Logo image
Logo image

Kuinka saada lisää tuuheutta hiuksiin

3 minuuttia
Usko tai älä, latvojen tasoittaminen auttaa saamaan lisää tuuheutta hiuksiin, sillä se poistaa kaksihaaraiset, jotka ovat muuta hiusta ohuempia.
Kuinka saada lisää tuuheutta hiuksiin
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Haluatko saada lisää tuuheutta hiuksiin? Ohuthiuksiset tai hiustenlähdöstä kärsivät naiset voivat hyödyntää seuraavia vinkkejä hiusten runsauden lisäämisessä.

Parasta kaikessa on se, että tuuheuden lisääminen onnistuu kotona ja vaatii vain hieman kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Alat nähdä tuloksia muutaman viikon jälkeen.

Näin saat lisää tuuheutta hiuksiin

Vaikka hiusten ominaisuudet riippuvat muutamistakin eri tekijöistä, perintötekijöillä on hyvin tärkeä merkitys. Paksut tai ohuet hiukset liittyvät hormoneihin ja DNA:han. Näitä kahteen tekijään on lähes mahdotonta vaikuttaa, mutta on muutamia keinoja saada lisää tuuheutta hiuksiin.

 • Ensiksi on oleellista suojata hiustuppeja ja päänahkaa. Jos molemmat ovat hyvässä kunnossa, saat lisää runsautta ja elinvoimaa hiuksiisi suuremmalla todennäköisyydellä.
 • Voit jopa stailata hiukset niin, että se luo illuusion paksummista kutreista.

Tässä joitakin elämäntapoihin liittyviä vinkkejä, joilla saat lisää tuuheutta hiuksiin.

1. Syö tasapainoisesti

Some figure

Tämä on yksi kaikkein tärkeimmistä tekijöistä ulkonäön kannalta yleisesti.

 • Tasapainoisesta ruokavaliosta saa hiilihydraatteja, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita (muun muassa rautaa ja sinkkiä).
 • Älä myöskään unohda välttämättömiä rasvahappoja, kuten Omega-3:a ja Omega-6:ta, sekä antioksidantteja ja aminohappoja.

Kuinka ruokavaliosta saa kaikki nämä ravintoaineet? Syömällä enemmän hedelmiä, vihanneksia, täysjyvää ja palkokasveja.

Lue myös: 5 naamiota kiiltävien ja pehmeiden hiusten saamiseksi

2. Kuivaa hiukset pää alaspäin

Some figure

Hiustenkuivaajaa ei ole hyvä käyttää jatkuvasti, sillä se voi vaurioittaa hiuksia ja johtaa juuri päinvastaiseen vaikutukseen. Mutta hyödyntämällä tätä tekniikkaa aina silloin tällöin voit saada lisää tuuheutta hiuksiin.

Käytä hiustenkuivaajan kylmäasetusta mahdollisimman paljon vaurioiden minimoimiseksi.

 • Pestyäsi hiukset kuivaa ne hiustenkuivaajalla pää alaspäin.
 • Harjaa hiukset päinvastaiselle puolelle kuin minne normaalisti stailaisit ne. Nosta pää sitten ylös ja stailaa hiukset normaaliin tapaan.

3. Nuku riittävästi

Some figure

Uni liittyy läheisesti hiusten ulkonäköön (kuten myös ihon). Hiusten ohuus tai putoilu voivat siis johtua riittämättömästä levosta tai heikosta stressinhallinnasta.

 • Rentouttavat puuhat kuten jooga tai meditaatio voivat olla hyödyksi hidastamisessa.

4. Lisää tuuheutta hiuksiin oikeilla tuotteilla

Some figure

Kaupoista löytyy kaikenlaisia shampoita, hoitoaineita ja erikoistuotteita ohuille hiuksille. Suosittelemme käyttämään hiusnaamioita kerran viikossa (kookosöljy on yksi kaikkein tehokkaimmista) palauttamaan hiusten elinvoiman.

