Logo image
Logo image

Poista munuaiskiviä inkivääri-kurkumateellä

3 minuuttia
Kärsitkö munuaiskivistä tai haluaisitko ehkäistä niiden muodostumista? Kokeile tätä loistavaa luonnollista teetä!
Poista munuaiskiviä inkivääri-kurkumateellä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Munuaiset ovat erityselimiä, jotka vastaavat veren myrkkyjen ja epäpuhtauksien suodattamisesta ja niiden poistamisesta virtsan kautta. Nämä toiminnot ovat erittäin tärkeitä elimistön puhdistusprosesseissa ja näin ollen avaintekijöitä terveyden ylläpitämisessä. Joskus munuaisiin ilmestyy kuitenkin munuaiskiviä.

Lue kuinka pääset eroon tästä yleisestä terveysongelmasta valmistamalla luonnollisen juoman!

Munuaiskivet ovat yksi tähän tärkeään elimistön osaan kehittyvistä vaivoista. Ne ovat kiinteitä, virtsassa olevien aineiden muodostamia kappaleita, jotka voivat olla yhtä pieniä kuin hiekanjyvänen tai yhtä suuria kuin helmi.

Munuaisiin jääneet mineraaleista tai proteiineista koostuvat kivet aiheuttavat vaarallisia tukkeumia virtsateihin. Kun kehoon alkaa muodostumaan munuaiskiviä, ne saavat aikaan kovaa kipua, estävät virtsan kulkua ja aiheuttavat muita elämänlaatuun vaikuttavia oireita.

Ongelma on siinä, että lääkärit eivät aina havaitse niitä ajoissa, ja sitä mukaa kun niiden koko kasvaa, syntyy hoitoa vaikeuttavia komplikaatioita. Vaikka leikkaushoito on välttämätöntä joissakin tapauksissa, on olemassa joitakin kotihoitoja, jotka edistävät osaltaan niiden hajoamista.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa kanssasi inkivääri-kurkumateen ohjeen. Inkivääri ja kurkuma ovat kaksi tulehdusta lievittävää ja puhdistavaa ainesosaa, jotka voivat todella olla avuksi munuaiskiviä hoitaessa.

Hoida munuaiskiviä tehokkaasti inkivääri-kurkumateellä

Tämä luonnollinen inkivääri-kurkumajuoma on hyvä ravintolisä munuaiskivien poistoon silloin, kun ne eivät ole liian suuria.

Kumpikin mauste sisältää runsaasti sellaisia aktiivisia ainesosia, jotka tukevat munuaisten puhdistusta ja munuaiskivien syntyyn vaikuttavien kuona-aineiden poistumista.

Inkiväärin hyödyt

Some figure

Inkiväärinjuuri on luonnollinen ainesosa, jota on arvostettu antiikin ajoista asti, sillä se sisältää runsaasti tulehdusta ja kipua lievittäviä sekä puhdistavia yhdisteitä.

Lisäksi sitä käytetään tavallisesti pohjana ruoansulatusjärjestelmän sairauksien hoidossa, sillä se on ilmavaivoja lievittävä, antibakteerinen ja diureettinen aine. Se on myös ikivanha hoitokeino virtsateiden sairauksia vastaan, joihin kuuluvat munuaisten terveyteen vaikuttavat munuaiskivet.

Lisäksi sen aktiivinen yhdiste, gingeroli, tuhoaa virtsateitä tukkivia pieniä munuaiskiviä kivuttomasti ja tehokkaasti.

Kurkuman hyödyt

Some figure

Kurkuma on yksi suositeltavimmista mausteista veren puhdistamiseen ja munuaisten terveyden parantamiseen.

Sen aktiivisen ainesosan, kurkumiinin, ansiosta sillä on antioksidanttisia, tulehdusta ehkäiseviä ja kipua lievittäviä vaikutuksia, jotka voivat olla hyödyksi monien eri sairauksien hoidossa.

Useat ihmiset ovat käyttäneet sitä apuna munuaisten puhdistamiseen jo satojen vuosien ajan, sillä se vähentää turvotusta, poistaa myrkkyjä ja edistää suoloista ja proteiineista koostuvien munuaiskivien hajoamista.

