7 merkkiä munuaisongelmista

· toukokuu 5, 2018
Tarkkaile kehoasi, sillä näin voit huomata milloin se lähettää sinulle merkkejä. Tärkeintä on huomata jos jokin ei toimi normaalisti ja sitten hankkia hoitoa ajoissa.

On olemassa eräitä merkkejä munuaisten ongelmista, jotka tulee ottaa hälytyksenä siitä että jokin ei toimi kehossa kunnolla. Kun olet epävarma siitä mitä on meneillään, parasta on hankkia tietoa jotta voisit selvittää ongelman aiheuttajan ajoissa – ota siis kysymysten kohdalla yhteyttä lääkäriin.

Muista, että munuaisten työ on kaiken jätteen suodattaminen kehosta pois. Kun tämä jäte tulee suodatetuksi, se muuttuu virtsaksi ja lähtee pois kehosta. Tämä neste koostuu pääasiassa myrkyistä ja vedestä.

Yksi kaikkein yleisimmistä munuaisten ongelmista on se, että nämä elimet eivät pysty suodattamaan verta koska nestettä ei ole tarpeeksi – erityisesti vettä. Kun et juo riittävästä nestettä, kehosi jätteet ja myrkyt jäävät poistumatta. Sitten urea ja kreatiniini alkavat kertyä kehoon, ja tämä johtaa hajoamisen tilaan.

Jatka lukemista, sillä nyt kerromme seitsemästä kehosi lähettämästä merkistä munuaisten ongelmista!

Voidaanko munuaisten vajaatoiminta korjata alkuvaiheessa?

selkäsärky on merkki munuaisongelmista

On olemassa useita merkkejä jotka kertovat tästä ongelmasta jo sen alkuvaiheessa. Nämä merkit tulisi ottaa huomioon, ja on tärkeää ettei tätä tilaa päästetä etenemään, jotta se ei muutu hengenvaaralliseksi.

Ennen kaikkea tulee olla tarkkana, jos itselläsi on jokin seuraavista sairauksista:

  • diabetes
  • munuaiskivet
  • korkea verenpaine
  • sydämen vajaatoiminta

Tästä huolimatta on hyvin tavallista että munuaisten vajaatoiminnasta ei saada välitöntä diagnoosia. Tämä johtuu siitä, että kyseessä on (kuten moni tutkija on todennut) yksi niin kutsutuista äänettömistä sairauksista.

Lue aiheesta lisää: Hoida munuaisia hyvin – 6 neuvoa

Merkkejä siitä, että munuaisissa voi olla ongelmia

Muutokset virtsaamisessa

Yksi hyvin tärkeä merkki munuaisten sairauksista on virtsaa koskeva muutos. Tämä ei kuitenkaan tarkoita erityisesti virtsan fyysisiä piirteitä, vaan sitä kuinka usein ihminen käy virtsaamassa ja sitä kuinka paljon virtsaa tulee.

Kun munuaisissa on ongelmia, virtsan määrä tuppaa lisääntymään ongelmien alkuvaiheessa. Sitten myöhemmin määrä sen sijaan usein vähenee. Näin käy siitä huolimatta, että virtsaamistarpeessa ilmenee lisääntymistä.

Nesteen kertyminen kehoon

Tämä on yksi selkeä merkki munuaisongelmista. Todisteena tästä ilmiöstä ovat turvonneet jalat, ja ne ovat turvonneet myös silloin kun ihminen on harrastanut liikuntaa.

Pidemmälle edenneissä tapauksissa on myös pehmeää turvotusta nilkoissa, käsissä ja jopa kasvoissa. Tämän vuoksi ihmiset ottavat joskus tilapäisesti avuksi nesteen kertymistä hillitsevät lääkkeet.

Lue aiheesta lisää: Hajota munuaiskiviä näillä luonnollisilla ratkaisuilla

Kiinnitä huomiota kaikkiin munuaisongelmien merkkeihin

Äärimmäinen uupumus

Jatkuva väsymys ja uupumus ovat merkki siitä, että jokin kehossa ei ole kunnossa. Tämä voi olla oire munuaisongelmista.

Munuaisten ongelmista kärsivillä nesteen kertyminen, kuten myös puutteellinen myrkkyjen ja jätteiden suodattuminen kehossa, saavat aikaan uupumusta.

Ennen kaikkea on tärkeää että otat yhteyttä lääkäriin, jotta voit saada tietoa kroonisen väsymyksen syistä omalla kohdallasi. Näin saat tietää varmasti, onko kyseessä munuaisten vajaatoiminta vai jokin muu ongelma.

anemia voi olla merkki munuaisongelmista

Anemia on yksi selkeä merkki siitä että munuaisissa voi olla ongelma. Ota kuitenkin huomioon, että anemia ei välttämättä tarkoita sitä, että kyseessä on munuaishäiriö. Asiantuntijan tekemät tutkimukset vahvistavat, onko anemia munuaisongelman vai jonkin muun häiriön aiheuttama.

Yleinen kutina

Ihon yleinen kutina on yksi melko varma merkki munuaisten ongelmista. Tämä kutina voi aiheutua siitä, että munuaiset eivät toimi kunnolla. Munuaisten toiminnan heiketessä myrkyt kertyvät kehoon, ja tämä saa terveyden heikkenemään. Jos ihosi kutisee, älä sivuuta tätä oiretta, vaan käy lääkärin luona.

Tiesitkö, että nämä seitsemän terveysongelmaa voivat kertoa munuaisten toiminnan häiriöistä? Jos huomaat itselläsi mainitsemiamme oireita, ole tarkkana, sillä kyseessä voi olla munuaisiin liittyvä ongelma.