Logo image
Logo image

Oluen yllättävät terveysvaikutukset

3 minuuttia
Meillä on hyviä uutisia oluesta pitäville: suosikkijuomasi saattaa olla luultua terveellisempi kohtuudella nautittuna. Lue alta oluen yllättävistä terveysvaikutuksista.
Oluen yllättävät terveysvaikutukset
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Moni tykkää juoda kylmän oluen kuumana kesäpäivänä. On myös tavallista ottaa yhdet ystävän kanssa tai vaikka katsoessa urheilua televisiosta. Moni näkee oluen vain yhtenä alkoholipitoisena juomana muiden joukossa, mutta siinä on itse asiassa lukuisia terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä ja ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esittelemme nämä oluen yllättävät terveysvaikutukset!

Oluessa on suurempi määrä proteiinia ja B-vitamiinia kuin viinissä. Siinä on myös saman verran antioksidantteja. Tämän kaiken lisäksi kyseisessä juomassa on humalaa. Humala on loistava flavonoidien ja hivenaineiden lähde, josta on hyötyä tietyille aineenvaihduntatoiminnoille.

Jatka lukemista, niin tiedät kuinka raikastava kylmä olut voi hyödyttää terveyttäsi. Ota selvää, mitä ovat nämä oluen yllättävät terveysvaikutukset, niin mielesi tekee sen jälkeen varmasti yhtä olutta!

Oluen yllättävät terveysvaikutukset

Olut taistelee syöpää vastaan

Some figure

Ksantohumoli on flavonoidi, jota löytyy humalasta. Tällä yhdisteellä on tärkeä merkitys syövän ehkäisyssä kemikaalisella tasolla.

Olut on myös merkittävä polyfenolien lähde. Tämä johtuu sen valmistuksessa käytettävistä viljoista, jotka hapatetaan. Polyfenolien ansiosta olut on jopa parempi vaihtoehto auttamaan syövän ehkäisyä kuin punaviini.

Auttaa ehkäisemään sydäntauteja

Oluessa on B6-vitamiinia, joka on tärkeää sydämen terveydelle. Sen ansiosta olut auttaa suojautumaan sydäntaudeilta. Se auttaa ehkäisemään myös homokysteiinin kerääntymistä, joka on elimistön tuottama verisuonia vaurioittava aminohappo.

Lisäksi olut auttaa ohentamaan verta, mikä auttaa ehkäisemään veritulppien muodostumista. Veritulpat ovat vaarallisia, sillä ne voivat tukkia valtimoita, ja aiheuttaa tai pahentaa muita sydänongelmia.

Oluen juominen kohtuullisissa määrissä pienentää myös riskiä saada lukuisia muita terveysongelmia. Näihin kuuluu mm. valtimonkovettumatautia aiheuttava tulehdus ja plakin kerääntyminen verisuonten seinämiin.

Auttaa lisäämään luun tiheyttä

Some figure

 

Oluen juominen kohtuullisissa määrissä auttaa vähentämään riskiä saada murtumia. Tämä tarkoittaa sitä, että se voi auttaa ehkäisemään tai hoitamaan joitakin luihin liittyviä sairauksia, kuten osteoporoosia ja iän mukana tulevaa luiden haurastumista.

Tämä on hyvä uutinen niille, joilla luihin liittyvät ongelmat ovat sukurasite.

Auttaa ehkäisemään anemiaa

Olut auttaa ehkäisemään joitakin vitamiini- ja hivenainepuutoksia ja anemiaa. Se on erityisesti hyvä B12-vitamiinin ja foolihapon lähde.

B12-vitamiini on tärkeää normaalin kasvun, hyvän muistin ja keskittymiskyvyn kannalta.

Auttaa ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista

Oluenjuonti auttaa vahvistamaan E-vitamiinin vaikutusta. Tämä vitamiini on tärkeä antioksidantti kehon ulkonäön kannalta. Periaatteessa se saa sinut näyttämään paremmalta. Sillä on positiivisia vaikutuksia ihoon ja se hidastaa ikääntymisen merkkejä.

Pienentää sappikivien riskiä

Some figure

Oluen kohtuullinen juominen säännöllisesti vaikuttaa positiivisesti kolesteroliarvoihisi. Tämä vähentää elimistösi tuottaman sapen määrää, ja siten riski saada sappikiviä pienenee.

Auttaa ehkäisemään dementiaa ja sepelvaltimotautia

Olut ei ainoastaan kontrolloi huonon kolesterolin (LDL) tasoja, vaan lisää myös hyvän kolesterolin (HDL) määrää 10-20 prosentilla. Näin se auttaa vähentämään esimerkiksi dementian ja sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Pienentää munuaiskivien riskiä

Olut sisältää runsaasti kaliumia ja vain vähän natriumia. Siinä on paljon myös magnesiumia. Kaikki tämä yhdessä tarkoittaa pienempää riskiä saada munuaiskiviä.

Toisaalta oluen sisältämä silikoni imeytyy helposti. Tämä on yksi niistä syistä, miksi olut suojelee osteoporoosilta.

Olut on hyvä diureetti

Some figure

 

Olet varmasti huomannut, että muutaman oluen jälkeen sinun on päästävä vessaan. Tämä johtuu siitä, että olut on hyvä diureetti. Se auttaa poistamaan elimistölle tarpeettomia myrkkyjä ja muita kuona-aineita virtsan mukana.

Auttaa vähentämään stressiä

Oluella, kuten lähes kaikilla alkoholijuomilla, on rentouttava vaikutus. Se alentaa huomattavasti stressitasoja. Se voi jopa auttaa nukahtamaan helpommin.

Puhdistaa suolistoa

Some figure

 

Olut on ennen kaikkea erinomainen liukenevien kuitujen lähde. Ne parantavat terveyttä yleisesti. Tämä koskee tietysti myös sydämen terveyttä ja edistää osaltaan suoliston puhtautta.

Kohtuus on avaintekijä

Nämä ovat vain joitakin oluen juomisen tarjoamia hyötyjä. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että sitä ei tule juoda tuoppitolkulla joka päivä.

Kohtuukäytöllä varmistat samalla, ettet saa ylimääräisiä kaloreita. Ylimääräiset kalorit voivat vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi.

Koska kyseessä on alkoholipitoinen juoma, on tärkeää muistaa, että olut voi olla liiallisesti käytettynä riippuvaisuutta aiheuttava juoma. Tämä on yksi suurimmista syistä, miksi sitä tulee juoda kohtuudella.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.