää antamaan hiuksille voimaa ja rakennetta. Tuotteet voivat vaihdella naamioista erityisshampoihin.

Mikäli haluat saada kiiltävät ja pehmeät hiukset, tulet huomaamaan muutoksia vinkkiemme avulla. Älä jätä tätä tilaisuutta väliin, vaan anna hiuksillesi niiden ansaitsemaa huomiota!

Hyvä ruokavalio on avaintekijä, jolla saat kiiltävät ja pehmeät hiukset

Some figure

Tasapainoisen ruokavalion noudattaminen on tärkeä tekijä. Ruoan pitäisi tarjota sinulle vitamiineja ja mineraaleja, jotka antavat hiuksille rakennetta.

Lisäksi on tärkeää sisällyttää ruokavalioon ruokia, joissa on runsaasti B6-vitamiinia, rasvahappoja ja proteiinia. Saat näitä ravintoaineita syömällä manteleita, tonnikalaa, banaania, kananmunia, maitoa ja tomaatteja.

Tasapainoinen ruokavalio auttaa sinua myös kasvattamaan hiuksista terveet ja vahvat. Jos sinulla ei siis ole mitään ruoka-allergioita tai -intoleranssia, ei sinun tulisi jättää näitä ruokia pois ruokavaliosta.

Lue myös: Gluteeniyliherkkyys ja näppylät käsivarsissa

Hoitoaine ja kemikaaliton shampoo

Some figure

Jotkut päivittäin käyttämäsi tuotteet on valmistettu ärsytystä aiheuttavista kemikaaleista. Nämä tuotteet vahingoittavat ja ärsyttävät lopulta päänahkaa aiheuttaen vakavia seurauksia.

Jos haluat hiuksista pehmeät ja kiiltävät, yritä välttää tällaisten tuotteiden liiallista käyttöä. Valitse shampoota ja hoitoainetta ostaessasi sellaisia tuotteita, joissa ei ole kemikaaleja kuten sulfaattia, suolaa tai parabeeneja.

Vältä myös käyttämästä kauneustuotteita, jotka sisältävät alkoholia. Ne heikentävät hiuskuituja ja saavat hiukset näyttämään heikoilta. Lisäksi ne kuivattavat hiuksia poistaen niistä luonnolliset päänahan tuottamat öljyt.

Älä pese hiuksia liian usein

Hiukset tarvitsevat huolenpitoa, sillä ne altistuvat saasteille ja kärsivät sitten sen aiheuttamista seurauksista. Jos haluat kiiltävät ja pehmeät hiukset, ei niitä saisi pestä päivittäin. Jos teet niin, vaikuttaa se päänahan terveyteen tehden siitä heikon ja hauraan.

Hiusten peseminen kuluttaa niitä. Huolehtiaksesi hiuksista, suosittelemme pesemään ne kylmällä vedellä. Varmista myös, että käytät shampoota, joka tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät hieroen sitä hiuksiin pyörivin liikkein. Sillä tavalla stimuloit luonnollisten öljyjen tuotantoa tehden hiuksista luonnollisesti kiiltävät.

Jos päätät käyttää hoitoainetta, muista, että sitä pitäisi aina levittää hiusten latvoihin välttääksesi tekemästä tyvestä liian rasvaisen näköistä.

Älä hiero hiuksia niitä kuivatessa

Some figure

Kun olet lopettanut hiusten pesun, ei niitä saisi hieroa tai puristella liian rajusti. Itse asiassa tämä voi estää sinua pitämästä hiuksia pehmeinä ja kiiltävinä.

Kun hiukset ovat kosteat, kampaa takut pois kammalla, mieluiten pitkäkampaisella. Aloita kampaamalla tyvestä latvoihin. Suosittelemme kampaamaan hiukset osioissa, lisää sitten hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

Jatka kampaamista, kunnes olet varma, että tuote on levinnyt tasaisesti kaikkialle. Kun olet valmis, anna hiusten kuivua itsekseen. Jos kuitenkin kärsit flunssasta tai on talvi, etkä halua niiden kuivuvan itsekseen, voit toki käyttää kuivaajaa. Muista, että voit muokata näitä vinkkejä henkilökohtaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin sopiviksi.

Lue myös tämä artikkeli: Kuinka saada lisää tuuheutta hiuksiin

Luonnolliset naamiot tekevät hiuksista pehmeät ja kiiltävät

Toisinaan sinun tulee huolehtia hiusten ulkonäöstä naamioita käyttämällä. On luonnollisia hoitoja, jotka ovat todella helppoja ja yksinkertaisia. Koska ne ovat kotitekoisia, tarjoavat ne myös paljon etuja pehmeiden ja kiiltävien hiusten saavuttamiseksi.

Kookos- ja oliiviöljy ovat yleisimpiä hoitokeinoja. Niissä on runsaasti ravintoaineita ja ne auttavat vahvistamaan hiuksia ravitsemalla niitä. Lisäksi ne auttavat antamaan hiuksille voimaa ja rakennetta. Näihin hoitoihin voidaan käyttää 2 rkl kookos- tai oliiviöljyä.

  • Lämmitä öljyä hieromalla sitä käsissä.
  • Hiero sitä sitten päänahkaan ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Pese hiukset sitten shampoolla. On tärkeää muistaa, että voit tehdä tämän hoidon kahdesti viikossa.

Hiusten vahvistamiseen on monia tapoja. Pitääksesi ne vahvoina, tulee sinun aina hemmotella niitä kauneusrutiineilla, jotka huolehtivat niistä pysyvästi. Tällä tavalla pystyt aina pitämään hiukset pehmeinä ja kiiltävinä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gode, V., Bhalla, N., Shirhatti, V., Mhaskar, S., & Kamath, Y. (2012). Quantitative measurement of the penetration of coconut oil into human hair using radiolabeled coconut oil. Journal of cosmetic science (Vol. 63).
  • Nadia Sabatini, Enzo Perri, Domenico Rongai, Chapter 4 – Olive Oil Antioxidants and Aging, Editor(s): Alina Maria Holban, Alexandru Mihai Grumezescu, In Handbook of Food Bioengineering, Food Quality: Balancing Health and Disease, Academic Press,
    2018, Pages 145-157, ISBN 9780128114421, https://doi.org/10.1016/B978-0-12-811442-1.00004-3.
    (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128114421000043)
  • S Rele, A., & B Mohile, R. (2002). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science (Vol. 54).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.