Logo image
Logo image

Näin häivytät raskausarpia luonnollisin keinoin

3 minuuttia
Saat parhaat tulokset raskausarpien häivytyksessä, jos aloitat arpien hoitamisen heti niiden ilmestymisen jälkeen, eli silloin kun ne vielä ovat punaisia.
Näin häivytät raskausarpia luonnollisin keinoin
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Moni nainen tuskailee ihon ulkonäköä ja koostumusta muuttavia raskausarpia. Niitä ilmestyy yleensä hormonaalisen epätasapainon seurauksena, mutta miten näistä ihoa muokkaavista arvista pääsee eroon? Jotkut kääntyvät tässä ongelmassa plastiikkakirurgian puoleen, mutta kaikille tämä ei ole haluttu tai edes mahdollinen vaihtoehto.

Tässä artikkelissa esittelemme siis yksinkertaisia hoitokeinoja, joita voit hyödyntää kotonasi raskausarpien häivyttämiseksi. Tässä kohtaa on kuitenkin sanottava, että näillä tai muillakaan vastaavilla ihohoidoilla ei pääse lopullisesti eroon raskausarvista, mutta pystyt kuitenkin silottamaan niitä ja tekemään arvet vähemmän huomiota herättäviksi. Kokeile siis raskausarpien häivyttämistä luonnollisilla keinoilla – seuraavassa annamme ohjeita sekä punaisten että valkoisten arpien hoitoon.

Kotihoidot valkoisten raskausarpien häivyttämiseksi

Punaiset raskausarvet ovat tuoreita. Toisin sanoen ne ovat edelleen siinä vaiheessa, että voidaan puhua ihon “tulehdustilasta”. Arvet voivat ilmestyä moniin kehonosiin – käsivarsiin, jalkoihin, takapuoleen ja vatsaan, ja niitä ilmaantuu lähes takuulla raskauden aikana. Ihon tulehdusprosessi voi kestää muutaman kuukauden verran, sillä keho lähettää verta kyseisille alueille, ja tämä tekee tietysti arpien ulkonäön silmiinpistävämmäksi.

Ajan kuluessa nämä punaiset arvet päätyvät varsinaisiksi ihoarviksi, ja ne muuttuvat tällöin valkoisiksi. Onko näistä valkoisista arvista sitten enää mahdollista päästä eroon? Mitä tulee hoitotuloksiin, olisi parasta, jos aloittaisit hoidon heti arpien ilmestyttyä, eli silloin kun ne vielä ovat punaisia. Seuraavassa kerromme luonnontuotteista, jotka ovat hyödyksi raskausarpien himmentämisessä tässä tuoreessa, punaisessa vaiheessa.

1. Helppo sokerikuorinta

Tämä on hyvin helppo hoito valmistaa. Kuorintatuotteen loihtimiseksi tarvitset vain ruokalusikallisen sokeria, jota sitten hierot suihkussa märälle ihollesi niihin kohtiin, joissa raskausarpia näkyy. Sinun tulisi tehdä tämä hellävaraisesti hieroen, mutta varmista kuitenkin, että saat verenkierron tehostumaan kyseisillä alueilla. Tämä käsittely vähentää tulehdusta niillä alueilla, joilla sinulla on punaisia raskausarpia.

2. Aloe vera, peruna ja kananmuna

Tähän hoitoon tarvitset seuraavat ainekset:

  • 2 perunaa kuorittuina ja siivutettuna
  • geeliä aloe vera -kasvista (30 grammaa)
  • yksi kananmunan valkuainen

Tämä yksinkertainen hoito on tarkoitettu tulehduksen vähentämiseksi punaisia raskausarpia käsittäviltä alueilta. Se ravitsee vaurioitunutta ihoa aloe veran stimuloivilla ainesosilla. Oletkin jo varmasti kuullut tämän kasvin lukuisista hoitavista ominaisuuksista, jotka sopivat erityisen hyvin ihonhoitoon, ja raskausarpien rauhoittaminen on vain yksi sen monista vaikutuksista.

Aloita ottamalla talteen aloe vera -kasvin sisältämää geeliä. Laita sitä lasipurkkiin, jonne lisäät myös valkuaisen. Liota perunansiivuja tässä seoksessa ja laita sitten palat niille alueille, joilla näet raskausarpia. Leikkaa niin paljon perunaa kuin arvelet tarvitsevasi kyseisten alueiden peittämiseksi. Anna vaikuttaa 15 minuutin ajan ja käy sitten suihkussa. Tämä on hyvin tehokas hoito, jota kannattaa kokeilla!

Valkoisten raskausarpien häivyttäminen

 

Some figure

Valkoiset raskausarvet tarkoittavat että iho on jo arpeutunut, joten niistä on vaikeampi päästä eroon kuin uusista punaisista arvista. Näillä seuraavilla ohjeilla tällaisista arvista voi kuitenkin tehdä himmeämmät, mutta on tärkeää aloittaa hoito jo alkuvaiheessa, eli silloin kun arvet vielä ovat punaiset. Tämä on hyvin olennaista pitää mielessä, sillä mitään ihmeohjeita jo syntyneiden arpien poistamiseksi ei ole olemassa.

Seuraavaksi esittelemme hoidon, joilla voit edistää valkoisten raskausarpien himmenemistä.

Hoito aloe verasta, E-vitamiinista ja oliiviöljystä

Ainekset:

  • 50 grammaa aloe veraa
  • 20 ml neitsytoliiviöljyä
  • 3 tippaa E-vitamiinia

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Tämä helposti valmistettava seos on tarkoitettu jo vahingoittuneen ihon korjaamiseksi ja hoitamiseksi. Hoitoa varten on tarpeen hankkia E-vitamiinia, mikäli haluat sen toimivan ja tuovan tuloksia. Kyseistä vitamiinia löytyy luontaistuotekaupoista ja apteekeista. Se saattaa tuntua kalliilta, mutta E-vitamiinia voidaan käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen: voit muun muassa lisätä sitä hiukan kynsilakkaasi, jos haluat vahvistaa kynsiäsi, tai voit laittaa muutaman tipan hiustenhoitoaineeseesi, mikäli haluat vahvemman tukan.

Ensin sinun tulee ottaa talteen aloe vera -kasvin geeliä. Käytä tähän lusikkaa, jotta voisit poistaa geeliä kasvin lehtien sisäpinnalta. Laita se kulhoon, ja lisää sitten öljy. Lisää myös kolme tippaa E-vitamiinia, ja sekoita kaikki ainekset. Kun olet saanut aikaiseksi tasaisen seoksen, hiero sillä niitä alueita, joilla sinulla on raskausarpia.

Sinun tulisi toistaa tätä hoitoa joka ilta. Ajan kuluessa tulet huomaamaan, että arpesi muuttuvat vähemmän näkyviksi – kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, jos valkoiset raskausarvet ovat jo päässeet syntymään ihollasi.

Tässä siis ohjeet sekä punaisten että valkoisten raskausarpien häivyttämiseksi luonnollisin keinoin – muista kuitenkin, että käsittely tulisi aloittaa arpien alkuvaiheessa, ja että hoitojen kanssa tulee olla johdonmukainen. Mikään tuote ei ole ihmeratkaisu raskausarpien poistamiseksi, mutta nämä tehokkaat luonnontuotteet ovat hyvä apu niiden häivyttämiseksi ja ihon kunnon parantamiseksi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.