Oluen yllättävät terveysvaikutukset

· maaliskuu 6, 2017
Meillä on hyviä uutisia oluesta pitäville: suosikkijuomasi saattaa olla luultua terveellisempi kohtuudella nautittuna. Lue alta oluen yllättävistä terveysvaikutuksista.

Moni tykkää juoda kylmän oluen kuumana kesäpäivänä. On myös tavallista ottaa yhdet ystävän kanssa tai vaikka katsoessa urheilua televisiosta.

Moni näkee oluen vain yhtenä alkoholipitoisena juomana muiden joukossa, mutta siinä on itse asiassa lukuisia terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä ja ominaisuuksia.

Oluessa on suurempi määrä proteiinia ja B-vitamiinia kuin viinissä. Siinä on myös saman verran antioksidantteja. Tämän kaiken lisäksi kyseisessä juomassa on humalaa. Humalat ovat loistava flavonoidien ja hivenaineiden lähde, josta on hyötyä joillekin aineenvaihduntatoiminnoille.

Jatka lukemista, niin tiedät kuinka raikastava kylmä olut voi hyödyttää terveyttäsi. Lukemisen jälkeen mielesi tekee varmasti yhtä…

Olut taistelee syöpää vastaan

Syöpäsolut

Ksantohumoli on flavonoidi, jota löytyy humalasta. Tällä yhdisteellä on tärkeä merkitys syövän ehkäisyssä kemikaalisella tasolla.

Olut on myös merkittävä polyfenolien lähde. Tämä johtuu sen valmistuksessa käytettävistä viljoista, jotka hapatetaan. Polyfenolien ansiosta olut on jopa parempi vaihtoehto syövän ehkäisyssä kuin punaviini.

Ehkäisee sydäntauteja

Oluessa on B6-vitamiinia, joka on tärkeää sydämen terveydelle. Sen ansiosta olut auttaa suojautumaan sydäntaudeilta. Se ehkäisee myös homokysteiinin kerääntymistä, joka on elimistön tuottama verisuonia vaurioittava aminohappo.

Lisäksi olut ohentaa verta. Tämä auttaa ehkäisemään veritulppien muodostumista. Veritulpat ovat vaarallisia, sillä ne voivat tukkia valtimoita. Ne voivat myös aiheuttaa tai pahentaa muita sydänongelmia.

Oluen juominen kohtuullisissa määrissä pienentää myös riskiä saada lukuisia muita terveysongelmia. Näihin kuuluu mm. valtimonkovettumatautia aiheuttava tulehdus ja plakin kerääntyminen verisuonten seinämiin.

Lisää luiden tiheyttä

Selkäranka

Oluen juominen kohtuullisissa määrissä vähentää riskiä saada murtumia. Tämä tarkoittaa sitä, että se voi auttaa ehkäisemään tai hoitamaan joitakin luihin liittyviä sairauksia, kuten osteoporoosia ja iän mukana tulevaa luiden haurastumista.

Tämä on hyvä uutinen niille, joilla luihin liittyvät ongelmat ovat sukurasite.

Ehkäisee anemiaa

Olut auttaa ehkäisemään joitakin vitamiini- ja hivenainepuutoksia ja anemiaa. Se on erityisesti hyvä B12-vitamiinin ja foolihapon lähde.

B12-vitamiini on tärkeää normaalin kasvun, hyvän muistin ja keskittymiskyvyn kannalta.

Ehkäisee ennenaikaista vanhenemista

Oluenjuonti lisää E-vitamiinin vaikutusta.

Tämä vitamiini on tärkeä antioksidantti kehon ulkonäön kannalta. Periaatteessa se saa sinut näyttämään paremmalta. Sillä on positiivisia vaikutuksia ihoon ja se hidastaa ikääntymisen merkkejä.

Pienentää sappikivien riskiä

Munuaiskivet

Oluen kohtuullinen juominen säännöllisesti vaikuttaa positiivisesti kolesteroliarvoihisi.

Tämä vähentää elimistösi tuottaman sapen määrää. Sen seurauksena riski saada sappikiviä pienenee.

Ehkäisee dementiaa ja sepelvaltimotautia

Olut ei ainoastaan kontrolloi huonon kolesterolin (LDL) tasoja, vaan lisää myös hyvän kolesterolin (HDL) määrää 10-20 prosentilla.

Näin se vähentää esimerkiksi dementian ja sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Pienentää munuaiskivien riskiä

Olut sisältää runsaasti kaliumia ja vain vähän natriumia. Siinä on paljon myös magnesiumia. Kaikki tämä yhdessä tarkoittaa pienempää riskiä saada munuaiskiviä.

Toisaalta oluen sisältämä silikoni imeytyy helposti. Tämä on yksi niistä syistä, miksi olut suojelee osteoporoosilta.

Olut on hyvä diureetti

Vatsaan sattuu

Olet varmasti huomannut, että muutaman oluen jälkeen sinun on päästävä vessaan.

Tämä johtuu siitä, että olut on hyvä diureetti. Se auttaa poistamaan elimistölle tarpeettomia myrkkyjä ja muita kuona-aineita virtsan mukana.

Vähentää stressiä

Oluella, kuten lähes kaikilla alkoholijuomilla, on rentouttava vaikutus. Se alentaa huomattavasti stressitasoja. Se voi jopa auttaa nukahtamaan helpommin.

Puhdistaa suolistoa

Vatsa

Olut on ennen kaikkea erinomainen liukenevien kuitujen lähde.

Ne parantavat terveyttä yleisesti. Tämä koskee tietysti myös sydämen terveyttä ja edistää osaltaan suoliston puhtautta.

Kohtuus on avaintekijä

Nämä ovat vain joitakin oluen juomisen tarjoamia hyötyjä. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että sitä ei tule juoda tuoppitolkulla joka päivä.

Kohtuukäytöllä varmistat samalla, ettet saa ylimääräisiä kaloreita. Ylimääräiset kalorit voivat vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi.

Koska kyseessä on alkoholipitoinen juoma, on tärkeää muistaa, että olut voi olla liiallisesti käytettynä riippuvaisuutta aiheuttava juoma. Tämä on yksi suurimmista syistä, miksi sitä tulee juoda kohtuudella.