Näin valmistat kanatäytteisiä cannelloneja

Kanatäytteiset cannellonit eivät ole ainoastaan herkullisia, vaan ne ovat myös monipuolisia ja nopeita valmistaa, eli niistä voi nauttia milloin vain.
Näin valmistat kanatäytteisiä cannelloneja
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tänään opit valmistamaan kanatäytteisiä cannelloneja. Jos on yksi liha, joka on säilyttänyt monikäyttöisyytensä läpi vuosien, kulttuurien ja kielien, se on ehdottomasti kana.

Mielenkiintoinen seikka on se, että vaatii kekseliäisyyttä, luovuutta ja halua valmistaa jotain herkullista ja terveellistä. Herkullisuus ja terveellisyys ovat tämänkin reseptin ominaisuuksia, ja tätä ruokaa valmistamalla saat ajan kulumaan ja ravitset samalla itseäsi hyvin.

Varmasti sinusta tuntuu siltä, ettet jaksa tehdä mitään päästyäsi töistä kotiin kaiken päivän stressin ja velvoitteiden jälkeen, mutta väsymystä vastaan on taisteltava, ja mikä olisikaan parempi keino tehdä se kuin kokata kanatäytteisiä cannelloneja?

Yksi loistava asia cannelloneissa on se, että ne voi täyttää millä tahansa täytteellä, josta pidät eniten. Tämä tekee niistä vielä herkullisempia, sillä ei ole oikeastaan mitään ainesosaa, jota niihin ei voisi lisätä. Tavallisesti täyte koostuu kasviksista, erilaisista lihoista, kalasta tai mistä tahansa jääkaapissa olevista ruoantähteistä, joille et keksi muuta käyttöä.

Tämän ja terveellisyyden takia suosittelemme valmistamaan kanatäytteisiä cannelloneja. Se on helppoa, eikä valmistuksessa ole mitään monimutkaisia vaiheita. Aikaa ainesten keräämisestä pöytään istahtamiseen kuluu vain 30 minuuttia.

Ei siis ole mitään tekosyitä olla kokeilematta. Mieti mitä kaikkea voit tehdä kananrinnasta, ja sen sijaan että pelkästään paistaisit tai grillaisit sen, leikkaatkin sen suikaleiksi ja valmistat niistä monipuolisen, erittäin herkullisen ja vähän erilaisen ruokalajin.

Miten kanatäytteisiä cannelloneja valmistetaan

Nyt katsomme nopeasti tämän reseptin hyviä puolia. Koska painotamme aina hyvän ravitsemuksen tärkeyttä, sinun on tiedettävä mitä olet syömässä.

Cannellonit voi täyttää kanalla

Tästä ruokalajista löytyy keltasipulia, tomaattia sekä makeita ja suolaisia mausteita, kuten muskottipähkinää ja mustapippuria. Kaikki ainekset vaikuttavat hyvällä tavalla terveyteesi, ja yhdessä niistä saa energiaa, vitamiineja ja proteiinia. Saat siis myös kehosi tarvitsemia ravintoaineita sen lisäksi, että taltutat nälän ja saat sen miellyttävän tyytyväisyydentunteen syötyäsi herkullisen ja vähän erilaisen aterian.

Kun katsot reseptiä tarkemmin, huomaat sen sisältävän kasviksia, eläinproteiinia ja maitotuotteita ihanteellisissa määrissä. Tämä pitää ruoansulatuksen normaalina. Saat myös riittävästi energiaa jaksaaksesi myöhemmin virkeänä.

Kun istut pöytään, tiedät kaikkien saavan terveellistä ravintoa. Ole siis paras kokki ja opettele valmistamaan kanatäytteisiä cannelloneja se ei ole hyväksi vain sinulle, vaan myös koko perheellesi.

Ainekset

 • 10 cannellonikuorta
 • 3 isoa sipulia
 • 6 rkl oliiviöljyä
 • 2 isoa kananrintaa
 • 100 g juustoraastetta
 • 1 rkl suolaa
 • 2 tomaattia viipaloituina
 • 2 rkl muskottipähkinää
 • 125 g valkokastiketta
 • 1 rkl jauhettua valkopippuria
täytettyjä cannelloneja

Valmistus

 1. Laita vettä lämpiämään keskikokoiseen kattilaan.
 2. Kun vesi alkaa kiehua, valmista siinä cannelonikuoret pakkauksen ohjeen mukaan.
 3. Paista oliiviöljyssä pannulla paloitellut sipulit ja kana. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.
 4. Lämmitä valkokastike toisessa kattilassa ja pidä se lähettyvillä, se käytetään pian.
 5. Kun kana on kypsää, ota liesi pois päältä.
 6. Sekoita juustoraaste ja tomaatti kanaseoksen joukkoon.
 7. Täytä cannellonit juuri valmistamallasi seoksella. Laita ne laakeaan astiaan ja kaada valkokastike päälle.
 8. Cannelonit voi myös laittaa uuniin, ja päälle voi tällöin laittaa hieman juustoraastetta jotta ne gratinoituvat.

Muista: tämä resepti ei rajoitu vain tähän. Voit lisätä alkupaloja ja tehdä koko ateriasta vieläkin herkullisemman.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). CANELONES. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Canelones_(comida)].
 • Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). CARNE DE POLLO. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Carne_de_pollo].
 • Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). ACEITE DE OLIVA. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Aceite_de_oliva].
 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
 • Duthie SJ, Duthie GG, Russell WR, et al. Effect of increasing fruit and vegetable intake by dietary intervention on nutritional biomarkers and attitudes to dietary change: a randomised trial. Eur J Nutr. 2018;57(5):1855–1872. doi:10.1007/s00394-017-1469-0

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.