Koentsyymi Q10 hiuksille: mitä siitä tulee tietää?

Suun kautta annettava ubikinoni ja sen suora levittäminen hiuksiin vahvistaa päänahkaa. Lue lisää siitä, kuinka tämä yhdiste edistää hiusten terveyttä.
Koentsyymi Q10 hiuksille: mitä siitä tulee tietää?

Viimeisin päivitys: 25 marraskuuta, 2022

Yleisesti ottaen kaikki hiusten tarvitsemat vitamiinit tuotetaan kehossa. Tiettyjen ravintoaineiden saanti voidaan kuitenkin vahvistaa suun kautta otettavilla lisäravinteilla ja rikastetuilla paikallisilla ampulleilla. Tämä koskee hiusten koentsyymi Q10:tä, yhdistettä, joka liittyy läheisesti hiusten terveeseen kasvuun.

Tämä ravintolisä liittyy myös aineenvaihduntaan, sydämen terveyteen ja lihasten rentoutumiseen. Kosmeettisella tasolla se pystyy palauttamaan hiusten terveyden. Mitkä ovat sen vaikutukset? Miten sitä käytetään? Jatka lukemista niin saat tietää!

Mikä on koentsyymi Q10 ja mistä lähteistä sitä voidaan saada?

Nutri-Facts määrittelee koentsyymi Q10:n, “ubikinolin” tai “CoQ10” rasvaliukoiseksi yhdisteeksi, joka varastoituu kehon kudoksiin. Se toimii samalla tavalla kuin vitamiinit, mutta ero on siinä, että elimistö pystyy aktiivisesti syntetisoimaan sitä.

Tarkemmin sanottuna sitä sijaitsee mitokondrioissa ja on välttämätön solujen hengitysprosessille. Sen kautta rasvahapoista ja hiilihydraateista saatu energia muuttuu solujen “polttoaineeksi.”

Vaikka kehomme tuottaa sitä luonnollisesti, voimme myös ottaa sitä pillereiden, jauheen ja seerumin muodossa. Samoin on olemassa ruokia, jotka tarjoavat sitä pieniä määriä. Esimerkiksi seuraavat:

  • Kalkkuna
  • Hedelmä
  • Lohi
  • Parsakaali
  • Pinaatti
  • Palkokasvit
  • Ristikukkaiset vihannekset
  • Seesaminsiemeniä
  • Oliivi-, rypäleensiemen- ja soijaöljy

Jos CoQ10-tasot ovat alhaiset, henkilö väsyy nopeammin, tuntee lihasheikkoutta ja ei pysty suorittamaan kestävyyttä vaativia toimintoja. Lisäksi sen näkyy henkilön ulkonäössä varhaisina ikääntymisen merkkeinä.

Se on myös yksi tärkeimmistä ainesosista monissa hiushoidoissa, joiden tarkoituksena on palauttaa hiusten elinvoimaisuus ja pysäyttää hiustenlähtö.

Koentsyymi Q10 pillerimuodossa.
Vaikka koentsyymi Q10 tuotetaan luonnollisesti, sitä voidaan saada myös ruoasta ja ravintolisistä.

Koentsyymi Q10:n vaikutukset hiuksiin

On tärkeää tehdä selväksi, että CoQ10 –ravintolisän ottaminen yksinään ei muuta hiusten ulkonäköä. On tarpeen soveltaa myös muita hoitomenetelmiä ja kiinnittää huomiota ruokavalioon. Yhdessä kaikki nämä toimenpiteet mahdollistavat hauraiden, huokoisten ja sameiden hiusten palautumisen.

CoQ10-hoidot vaikuttavat muun muassa hiusten paksuuteen ja elastisuuteen.

Se edistää hapen virtausta

Koentsyymi Q10:n ravintolisä auttaa päänahan hapettumisessa. Päänahka vaatii tarpeeksi happea tuottaakseen energiaa soluissa ja vahvistaakseen karvatuppia.

