10 pientä kasvia, joilla on näyttävät lehdet

Ota selvää, mitä pieniä kasveja uskomattoman kauniilla lehdillä voit hankkia kotiisi. Useimmat niistä ovat erittäin helppohoitoisia ja tulet rakastamaan niitä.
10 pientä kasvia, joilla on näyttävät lehdet

Viimeisin päivitys: 26 kesäkuuta, 2023

Tässä artikkelissa haluamme kertoa pienistä kasveista, joilla on erittäin näyttävät lehdet. Sen lisäksi, että ne täyttävät kotisi väreillä ja luonnolla, ne toimivat koriste-esineinä, jotka kiinnittävät vierailijoiden huomion. Ja ne tekevät kaiken tämän ilman kukkia!

Nämä kukattomat huonekasvit vievät huomion ja houkuttelevat kotiin iloa, sillä niiden lehdet ovat niin silmiinpistäviä muotonsa ja väriensä ansiosta. Kurkistetaanpa, millaisia ne ovat!

Pieniä kasveja, joilla on näyttävät lehdet

1. Anthurium clarinervium

Anthurium clarinerviumilla on silmiinpistävän kauniit, tumman ja voimakkaan vihreän väriset lehdet, joissa on valkoisia suonia. Nämä ulkonevat melkoisesti ja luovat erilaisia kuvioita.

Tämä kasvi on peräisin Meksikon trooppisista metsistä, ja sen lehdet ovat hyvin erityisen muotoiset, sydämen muotoiset.

Anthurium clarinervium es una de las plantas pequeñas con hojas llamativas.
Anthurium clarinervium.

2. Alocasia polly

Alocasia pollyn lehdissä on näyttävät suonet, jotka erottuvat tummanvihreällä värillään. Takapuolelta lehdet taas ovat punertavan sävyisiä.

Se on kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikasta, joten se on melko herkkä kylmälle, koska se on trooppinen kasvi. Se vaatii runsaasti auringonvaloa.

3. Ihmepensas

10 pientä kasvia, joilla on näyttävät lehdet: ihmepensas.
Ihmepensaalla on näyttävät lehdet. Yksilössä voi olla enemmänkin kuin 3 väriä.

Ihmepensas (Codiaeum variegatum ) on erittäin kestävä ja pieni kasvi, joka erottuu kauniilla väreillään missä tahansa huoneessa. Mitä enemmän epäsuoraa valoa se saa, sitä enemmän väriä sen lehdet saavat.

Tällä kasvilla ei ole kukkia, mutta sen lehtien suonissa on suuri valikoima sävyjä, punaisen, keltaisen, vihreän ja vaaleanpunaisen välillä.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat myös haluta lukea: 10 puutarhakasvia, jotka kestävät parhaiten aurinkoa ja kuivuutta

4. Muorinkukat

Muorinkukan lehdissä ei ole niin vaihtelevia värejä, mutta ne ovat pyöreät ja erittäin mehevät, ja värit vaihtelevat vihreän eri sävyissä. Sen muoto, koko ja rakenne tekevät siitä hyvin silmiinpistävän kasvin.

Tämä kasvi on kylmälle herkkä, eikä se nauti suorasta auringonpaisteesta ollenkaan. Koska se viihtyy pimeissä tiloissa ja pidättää vettä, sitä tulee kastella säästeliäästi. Sen voi asettaa myös riippumaan.

5. Pitsilehdet

Pitsilehdet ovat yksi pienimmistä kasviheimoista tällä listalla. Niillä on ylösalaisin käännetyt pisaran muotoiset lehdet, joissa on valkoiset suonet, jotka erottuvat vihreillä tai punaisilla väreillä, luoden hienon kontrastin.