Kaupoista löytyy myös tuotteita, jotka korjaavat liiasta käsittelystä vaurioituneet hiukset ja palauttavat niiden tuuheuden. Vaihtele niitä syväpuhdistavan shampoon kanssa, joka estää jäämien kertymisen hiuksiin.

Joitakin oleellisia ainesosia hiusten runsauden lisäämisessä ovat muun muassa:

 • kollageeni
 • ginseng
 • kamomilla
 • rosmariini
 • proteiini
 • luonnonuutteet
 • energiaa antavat tuotteet
 • antioksidantit

5. Juo vettä

Some figure

Ei ole väliä juotko kylmää vai lämmintä vettä – vesi on välttämätöntä sekä sisäisen että ulkoisen nesteytyksen kannalta.

Kuuluisa suositus “8 lasillista päivässä” ei ole tuulesta temmattu. Se on keskimäärä, jota tarvitaan pitämään elimet nesteytettynä.

Jos sinulla on taipumusta unohtaa juoda vettä, pidä aina vesipulloa mukanasi tai työpöydällä töissä.

Voit juoda myös vihreää teetä, lisäaineettomia ja sokerittomia hedelmämehuja tai yrttiteetä saadaksesi täyteen päivän suositellun annoksen.

Katso myös: 7 helppoa tapaa juoda vettä useammin

6. Tasoita latvat

Some figure

Joka toinen kuukausi kannattaa leikata hiuksista pois kuivat latvat ja kaksihaaraiset. Tämä osa hiuksista on yleensä ohuempaa ja elottomampaa. Se katkeilee helposti ja tekee hiuksista ohuemman näköiset. Vasta leikatut latvat ovat aina paksummat.

Tätä varten ei tarvitse mennä kampaajalle. Pienellä harjoituksella voit leikata ystäväsi latvat ja toisinpäin, kun hiukset ovat vielä kosteat.

7. Päänahan hieronta

Some figure

Tämä tuppaa unohtumaan aina, mutta se on yhtä tärkeää kuin itse hiuksista huolehtiminen. Vaikka hiukset voivat näyttää sameilta, kuivilta tai ohuilta, voit vielä pelastaa hiustuppesi.

Pitääksesi ne hyvässä kunnossa ja saadaksesi hiukset kasvamaan terveempinä suosittelemme hieromaan päänahkaa iltaisin.

 • Voit tehdä tämän katsoessasi televisiota sohvalla tai lukiessasi kirjaa.
 • Laita muutama tippa oliivi- tai manteliöljyä sormenpäihin ja levitä sitä hiuspohjaan pyörivin liikkein painamatta kovinkaan paljon.
 • Aloita otsalta päälaelta ja siirry alaspäin takaraivolle. Tämä on myös erinomainen keino lievittää stressiä ja unohtaa murheet hetkeksi.

Hieronta lisää verenkiertoa hiustuppiin ja parantaa niiden toimintaa. Näin saat lisää tuuheutta hiuksiin.

Lisäksi suosittelemme välttämään liian tiheää harjausta ja värjäystä, harrastamaan säännöllisesti liikuntaa ja välttämään tupakointia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Acosta, L. M. A., Chaparro, A. M., Albaran, C. P., & CES), E. en E. (en C. con el. (2015). Estudio descriptivo sobre la pérdida de cabello de patrón femenino en una consulta dermatológica general. Instname:Universidad Del Rosario. Retrieved from http://repository.urosario.edu.co/handle/10336/10522
 • Hernández, Sandra A., & Zacconi, Flavia C. M.. (2009). Aceite de almendras dulces: extracción, caracterización y aplicación. Química Nova32(5), 1342-1345. https://dx.doi.org/10.1590/S0100-40422009000500044
 • Iglesias Rosado C., Villarino Marín A. L., Martínez J. A., Cabrerizo L., Gargallo M., Lorenzo H. et al . Importancia del agua en la hidratación de la población española: documento FESNAD 2010. Nutr. Hosp.  [Internet]. 2011  Feb [citado  2018  Nov  08] ;  26( 1 ): 27-36. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112011000100003&lng=es.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.