Lisäksi sillä on suojaava vaikutus virtsateihin. Se ei ainoastaan ehkäise niiden tukkeutumista, vaan luo myös suojaavan esteen tulehduksia aiheuttavia bakteereita ja viruksia vastaan.

Kuinka valmistaa inkivääri-kurkumateetä munuaiskivien hoitoon

Some figure

Tämä luonnollinen inkivääri-kurkumatee on hyvin vanha juoma, joka on toiminut lisäapuna munuaissairauksien hoidossa. Kumpikin mauste vähentää munuaisten turvotusta. Lisäksi ne edistävät kipua ja virtsaamisongelmia aiheuttavien munuaiskivien hajoamista.

Koska tällä teellä on erinomainen ravintosisältö, se on muun muassa verenkiertoa, sydäntä ja verisuonia sekä nivelten terveyttä hyödyttävä hoito.

Sen säännöllinen nauttiminen alentaa korkean verenpaineen riskiä ja parantaa merkittävästi kognitiivista terveyttä.

Ainekset

 • 1 pala inkiväärinjuurta (2,5 cm)
 • 1 teelusikallinen kurkumajauhetta
 • ½ litraa vettä
 • 1 ruokalusikallinen luomuhunajaa (valinnainen)

Valmistus

 • Lämmitä vesi kattilassa. Kun se kiehuu, kaada se kannuun jossa on inkiväärinjuuri ja kurkumajauhe.
 • Anna hautua 10-15 minuuttia, niin että mausteista liukenevat aineet pääsevät tiivistymään.
 • Tämän jälkeen valuta neste siivilän läpi, kaada kuppiin ja makeuta hunajalla.
 • Nauti päivittäin, mieluiten tyhjään vatsaan.

Käytön esteet

 • Munuaissairauksista kärsivien potilaiden ei tulisi käyttää tätä juomaa.
 • Se voi olla haitallista mahahaavoista, mahakatarrista tai ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsiville ihmisille.
 • Jos sinulla on jokin lääkitys, on parasta kysyä neuvoa lääkäriltä selvittääksesi, vaikuttavatko tämän teen ominaisuudet lääkkeidesi tehoon.

Lopuksi on erittäin tärkeää selventää, että tämä hoito on vain lisäapu munuaiskivien hoitoon. Eli vaikka se on tehokas joissakin tapauksissa, on aina parempi hakea apua lääkäriltä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Greger, M. (2015). Who Should be Careful About Curcumin? Nutritionfacts.org. https://nutritionfacts.org/es/blog/who-should-be-careful-about-curcumin/
 • Seddik, Ayman. (2016). The Effect of Turmeric and Ginger on Oxidative Modulation in end stage renal disease (ESRD) Patients. https://www.researchgate.net/publication/306015084_The_Effect_of_Turmeric_and_Ginger_on_Oxidative_Modulation_in_end_stage_renal_disease_ESRD_Patients
 • Tang, M., Larson-Meyer, D. E., & Liebman, M. (2008). Effect of cinnamon and turmeric on urinary oxalate excretion, plasma lipids, and plasma glucose in healthy subjects. The American journal of clinical nutrition, 87(5), 1262–1267. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18469248/
 • Veisi, P., Zarezade, M., Rostamkhani, H., & Ghoreishi, Z. (2022). Renoprotective effects of the ginger (Zingiber officinale) on Diabetic kidney disease, current knowledge and future direction: a systematic review of animal studies. BMC Complementary Medicine and Therapies, 22(1). https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12906-022-03768-x
 • Zhou, X., Afzal, S., Wohlmuth, H., Münch, G., Leach, D., Low, M., & Li, C. G. (2022). Synergistic Anti-Inflammatory Activity of Ginger and Turmeric Extracts in Inhibiting Lipopolysaccharide and Interferon-γ-Induced Proinflammatory Mediators. Molecules (Basel, Switzerland), 27(12), 3877. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9229778/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.