Se lisää keratiinin tuotantoa

Clínica Universidad de Navarran lääketieteellinen sanakirja selittää, että keratiini on liukenematon ja terävä proteiini, joka koostuu polypeptidiketjuista. Se on myös hiusten ja kynsien pääainesosa.

International Federation of Cosmetic Chemists Societies Journalin raportoima tutkimus paljasti, että koentsyymi Q10 on voimakas bioaktiivinen aine, joka stimuloi erilaisia ​​hiuskeratiineja, erityisesti niitä, joita hiusrakkuloiden ikääntyminen minimoi.

CoQ10:llä rikastettuja hiustenpesuaineita, hoitoaineita ja flash-ampulleja suositellaan hiustenhoitoon, sillä ne sisältävät keratiineihin perustuvia ikääntymistä estäviä ominaisuuksia.

Se edistää aineenvaihduntaa

Espanjan Anti-Aging and Longevity Medicine -yhdistys korostaa, että koentsyymi Q10:lla on tärkeä rooli solujen energiantuotannossa.

Vuosien kuluessa tämän yhdisteen määrät vähenevät, joten solujen energiatehokkuus vähenee. Jos solujen energiatuotanto ei riitä, niiden aineenvaihdunta kärsii, mikä ilmenee oireina, kuten kapillaarien eli pintaverisuonten heikkoutena.

Koentsyymi Q10 on antioksidantti

Offarmin julkaiseman artikkelin mukaan tietyt sairaudet ja ikä aiheuttavat oksidatiivista stressiä. Ubikinoli toimii antioksidanttina, joka neutraloi vapaita radikaaleja.

Näin CoQ10 suojaa karvatuppea ikääntymisprosessin, toksiinien ja saastumisen aiheuttamilta vaurioilta.

Kuinka käyttää koentsyymi Q10 -hiushoitoja

Vaikka koentsyymi Q10 voi olla osa hoitoa, Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) ei ole hyväksynyt sitä lääkkeeksi. Sitä jaetaan kuitenkin ravintolisänä ja se on yleisesti terveydenhuollon ammattilaisten suosittelema.

Tämä oraalinen yhdiste on suosittu pehmeissä geeleissä, kapseleissa ja jauheissa. Paikallinen käyttö tapahtuu kapillaariseerumina. Tablettien annokset ja tehot on ehdottomasti määrättävä lääkärin toimesta.

Ampullit laitetaan suoraan hiuksiin ja ne on tarkoitettu käytettäväksi kotona tai osana stylistien antamia kosteuttavia hoitoja.

Koentsyymi Q10 nestemäisenä.
Koentsyymi Q10 ei yksin pysty korjaamaan hiuksia. On välttämätöntä täydentää sen käyttöä muilla hiustenhoitotuotteilla.

Onko ubikinolin käytössä ja kulutuksessa riskejä?

Hiusten koentsyymi Q10 -lisäaineet eivät aiheuta vakavia haittavaikutuksia, koska se on aine, jota keho tuottaa luonnollisesti. Sivuvaikutukset, joita se voi aiheuttaa, liittyvät vatsakipuun, pahoinvointiin ja vatsavaivoihin.

Raskaana olevien ja imettävien naisten tulee neuvotella lääkärin kanssa CoQ10 -lisäravinteiden käytöstä. Myös ne henkilöt, joille on määrätty antikoagulantteja ja statiineja, koska koentsyymi voi olla vuorovaikutuksessa näiden lääkkeiden kanssa.

Mitä pitää muistaa?

Koentsyymi Q10 on lisäravinne, joka voi edistää hiusten terveyttä, kunhan sitä täydennetään muulla hoidolla, kuten asianmukaisten tuotteiden käytöllä, hyvällä ruokavaliolla ja suojautumalla ulkoisilta vaikutuksilta. Tällä hetkellä se on osa useita hiushoitoja, jotka ravitsevat ja korjaavat hiuksia.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.