Pitsilehti kasvaa alaspäin, joten se on parasta säilyttää ruukussa, jossa sitä pääsee arvostamaan paremmin. Monet pitävät sitä erittäin vaativana kasvina, koska kun sitä ei kastella ajoissa, se näyttää kuihtuneelta, vaikka se ei todellakaan ole. Kun näin tapahtuu, lisää vain vähän vettä ja se palaa alkuperäiseen muotoonsa!

Fittonia verschaffelti.
Fittonia verschaffelti.

6. Kirjorönsylilja

Kirjorönsylilja on kaunis huonekasvi. Sen jälkeläiset kasvavat kukinnan jälkeen jäljelle jääneessä varressa, joka on irrotettu alkuperäisestä kasvista. Tämän helppohoitoisen kasvin lehdet ovat erittäin näyttävät ja vaaleanvihreät.

Kasvia voidaan kasvattaa vedessä tai maaperässä. Oikein kehittyäkseen se tarvitsee kastelua kahdesti viikossa kesällä ja kerran viikossa talvella. Se vaatii myös suuren annoksen epäsuoraa valoa.

7. Kuningasbegonia

10 pientä kasvia, joilla on näyttävät lehdet: kuningasbegonia.
Kuningasbegonialla on kaksi eri sävyä: vihreän ja valkoisen sekä vihreän ja punaisen tai vaaleanpunaisen sekoitus.

Begonioiden perheestä löytyy kuningasbegonia eli Begonia Rex, yksi kauneimmista pienistä kasveista, jolla on myös hyvin näyttävän lehdet. Ne ovat pitkänomaiset ja väriltään intensiivisen tummanvihreät, joissa on vaaleanvihreän ja valkoisen värinen keskusta. Joillakin yksilöillä keskusta on punaisen sävyissä.

Floridan yliopisto toteaa, että se vaatii epäsuoraa valoa ja kohtalaista kastelua, mikä sisältää myös lehtien suihkuttelun. Vaikka se on erittäin kaunis ja ihanteellinen sisätiloissa, se ei ole hyvä kasvi koteihin, joissa on lapsia ja lemmikkejä, koska se on myrkyllinen.

8. Karakapuut

Karakapuun lehdillä on kaunis väri. Lehdet ovat pieniä ja pitkänomaisia, ja niiden ääriviivat ovat valkoiset ja kermanväriset. Sitä voi karsia, jottei se kasva sisätiloissa liian suureksi.

On myös huomattava, että lehdet ovat melko mehevät, koska kasvi varastoi niihin vettä. Se on erittäin kestävä, joten sinun ei tarvitse huolehtia sen hoidosta paljoakaan.

Saatat haluta lukea myös tämän artikkelin: Kasveja ja hoitovinkkejä perhospuutarhan perustamiseen

9. Taskujuoru

Tälläkin pikku kasvilla on erittäin näyttävät lehdet. Ne ovat silmiinpistävät, koska ne ovat tummanvihreät yhdellä puolella ja syvän violetit toisella puolella.

Sillä on lyhyt varsi, josta kasvaa keihään muotoisia lehtiä, joiden pituus on 30 senttimetriä. Lisäksi varren ja lehtien leikkauskohdassa kasvaa valkoisia kukkia. Sen värit tekevät siitä ehdottomasti huomion keskipisteen.

10 pientä kasvia, joilla on näyttävät lehdet: taskujuoru.
Tradescantia spathacea (taskujuoru).

10. Helmivillakko

Helmivillakko on kaunis, ja sen lehdet ovat hyvin pieniä ja pyöreitä. Lisäksi jokaisessa oksassa on monta lehteä, mikä antaa sille rukousnauhan ulkonäön.

Vaikka sen suurin vetovoima on juuri sen mehevät lehdet, joihin kasvi varastoi vettä, tästä kasvista syntyy myös herkkiä valkoisia kukkia.

Tätä mehevää kasvia voidaan pitää sisällä ja ulkona, koska se sopii erilaisiin ilmasto-olosuhteisiin. Se vaatii kuitenkin kohtalaista kastelua ja suodatettua auringonvaloa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.