3 naamiota maissitärkkelyksestä, jotka suojaavat hiuksia auringolta

Nämä maissitärkkelyspohjaiset naamiot auttavat sinua hoitamaan ja suojaamaan hiuksiasi auringolta ja ilmansaasteilta. Tutustu niihin!
3 naamiota maissitärkkelyksestä, jotka suojaavat hiuksia auringolta
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto.

Viimeisin päivitys: 04 heinäkuuta, 2023

Tässä artikkelissa haluamme jakaa joitakin hyödyllisiä naamioita maissitärkkelyksestä, jotka suojaavat hiuksia auringolta. Tällä tuotteella on kosteuttavia ja ravitsevia ominaisuuksia.

Kun käytät näitä naamioita, hiuksesi näyttävät ja tuntuvat siltä kuin olisit juuri tullut kampaamosta. Jos haluat suojata hiuksiasi kesän kuumalta auringolta, lue eteenpäin!

Miksi hiuksia tulee suojata auringolta?

Vaikka hiukset ovat herkät auringolle, niiden suojaus laiminlyödään kuitenkin usein. Asiantuntijat selittävät, että suojaus on erittäin tärkeää, sillä aurinko vaikuttaa hiusten rakenteeseen aiheuttaen hapettumista, värimuutoksia, rikkoutumista ja heikkoutta.

Tämä johtaa velttoihin, kaksihaaraisiin ja heikkoihin hiuksiin. Naisten hiustenlähtöä koskevat tutkimukset osoittavat, että yksi hiustenlähtöön liittyvistä yleisistä hoitotoimenpiteistä, joita olisi sovellettava hiustenlähtöön, on välttää pitkäaikaista altistumista auringolle. Erityisesti siksi, että liiallinen hiustenlähtö paljastaa enemmän pään ihoa. Vakavia palovammoja voi syntyä, mikä estää uusien säikeiden kasvun.

Maissitärkkelyksen kosmeettiset ominaisuudet

Maissitärkkelyksen kosmeettinen käyttö ei ole uutta. Sitä pidetään erittäin tehokkaana kotihoitona hiuksille ja jopa iholle ominaisuuksiensa ansiosta.

Kosteuttaa

Tieteelliset artikkelit korostavat, että maissi (josta maissitärkkelys on peräisin) sisältää gramiinia, proteiineja, joilla on tunnetusti kosteuttavia ominaisuuksia. Ne auttavat myös antamaan hiuksille täyteläisyyttä, volyymia ja suojaa.

Tätä kosteuttavaa ominaisuutta voidaan parantaa sekoittamalla maissitärkkelystä muihin yhdisteisiin, joilla on samanlainen vaikutus, kuten manteliöljyyn tai ekstra-neitsytoliiviöljyyn.

Säätelee hiuspohjan rasvoittumista

Maissitärkkelys hiusten kuivashampoona on ikivanha temppu. Se auttaa poistamaan ylimääräisen talin tai öljyn. Tässä tapauksessa sitä käytetään ilman muita ainesosia, ja sitä ripotellaan vähän päänahkaan.

Sen lisäksi, että hiukset tulevat puhtaan oloisiksi, niihin muodostuu suojakalvo, joka suojaa auringolta. Saat myös pehmeät, silkkiset ja sileät hiukset.

Suoristaa hiuksia

Vaikka tätä maissitärkkelyksen ominaisuutta tukevaa tieteellistä näyttöä ei ole, se on varsin puhuttu ihmisten keskuudessa.

Jotkut sanovat, että maissitärkkelyksen pitkäaikainen käyttö kiharissa hiuksissa yhdessä muiden tuotteiden, kuten kookosöljyn, kanssa auttaa suoristamaan hiuksia.

Parhaat naamiot maissitärkkelyksestä, jotka suojaavat hiuksia auringolta

Nyt kun tiedät maissitärkkelyksen hyödyt hiustenhoidossa, annamme kolme naamiota, joita voit käyttää. K äytä yhtä joka viikko kolmen viikon ajan tai valitse se, joka on sinulle helpoin valmistaa.

1. Maissitärkkelys ja luonnolliset öljyt

Jos haluat suojella hiuksiasi auringolta, älä epäröi tehdä tätä naamiota. Se vaikuttaa kosteuttamalla hiuskuituja, vahvistamalla niitä ja ehkäisemällä UV-vaurioita.

Ainesosat

Valmistus

 1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, kunnes saat homogeenisen seoksen.
 2. Levitä hiuksiin ja päänahkaan kauttaaltaan.
 3. Anna naamion vaikuttaa 15 minuuttia.
 4. Huuhtele haalealla vedellä.

2. Maissitärkkelys ja kananmuna

Tähän naamioon tarvitaan vain aineksia, joita sinulla jo on todennäköisesti ruokakaapissasi. Tätä reseptiä suositellaan erityisesti niille, joilla on jo vaurioituneet hiukset ja jotka kärsivät kuivista hiuksista.

Ainesosat

 • 3 rkl maissitärkkelystä
 • 1 tl hunajaa
 • 3 munanvalkuaista
 • 2 litraa vettä

Valmistelu

 1. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset.
 2. Sekoita vesi ja maissitärkkelys kattilassa ja kiehauta keskilämmöllä.
 3. Sekoita usein, kunnes saat geelimäisen koostumuksen.
 4. Kun tämä on saavutettu, sammuta lämpö ja sekoita munanvalkuaisten kanssa.
 5. Lisää hunaja ja sekoita hyvin.
 6. Levitä koko hiuksiin ja anna vaikuttaa 45-60 minuuttia.
 7. Huuhdo runsaalla haalealla vedellä ja käytä shampoota neutraloidaksesi munanvalkuaisen hajun.

3. Kuiva maissitärkkelysnaamio

Sen lisäksi, että tämä naamio auttaa suojaamaan hiuksiasi auringon aiheuttamilta vaurioilta, se kosteuttaa ja poistaa ylimääräisen öljyn. Se toimii myös suojakalvona jokapäiväisessä käytössä.

Ainekset

 • 1 litra maissitärkkelystä
 • 0,75 dl ruokasoodaa
 • Kannellinen astia, jossa säilyttää seosta

Valmistelu

 1. Sekoita ainesosat huolellisesti keskenään.
 2. Laita kannelliseen astiaan.
 3. Käytä kuivanaamiota päivittäin. Sinun ei tarvitse pestä sitä pois, levitä sitä vain hiuksiin ja kampaa.

Nauti terveistä, auringolta suojatuista hiuksista

Käytä jotain näistä naamioista, jotka suojaavat hiuksia auringolta, kerran tai kaksi kertaa viikossa. Kuivanaamiota voit käyttää päivittäin. Voit valita minkä tahansa näistä resepteistä tai vuorotella niitä mielesi mukaan.

Maissitärkkelyssisältää A-, B-, C- ja E-vitamiineja, jotka vahvistavat jokaista hiuskuitua syvältä sisältäpäin. Tuloksena on kiiltävät, silkkiset hiukset, joissa on sopivasti volyymia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.