8 kodin ilmaa puhdistavaa kasvia

· maaliskuu 31, 2017
Etsitkö kaunista huonekasvia, joka myös pitäisi ilman puhtaana? Löydät etsimäsi näiden kahdeksan loistavan kasvin joukosta!

Huonekasvit ovat loistava sisustuselementti. Se ei johdu ainoastaan siitä että ne näyttävät kivoilta ja antavat väriä, vaan myös siitä, että ne puhdistavat ilmaa.

Vaikka jotkut pitävät kasvit mieluiten pihamaalla, toiset ovat huomanneet niiden sisällä pitämisen hyödyt.

On kuitenkin tärkeää tietää, että joitakin lajikkeita ei voi pitää suljetuissa tiloissa. Toisaalta taas jotkut kasvit ovat erittäin hyväksi terveydellesi.

Parasta asiassa on se, että niitä on hyvin helppo istuttaa ja hoitaa, jos sen tekee oikein.

Moni teistä haluaa varmasti tietää, mitkä parhaat huonekasvit ovat. Siksi tarkastelemme tänään kahdeksaa suositeltavaa kasvia ilman puhdistamiseen.

1. Arekapalmu

Arekapalmu

Arekapalmu on hyvännäköinen kasvi sisätiloihin. Sen lehdet soljuvat kauniisti, ja niillä on rauhoittava vaikutus huoneessa.

Arekapalmuja on myös hyvin helppo istuttaa ja hoitaa. Ja mikä tärkeintä, ne poistavat ympäristöstä pölyn ja haitallisten partikkelien keräämiä myrkkyjä.

2. Bambupalmu

Vaikka tämä palmu näyttää samanlaiselta kuin yllä mainittu kasvi, se on melko erilainen mutta myös erittäin hyödyllinen sisäilman puhdistamisessa.

Sen on todettu voivan poistaa myrkyllisiä aineita, kuten bentseenia, trikloorietyleenia ja muita saasteita ilmasta.

Sillä on myös kyky harmonisoida koti ja tuoda sinne rauhallisuuden tuntua, jota tarvitset rentoutuaksesi.

Ja kaiken tämän lisäksi se vielä näyttää kivalta ja tuo tropiikin tuntua minne tahansa.

3. Saniaiset

Saniainen

Saniaiset ovat hyvin suosittuja kasveja, jotka leviävät melkein kuin rikkaruoho. Älä kuitenkaan aliarvioi niitä: saniaisissa on hyvin mielenkiintoisia lajikkeita.

Uskotaan, että saniaiset ovat olleet maapallolla jo iäisyyksiä. Muotonsa takia niistä on nyt tullut loistavia kasveja kodin sisustukseen.

Niillä on pehmeät, kevyet lehdet, jotka puhdistavat ilmaa tolueenin ja ksyleenin kaltaisista aineista. Näitä kahta ainetta löytyy tavallisesti liimasta, kynsilakasta ja muista kemikaalituotteista.

Vaikka saniaisten hoitaminen ei ole erityisen vaikeaa, on tärkeää pitää mielessä, että ne kuitenkin vaativat hieman enemmän huolenpitoa kuin muut kasvit.

4. Muratti

Muratti, tai varjomuratti, on kasvi joka kasvaa lähes missä tahansa. Onneksi se sopii myös täydellisesti sisätiloihin, kuten kotiin.

Sen hyödyistä kannattaa mainita se, että se kasvaa hyvin helposti, sopeutuu herkästi ympäristöönsä ja luo omalta osaltaan feng shuita kotiisi.

Sitä ei kuitenkaan kannata laittaa paikkoihin, joissa lämpötila voi nousta liian korkealle, sillä se kuivuu herkästi.

5. Orkideat

Orkideat

Vaikka orkideoilla on maine vaikeahoitoisina kasveina, totuus on, että niistä on helpompi pitää huolta kuin ihmiset kuvittelevat.

Vaikka ne todella ovat herkempiä kuin muut kukat, tärkeintä niiden hoitamisessa on se, että niille antaa juuri oikean määrän vettä ja aurinkoa.

Orkideoiden pitäminen kotona voi auttaa poistamaan ksyleenia, seinämaalissa ja huonekaluissa olevaa ainetta, joka saastuttaa ilmaa.

Mielenkiintoisinta on se, että orkideat hengittävät ja vapauttavat happea yöllä, mistä syystä ne sopivat täydellisesti makuuhuoneisiin.

6. Kultaköynnös

Tämä kasvi on erittäin suosittu ja helppo löytää. Se ei vaadi erityistä huolenpitoa, ja sitä käytetään hyvin paljon toimistojen, julkisten tilojen, juhlasalien ja ostoskeskusten koristamiseen.

Se sopeutuu hyvin ympäristöihin, joiden lämpötila on 15-27 celsiusastetta. Ainoa, mitä sinun tulisi pitää mielessä tämän kasvin kohdalla on se, että sen multa on pidettävä aina hieman kosteana.

Hämmästyttävää kyllä, kultaköynnöksellä on kyky imeä itseensä formaldehydia, ksyleenia ja bentseenia.

7. Viirivehka

Viirivehka

Yksi syy, miksi ihmiset tykkäävät pitää viirivehkoja kotonaan on se, että se on sitkeä kasvi, joka viihtyy varjossa ja matalissa lämpötiloissa.

Tämän lisäksi se sopii loistavasti koristeeksi. Se ei vaadi erityistä huolenpitoa ja poistaa myrkkyjä kuten:

  • asetoni
  • etyyliasetaatti
  • ammoniakki
  • bentseeni
  • metanoli
  • ksyleeni
  • formaldehydi
  • trikloorietyleeni

8. Anopinkieli

Viimeisenä anopinkieli, joka on hyvin suosittu sisustamisessa. Tämä loistava kasvi pystyy selviytymään lähes kaikissa lämpötiloissa.

Ulkona anopinkieli voi selviytyä alimmillaan jopa -5 asteen ja ylimmillään 40 asteen lämpötiloissa.

Sanotaan, että kyseinen kasvi vähentää ilmasta bentseenia, ksyleenia ja tolueenia.

Onko kasvia, jonka haluaisit lisätä listalle? Kysy näitä kasveja suosimastasi puutarhakeskuksesta tai taimitarhasta ja nauti puhtaammasta ilmasta ja tasapainosta kodissasi.