Logo image
Logo image

Pidä intohimoa yllä parisuhteessa

3 minuuttia
Parisuhteen yhteiseloon vaikuttaa usein muun muassa monotonisuus. Onneksi on kuitenkin tapoja, joilla intohimoa voidaan pitää yllä. Jatka lukemista!
Pidä intohimoa yllä parisuhteessa
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Jos analysoimme avioerojen lukumäärää ympäri maailman, tajuamme, että tämä luku on melko hälyttävä. On siis tärkeää tietää kuinka pitää intohimoa yllä parisuhteessa voidaksemme välttyä kivuliaalta erolta.

Tiedämme, että avioliittoelämään kuuluu sekä ylä- että alamäkiä. On kuitenkin parisuhteen molempien osapuolten velvollisuus pitää intohimoa yllä.

Siitä syystä päätimme antaa suosituksia, joilla varmistat ettei suhde laimene kun muutatte yhteen asumaan. Päinvastoin, nämä vinkit pitävät rakkautenne elossa.

Pääsyitä intohimon kuolemiseen

On tärkeää tietää pääsyyt siihen, miksi parisuhteen intohimo kuolee. Niitä ovat mm:

  • Monotonisuus – parisuhde on ennalta-arvattava ja yllätyksetön.
  • Ette tee mitään jännittävää, vaan aina samoja aktiviteetteja.
  • Te kummatkin rakastuitte nopeasti, ettekä käyttäneet aikaa toistenne oppimiseen kunnolla tai määritelleet toisen vain täyttävän aikaisemman parisuhteen jättämän tyhjiön.
  • Sinusta tuntuu siltä, kuin haluaisit jonkun paremman kuin kumppanisi, koska tunnet, että hän ei kohtaa odotuksiasi tai et ole halukas panostamaan parisuhteeseen enemmän.
  • Sekaannuit johonkuhun toiseen ja menetit hallinnan. Kyseessä voi olla työkaveri tai joku läheinen ihminen ja tämä vie sinut kauemmaksi kumppanistasi.
  • Seksi ei ole miellyttävää ja harrastat sitä vain velvoitteesta, et intohimon tuntemisesta. Kyseessä on vain seksitoimenpide, ei intiimiä hellintää ja rakastavia kosketuksia.
Some figure

Monet tekijät vaikuttavat parisuhteen intohimoon. Joitakin yleisimpiä ovat monotonisuus, uskottomuus ja epätyydyttävä seksielämä.

Pidä intohimoa yllä parisuhteessa

Jos analysoit syitä ja huomasit, että ongelmanasi on jokin niistä, määrittelee tekemäsi päätös parisuhteen tulevaisuuden. Mikäli sinusta tuntuu, että kyseessä on vain tylsistyminen, monotonisuus ja liiallinen rutiini, on olemassa apukeinoja, joilla jatkat intohimon ylläpitämistä parisuhteessa. Ota ne käyttöön!

Kommunikointi

Kumppanin kanssa kommunikointi ja tunteista kertominen on tärkeää. Parisuhteet epäonnistuvat usein kommunikoinnin puutteen takia. Älkää puhuko yleisistä aiheista, kuten kotitöistä, ruokaostoksista, työongelmista ja lasten kotiläksyistä (jos teillä on lapsia). Puhukaa sen sijaan esimerkiksi lempikappaleistanne tai suositun elokuvan juonesta.

Lue myös: Avioliiton päättäminen: kuinka voit olla varma, että avioliitto on ohi?

Päivittäiset eleet

Huomaavaiset kosketukset ovat tärkeitä intohimon ylläpitämiseksi. Pienet hellyydenosoitukset voivat herättää rakkauden ja kiintymyksen uudestaan eloon.

Välttäkää häiriötekijöitä

Älkää käyttäkö puhelinta tai tietokonetta 24/7. Teidän tulisi omistaa aikaa toisillenne ja unohtaa hetkeksi kaikki muut velvoitteet tai keskeneräiset ongelmat. Yritä päättää työtehtäväsi silloin, kun työpäiväsi päättyy ja vältä haitallisen teknologian käyttöä.

Ylistäkää toisianne

Monet pariskunnat käyttävät aikaa ulkonäköönsä kumppaninsa ilahduttamiseksi, aivan kuten tapailemisen aikana. Toiset pariskunnat eivät koskaan kehu toisiaan. Pidä mielessä, että voit tehdä kumppanisi iloiseksi yksinkertaisella kehulla tai ylistyksellä.

Some figure

Imartelu on erittäin tärkeää intohimon ylläpitämisessä, sillä se auttaa kumppania tuntemaan olonsa erityiseksi.

Korjaa henkiset haavat nopeasti

Jos haluatte pitää intohimoa yllä parisuhteessa, älkää koskaan lakatko puhumasta toisillenne tai koskaan nukkuko eri huoneissa ja jos on tarpeen, sanokaa “anteeksi”. Älä anna asenteesi kylmettää kumppanisi sydäntä. Vihamielinen asenne on tuhoisaa.

Pidä hauskaa sängyssä pitääksesi intohimoa yllä

Eroottinen tanssi, rohkeat vaatteet, silmien sitominen tai jopa vartalovoiteen ja suklaan levittäminen kumppanin keholle sekä sen nuoleminen eroottisella tavalla… on monia asioita, joita voit tehdä, jos sinulla vain on hieman mielikuvitusta! Ole oma-aloitteinen. Älä odota kumppanisi aina tekevän niin! Yllätä kumppanisi sängyssä.

Keskustelkaa seksuaalisista mieltymyksistänne

Näytä kumppanillesi kuinka haluat hänen hellivän sinua, kerro hänelle mitkä ovat sinulle nautinnollisia kohtia vartalossa ja kuiskaa hänelle kaikkia tuhmia asioita, joita haluaisit kokeilla. Tämä saa kumppanisi villiksi.

Ei ole vain kyse seksistä. Kun olette sängyssä, on tärkeää suudella ja helliä toista sekä keskustella ja katsoa toista silmiin.

Suosittelemme sinua lukemaan: Seitsemän yleistä miesten tekemää seksivirhettä

Yllätä kumppanisi

Viettele hänet keittiössä tai yllätä hänet menemällä suihkuun hänen kanssaan. Seksin harrastaminen on jännittävää eri paikassa.

Noudata näitä suosituksia sytyttääksesi uudelleen intohimon kumppanisi kanssa, vaikka olisittekin asuneet yhdessä jo monien vuosien ajan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Relación entre satisfacción sexual, ansiedad y prácticas sexuales. (2010). Pensamiento Psicológico7(14), 41–52. https://doi.org/10.11144/130
  • Barón, M. J. O., Zapiain, J. G., & Apodaca, P. (2002). Apego y satisfacción afectivo-sexual en la pareja. Psicothema14(2), 469–475.
  • Paredes, J. (2009). Imagen Corporal Y Satisfaccion Sexual. Ajayu7, 28–47.
  • Villanueva Orozco Gerardo Benjamín Tonatiuh, Rivera Aragón Sofía, Díaz Loving Rolando, Reyes-Lagunes Isabel. La comunicación en pareja: desarrollo y validación de escalas. Acta de investigación psicol  [revista en la Internet]. 2012  Ago [citado  2019  Oct  30] ;  2( 2 ): 728-748. Disponible en: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2007-48322012000200010&lng=es.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.