Parhaat keinot vaalentaa hiukset niitä vahingoittamatta

6 toukokuun, 2019
Jos haluat vaalentaa hiuksesi tai saada niihin eri sävyn, tutustu näihin yksinkertaisiin menetelmiin hiusten vaalentamiseksi niitä vahingoittamatta.

Kaupoissa myydään monia tuotteita joiden avulla vaalentaa hiukset, mutta niiden sisältämät kemikaalit voivat vahingoittaa hiuksia. Joissakin tapauksissa vauriot voivat olla peruuttamattomia. Lisäksi monilla on tapana värjätä hiukset useita kertoja vuodessa, mikä aiheuttaa vielä enemmän haittaa.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka hiukset voidaan vaalentaa niitä vaurioittamatta?

Tässä artikkelissa katsomme joitakin luontaistuotteita, jotka voivat saada hiukset pysymään vaaleampina pidempään. Tämä vähentää tarvetta käyttää aggressiivisia tuotteita.

Kuinka vaalentaa hiukset vahingoittamatta niitä?

nainen vaalentaa hiukset

Hius on jakaantunut kolmeen kerrokseen.

 1. Kutikula eli pintakerros, joka muodostuu keratiinista koostuvista soluista. Se vastaa hiuksen sisäkerrosten suojaamisesta ja vaikuttaa tukan kiiltoon ja väriin.
 2. Korteksi eli kuorikerros muodostaa hiuksen sisäosan, ollen noin 70 % sen massasta. Loppu koostuu keratinisoituneista soluista.
 3. Medulla eli ydinkerros. Tämä on hiuksen ydinosa, jossa ovat luonnolliset pigmentit ja talirauhasten tali. Se on huokoinen ja antaa hiuksille niiden koostumuksen.

Hiusten vaalentaminen on prosessi, jossa hiusten pigmentin väriä vähennetään. Hapetetun veden ja vaalennusaineen yhdistelmä vapauttaa aktiivisen hapen ja hyökkää pigmenttiä vastaan, tehden siitä vaaleamman.

Lopullinen tulos riippuu hiusten alkuperäisestä pigmentistä. Tummanruskeiden hiusten vaalentamiseksi voimakkaasti vaalennusainetta on käytettävä muutamana eri kertana.

Kuten tiedät, hiusten vaalentaminen kemikaalituotteilla on hiuksille aggressiivinen prosessi. Etene varoen, sillä se voi aiheuttaa haitallisia seurauksia tulevaisuudessa tai jopa käyttöhetkellä. Mitä enemmän vaalennusainetta käytät, sitä enemmän haittaa se voi aiheuttaa.

Näin voit vaalentaa hiukset luonnollisesti

Hiusten vaalentaminen luonnollisesti niitä vahingoittamatta on mahdollista mm. alla lueteltujen menetelmien avulla. Lisäksi hiukset ovat käsittelyn jälkeen kiiltävämmän ja elävämmän näköiset.

1. Vaalentaminen kamomillalla

voit vaalentaa hiukset kamomillalla

Kamomilla on yksi yleisimmin käytetyistä tuotteista hiusten vaalentamiseen, ja siksi näytämme sen nyt ensimmäisenä. Myös sitruuna on vaalentava aine, ja sitä voidaan käyttää yhdessä kamomillan kanssa. Menetelmä on hyvin yksinkertainen.

 • Keitä noin viisi desiä vettä kattilassa.
 • Kun vesi kiehuu, lisää sinne teepussillinen kamomillaa.
 • Laita neste sitten pakkaseen, jotta se jäähtyy nopeasti.
 • Kun neste on kylmää, lisää sinne puolikkaan sitruunan mehu.

Levitä seosta kosteisiin hiuksiin suihkepullon avulla ja anna vaikuttaa noin 20 minuuttia. Tee tämä vähintään kaksi kertaa viikossa, jotta saat haluamasi tulokset.

Jotta tulokset olisivat voimakkaampia, lisää kamomillauutetta shampooseen. Näin pidennät vaalentavaa vaikutusta päivittäin suihkussa. Myös kaupoissa myydään kamomillauutetta sisältäviä tuotteita.

2. Hiusnaamio sitruunasta, kananmunasta ja oluesta

hiuksissa hoitoainetta

 • Vatkaa ensin munanvalkuainen vaahdoksi.
 • Lisää sen joukkoon noin desi alkoholitonta olutta.
 • Sekoita ainekset keskenään puisella lusikalla ja lisää sitten sitruuna.

Levitä naamio kosteisiin hiuksiin hellävaraisesti hieroen ja anna vaikuttaa noin 20 minuuttia. Huuhtele pois runsaalla vedellä. Voit tehdä tämän käsittelyn kaksi kertaa viikossa.

Kyllä, olut sopii myös hiuksiin!

3. Vaalenna hiukset omenaviinietikalla ja hunajalla

suihkepullo

Yksi tapa vaalentaa hiukset niitä vahingoittamatta on omenaviinietikan ja hunajan avulla.

 • Laita kattila liedelle keskilämmölle ja lisää sinne vettä sekä kaksi ruokalusikallista hunajaa.
 • Kun vesi alkaa kiehua, lisää kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa ja anna seoksen lämmetä vielä muutama minuutti.
 • Poista kattila liedeltä ja laita neste jääkaappiin.

Levitä seos hiuksiin kun se on viilentynyt. Kuivaa hiukset hiustenkuivaimella lämpöpuhalluksella aineen imeytymisen edistämiseksi. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele runsaalla vedellä, aivan kuten muissa menetelmissä.

Vaalentamisen jälkeen on muistettava kiinnittää erityistä huomiota hiusten suojaamiseen. Näin ne pysyvät kiiltävinä ja upeina.

 • DA SILVA ANA PAULA². Determinación de la actividad antibacteriana de tres variedades de limón (Citrus limón (L) Osbeck, Citrus limón (L) Osbeck en combinación con Citrus reticulata y Citrus medica L.) Frente a Staphylococcus aureus y Escherichia coli¹. Univ. Cienc. Soc.  [revista en la Internet]. 2015  Mayo [citado  2019  Feb  12] ;  (14): 30-38. Disponible en: http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&;amp;pid=S8888-88882015000100006&lng=es.
 • GOMEZ UGARTE, Magaly; REYES ROJAS, Shirley; PAREDES CHOQUE, Laura. La manzanilla y sus propiedades medicinales.Rev. Inv. Inf. Salud,  Cochabamba,  v. 10,  n. 23,   2015 .   Disponible en <http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&;amp;pid=S2075-61942015000100008&lng=es&nrm=iso>. accedido en  12  feb.  2019.
 • González Novelo, S. A., Tamayo Cortez, J. A., Toledo López, V. M., Tamayo Canul, E. N., & Vargas y Vargas, M. D. L. (2013). Productos con alto contenido de miel, como opción para incrementar su uso en Yucatán. Revista Mexicana de Agronegocios17(33).
 • Pérez Medina, T., de Argila Fernández-Durán, N., Pereira Sánchez, A., & Serrano González, L. (2015). Beneficios del consumo moderado de cerveza en las diferentes etapas de la vida de la mujer. Nutrición Hospitalaria32(1).