Polvikivun syyt ja kotihoitokeinot

Polvemme kärsivät siitä, että ne joutuvat kannattelemaan koko kehomme painoa koko päivän ja ne voivat joutua koville liiallisen painon tai rajujen liikkeiden seurauksena. Polvikivut, jotka saattavat olla voimakkaita, voivat johtua äskettäin tapahtuneesta, kroonisesta tai huonosti parantuneesta vammasta tai muista terveysongelmista.
Polvikivun syyt ja kotihoitokeinot
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Seuraavaksi kerromme mahdollisista polvikivun syistä ja aiheuttajista. Esittelemme myös joitakin loistavia kotihoitoja, joiden avulla polvikipua voi lievittää täysin luonnollisilla aineksilla, kuten lääkekasveilla, öljyillä ja jopa kasviksilla.

Polvikivun mahdolliset syyt

Yleisimpiin syihin lukeutuvat seuraavat:

  • Niveltulehdus
  • Bursiitti: Tulehdus, joka johtuu liiasta painosta tai jatkuvasta polviin kohdistuneesta jännityksestä.
  • Jännetulehdus: Jänteiden tulehdustila, joka saattaa johtua juoksemisesta, hyppimisestä tai nopeasta kävelemisestä. Jännetulehdus polvessa voi lisätä jänteiden revähdyksen riskiä.
  • Nivelsiteen vamma tai revähdys: Tämä havaitaan yleensä rusahduksena tai repeytymisenä sekä kovana kipuna.
  • Nivelkierukan vamma: Yleensä tämä johtuu äkkinäisestä polvea kääntävästä liikkeestä ja se aiheuttaa epätarkan kivun, joka voi ilmaantua välittömästi tai vasta usean päivän kuluttua.
  • Lihaksen revähdys tai venähdys: Tämä luetaan myös nivelsiteen vammaksi, mutta on vähemmän vakava, ja se johtuu vääntymisestä.
  • “Leipurin kysta”: Tässä tapauksessa ilmenee turvotusta, mikä johtuu nesteen kertymisestä polveen.

urheilija polvikivut

Aina kun kärsit kroonisesta polvikivusta pystymättä tunnistamaan minkäänlaista selkeää vammaa, tulisi sinun olla tietoinen siitä, että perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan polvet ovat yhteydessä munuaisiin.

Mikäli siis kärsit jonkinlaisesta polvikivusta tai -ongelmasta, tulisi sinun huomioida myös munuaistesi terveys. Kun munuaisesi toimivat oikealla tavalla, on siis mahdollista, että polvikivut katoavat.

Miten polvikivut tulisi hoitaa?

Jos sinulla on jokin huomattava vamma, ensimmäiseksi on vältettävä liikettä tällä alueella, pidettävä se kylmänä ja annettava sen levätä. Mene ensiapuun lääkärin hoitoon, jotta asiaankuuluvat kokeet sekä diagnoosit voidaan tehdä.

Mikäli kyseinen ongelma on ollut sinulla jo pidemmän aikaa tai jos se on krooninen tai ilmenee ilman mitään selkeää syytä tai vammaa, tulisi sinun myös käydä fysioterapeutin tai osteopaatin luona.

Me suosittelemme myös erityisesti sellaista terapeuttia, joka suorittaa kinestesia-teippausta. Tämä on tekniikka, joka perustuu värikkäiden ja joustavien teipinpätkien käyttöön, ja monet ammattilaisurheilijat käyttävät sitä loistavin tuloksin.

Seuraavaksi esittelemme muutaman parhaista luonnonmukaisista kotihoidoista polvikivun lievittämiseksi ja poistamiseksi.

“Kaalikompressi”

Kaali on erinomainen tuote taistelussa tulehduksia vastaan. Niin kutsutun kaalikompressin valmistaaksesi tulisi sinun käyttää vihreää kaalia. Laita kaalinlehdet kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi, ja hiero niitä sitten hieman poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Aseta lehdet suoraan tulehtuneelle polvellesi, ja peitä polvi kankaalla. Laita lopuksi alumiinifoliota tai muovinen kääre alueen päälle. Anna vaikuttaa 30 minuutin ajan tai kauemmin.

Hierontaöljyt

Riippuen siitä, minkä lämpöinen polvesi on, voit valmistaa sopivan terapeuttisen kotihoidon, jotta alue saisi lämpöä tai viileyttä. Tätä hoitoa voidaan toistaa päivittäin.

Mikäli kyseinen alue on tulehtunut eli se on punainen ja iho on lämmin: käytä hoitoon 50 ml manteliöljyä ja 15 pisaraa eteeristä minttuöljyä.

Mikäli sinulla on polvikipuja, mutta alue on kylmä: käytä seesami- tai oliiviöljyä ja 15 pisaraa eteeristä inkivääriöljyä.

Kuismaöljy

Tämä on erittäin terapeuttinen öljy, jota voit valmistaa itse kotona. Sillä on ominaisuuksia, jotka parantavat verenkiertoa, ja se on myös hyödyllinen ruhjeisiin, palovammoihin sekä yleisesti muuta parantamista varten. Kuismaöljy toimii myös luonnollisena keinona taistella masennusta vastaan.

Liota tuoreita kuismankukkia oliiviöljyssä 30 päivän ajan, käyttäen kannetonta säilytysastiaa. Öljy muuttuu vähitellen tänä aikana punaiseksi. Laita sitten öljyä kaksi tai kolme kertaa polveesi, hieroen sitä alueelle hellävaraisesti.

Arnikkihoito

arnikki, polvikivun lievittäjä

Arnikki on ehkä kaikkein tunnetuin näistä keinoista urheilijoiden sekä tulehduksista kärsivien ihmisten parissa. Tämä johtuu sen laaja-alaisesta käytöstä luonnollisessa lääketieteessä ja homeopatiassa.

Arnikki on voimakkaasti tulehdusta vastaan taisteleva kasvi, ja sitä käytetään rasvoissa ja geeleissä. Näitä tuotteita voit ostaa luontaistuotekaupoista ja apteekeista.

Jos päätät hyödyntää homeopatiaa, jonka voi hyvin yhdistää rasvan tai geelin käyttöön, suositeltava hoitotuote on nimeltään Arnica Montana 9 CH.

Sinun tulisi asettaa 3 pastillia kielesi alle kolme kertaa päivässä. Tämän tulee tapahtua erillään ruoka- ja juoma-ajoista, eikä sen tulisi olla yhteydessä voimakkaiden tai mintunmakuisten tuotteiden käyttöön (kuten purukumi tai hammastahna).


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.