Näin pääset eroon kaksihaaraisista hiuksia lyhentämättä

Tiesitkö, että kaksihaaraisten ehkäisemiseksi on oleellista parantaa ruokavaliota? Näin suojaat ja vahvistat hiuksia sisältäpäin.
Näin pääset eroon kaksihaaraisista hiuksia lyhentämättä

Viimeisin päivitys: 30 huhtikuu, 2019

Vaurioituneet hiukset ovat kaikkien painajainen. Työn ja velvoitteiden täyteisessä maailmassa voi olla hankalaa löytää aikaa hiustenhoitoon. Yksi pahimmista ärsytyksen aiheuttajista ovat kaksihaaraiset, joita syntyy hiussuortyuvien latvojen jakaantuessa pienempiin osiin. Älä huoli! Tässä artikkelissa kerromme, kuinka pääset eroon kaksihaaraisista hiuksia lyhentämättä. Muista, että minkä tahansa kotona tehtävän hoidon kanssa tulisi olla erittäin varovainen. Ongelmien välttämiseksi voi kysyä neuvoa ammattilaiselta.

Eroon kaksihaaraisista hiuksia lyhentämättä

Voit päästä eroon kaksihaaraisista, ilman että hiuksia tulisi lyhentää.

1. Noudata kampaajan suosituksia

Ensimmäiseksi tulisi noudattaa monien kampaajien suosituksia ja leikata hiusten latvat 28 päivän välein. Monet noudattavat tätä uskollisesti, ja sillä saakin erittäin hyviä tuloksia. Latvojen siistiminen ei lyhennä hiuksia merkittävästi ja poistaa inhottavat kaksihaaraiset.

On olemassa monia hiustyylejä ja uusia välineitä, joiden avulla hiusten pituus ei lyhene lainkaan. Kampaaja osaa leikata pois kaksihaaraiset ottamatta pituudesta muutamaa millimetriä enempää.

Leikkauksen jälkeen kampaaja voi neuvoa parhaat aineet ja hoidot, joilla pääsee eroon kaksihaaraisista hiuksista.

2. Luonnolliset kosteutushoidot

Jos et käy usein kampaajalla, voit kokeilla itse kotona hoitoja hiusten kosteuttamiseksi ja niiden elinvoiman palauttamiseksi.

Nykyään on olemassa monenlaisia hiusnaamioita ja muita hiustenhoitoaineita, mutta hiustenhoitoon sopivat parhaiten luonnolliset tuotteet.

Katsotaan niistä kahta!

Valmista hiusnaamio hunajasta ja avokadosta.

Ainekset

  • 1 rkl hunajaa
  • 1 avokadon hedelmäliha

Valmistusohjeet

Jos luontaishoidot eivät ole sinulle vielä tuttuja, tällä hunaja-avokadoseoksella on hyvä aloittaa.

  • Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Tarvittava määrä riippuu hiusten pituudesta (saatat siis tarvita enemmän).
  • Levitä seosta hiuksiin shampoolla pesemisen jälkeen ja anna vaikuttaa 15 minuuttia ennen huuhtelua.

Toinen keino kosteuttaa hiukset ja poistaa kaksihaaraiset luonnollisesti on käyttää tätä kurpitsa-banaaniseosta:

Ainekset

  • 200 g kurpitsasosetta
  • 1 banaani
  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  • Sekoita keskenään kaikki ainekset ja levitä seosta kosteisiin hiuksiin.
  • Anna vaikuttaa 15-30 minuuttia ja huuhtele runsaalla vedellä. Hiukset ovat tämän jälkeen kosteutetut ja elinvoimaiset.

3. Vesi ja hoitoaine

Käytä hoitoainetta, jotta pääset eroon kaksihaaraisista.

 

Hoitoaineen käyttäminen joka kerta kun kastelet hiukset ja käytät shampoota, on myös yksi keino poistaa kaksihaaraisia.

Kosteutus on oleellinen asia hiustenhoidossa, jotta hiukset pysyisivät hyväkuntoisina. Hiusten tulisi myös antaa aina kuivua luonnollisesti ilman kuivaimia tai rautoja. Niiden käyttäminen vähentää hiusten vahvuutta ja elinvoimaa.

Muista myös, että vesi auttaa aina: kostuta hiukset aina ennen kampaamista. Jos kampaat hiukset varovasti kosteutettuasi ne ensin, ehkäiset kaksihaaraisten muodostumista.

4. Hyvä ruokavalio

Hiukset ovat muodostuneet kollageenista, aivan kuten ihokin. Näin ollen hiusten kunto riippuu suuresti ruokavaliosta.

Pyri juomaan runsaasti vettä ja syömään ravintoarvoltaan hyviä ruokia, kuten hedelmiä ja vihanneksia. Minkä tahansa kauneushoidon onnistuminen riippuu myös ruokavaliosta.

Tärkeää ei siis ole pelkkä hyvä ulkonäkö, vaan myös hyvä olo.

Ravinnolla on merkitystä hiusten kunnon kannalta.

5. Suojaa ja kosteuta hiukset

Kosteuttavien ja elinvoimaisuutta lisäävien tuotteiden säännöllinen käyttö sekä auringonvalon ja lämmön välttäminen auttavat ehkäisemään ärsyttäviä kaksihaaraisia. Ehkäisy on kaikki kaikessa: käytä hiussuojia ja päähineitä, vältä auringolle altistumista kuumimpina tunteina ja kampaa hiukset päivittäin.

Hyödynnä näitä menetelmiä päivittäisessä hiustenhoidossa niin huomaat nopeasti loistavia tuloksia sekä hiusten terveydessä että ulkonäössä!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näillä konsteilla saat vahvat hiukset
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näillä konsteilla saat vahvat hiukset

Hiustenhoidossa ei aina tarvitse käyttää kalliita aineita, vaan myös luonnon antimien avulla on mahdollista saada kauniit ja vahvat hiukset.