Huonekasvien seitsemän hyötyä

22 huhtikuun, 2019
Saat jokaisesta kasvista jotain irti: osa tuo kauneutta kotiin, osa parantaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä ja osa vetää puoleensa hyvää energiaa.

Huonekasvit eivät vain näytä hyviltä. Ne ovat myös hyväksi terveydelle, sekä fyysiselle että psyykkiselle. Tässä artikkelissa kerromme huonekasvien seitsemästä hyödystä.

Löydä itsellesi oikeat kasvit tiettyihin tiloihin ja sen mukaan, kuinka paljon aikaa sinulla on hoitaa niitä. Vie ne sitten kotiin ja nauti seuraavista hyödyistä.

1. Huonekasvien ilmaa puhdistava vaikutus

Vuonna 1989 NASAn tiedemiehet tutkivat parhaita sisäilmaa puhdistavia kasveja. Tämä on tärkeä pitää mielessä, sillä altistumme kaikenlaisille saasteille joka päivä. Tutkijat ottivat huomioon ilman laadun suljetuissa tiloissa ja myytävänä olevat kasvit. Nämä olivat heidän suosituksensa:

 • Bambu: Tämä kasvi on helppohoitoinen ja se vähentää formaldehydiä (kemikaalia, jota käytetään laajalti bakterisidinä ja säilöntäaineena).
 • Arekapalmu: Loistava kotiin ja toimistoon. Kasvaa hitaasti, ei tarvitse paljon vettä, ja sen lehdet puhdistavat loistavasti ilmaa.
 • Fiikus: Suosikkikasvi ilman puhdistamiseksi kemikaaleista. Tätä kasvia saa monen näköisenä: erikokoisina, -muotoisina ja erilaisella varrella.

Katso tämäkin artikkeli: 8 kodin ilmaa puhdistavaa kasvia

2. Ne tekevät onnelliseksi

huonekasvien vaikutus onnellisuuteen

Jotkut ihmiset väittävät, että kasveilla on kyky vaikuttaa mielialaan.

Jos olet herkkä ihminen ja aistit, että elävät asiat huokuvat positiivista tai negatiivista energiaa, seuraavat kasvit ovat ihanteellisia sinulle:

 • Orvokit: Nämä ovat ihanteellisia kasveja, jos kotonasi on riitaa ja epäsopua, sillä se auttaa säilyttämään rauhan ja vähentämään stressiä.
 • Muratti: Uskotaan, että muratti tuo hyvää onnea kotiin.
 • Flamingokukka: Tämä kasvi tunnetaan ”maskuliinisena onnena”: sitä suositellaan lisäämään miehen hedelmällisyyttä ja libidoa.

3. Huonekasvien vaikutus mielenterveydelle

Yhdestä tai useammasta kasvista huolehtiminen selkeyttää mieltä, herättää rakkautta ja kiintymystä ja ennen kaikkea auttaa stressissä ja ahdistuksessa.

Jos voit, pistä pystyyn puutarha. Se on homma joka polttaa kaloreita, stimuloi aisteja kun teet töitä maaperässä, ja aktivoi luovuutta.

4. Ne vähentävät ääniä

nainen nukahti kukkien päälle

Ilman puhdistamisen lisäksi kasveilla on kyky toimia myös äänieristeenä.

Tästä syystä joissakin rakennuksissa näkee kasvillisuutta. Se tekee julkisivusta kivannäköisen, mutta pitää myös liikenteen melun poissa.

5. Niillä on rentouttava vaikutus

Voit myös hyödyntää luontoäidin hyvyyttä kasvattamalla kasveja, jotka auttavat ahdistuksessa:

 • Mäkikuisma: Koska se sisältää hyperisiiniä (antibioottia ja inhibiittoria), sitä suositellaan masennuksen, ahdistuksen, unettomuuden ja vaihdevuosien psyykkisten oireiden hoitoon.
 • Kärsimyskukka: Tällä kasvilla on rauhoittava vaikutus, se edistää rentoutumista ja auttaa ahdistuksen oireiden kanssa.
 • Valeriaana: Tämä kasvi alentaa tehokkaasti stressiä, auttaen nukahtamisessa, rauhoittaen sydämensykettä ja parantaen mielialaa, jos tunnet itsesi surulliseksi tai vihaiseksi.

Katso tätäkin artikkelia: 5 verta puhdistavaa lääkinnällistä kasvia

6. Ne auttavat keskittymään

nainen lukee nurmikolla

Jotkut kasvit vähentävät ahdistusta ja stressiä, ja toiset parantavat keskittymiskykyä.

Käytit niitä sitten teessä, aromaterapiassa tai jopa kylpyvedessä, nämä yrtit ovat täydellinen tapa stimuloida aivoja luonnollisesti:

 • Rosmariini: Rosmariinilla on lukuisia ominaisuuksia, jotka ovat hyväksi terveydelle. Yksi niistä on sen kyky parantaa muistia.
 • Sitruunamelissa: Sitruunamelissa stimuloi keskittymistä ja auttaa surussa ja unettomuudessa.
 • Rohtosalkoruusu: Rauhoittava kasvi. Sisältää ainetta, joka auttaa pitämään muistin hyvässä kunnossa.

7. Positiivisen energian lähde

Jotkut filosofiset koulukunnat, kuten feng shui, väittävät tiettyjen kasvien vetävän puoleensa positiivista energiaa.

Joten tee kodistasi magneetti hyvälle energialle seuraavilla kasveilla:

 • Laventeli: Ihanteellinen unettomuudesta kärsiville ihmisille. Laventeli tasapainottaa energiaa ja edistää hyvänolontunnetta.
 • Saniaiset: Saniaiset tarjoavat suojaa ja nostavat itsetuntoa. Pidä yksi sellainen kotona, jos käyt läpi eroa.
 • Krysanteemi: Tästä kasvista huokuu hyvää oloa kaikille talossa oleville.

Kuten näet, kasveja kannattaa ehdottomasti pitää kotona, omista uskomuksista riippumatta.

Jokaisesta kasvista saat irti jotain: osa tuo kauneutta kotiin, osa parantaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä ja osa vetää puoleensa hyvää energiaa.