Logo image
Logo image

Kookosöljyn lukemattomat käyttötavat kauneudenhoidossa

3 minuuttia
Huulirasva, meikinpoistoaine, kynsinauhojen korjaaja, hilsettä torjuva seerumi... Tässä muutamia kookosöljyn käyttötapoja, jotka voit sisällyttää kauneudenhoitorutiiniisi!
Kookosöljyn lukemattomat käyttötavat kauneudenhoidossa
Mariel Mendoza

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Mariel Mendoza

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 12 tammikuuta, 2023

Kookosöljyn käyttötavat kauneudenhoidossa ovat lukemattomat. Tässä artikkelissa kerromme niistä muutamiajotta voit ottaa sen osaksi kauneudenhoitorutiiniasi.

Kookosöljyn parhaat käyttötavat kauneudenhoidossa

Kookosöljy korjaa kynsinauhat

Jos kynsinauhasi ovat halkeilevat, kuivat tai muuten huonossa kunnossa, hiero kaikkialle kynteen kookosöljyä keskittyen erityisesti kynsinauhojen alueelle. Tee hieronta pyörivin liikkein ja kosteuta öljyllä samalla myös kätesi!

Kohentaa hiusten kuntoa

Some figure
Kauneudenhoitoalan ammattilaisten mukaan kookosöljyn rasvahapot lisäävät hiusten kiiltoa ja pehmeyttä.

Onko sinulla sameat hiukset, jotka eivät ole pehmeät ja myös katkeilevat helposti? Voit hyödyntää tässäkin kookosöljyä!

Se tulee halvemmaksi kuin kampaajalla käynti tai tietyt kaupoissa myytävät hoitotuotteet.

Ja mikä parasta, kookosöljyssä ei ole lainkaan kemikaaleja. Kauneudenhoitoalan asiantuntijoiden mukaan kookosöljyn rasvahapot lisäävät hiusten kiiltoa ja pehmeyttä sekä korjaavat vaurioituneita hiuksia.

Saatat pitää myös tästä artikkelista: Kookosöljyn terveyshyödyt

Kookosöljy vähentää hiusten pörröisyyttä ja sähköisyyttä

Jos et millään saa hiuksiasi ojennukseen hyvin kostealla säällä, voit lisätä muutaman tipan kookosöljyä tyveen tai hankalimmille alueille.

Kookosöljyn rasvahapot toimivat hiusten suojana, sillä ne pitävät ympäristön kosteuden loitolla – kosteus on syynä kesyttömiin hiuksiin.

Kookosöljy kirkastaa ihoa

Jos ihosi näyttää samealta ja elottomalta, kookosöljystä voi olla apua siihenkin:

 • Sekoita keskenään muutama tippa kookosöljyä ja ruokalusikallinen ruokasoodaa.
 • Sekoita ne kunnolla tahnaksi, niin saat hyvin tehokkaan kuorinta-aineen.
 • Levitä tätä seosta iholle pyörivin liikkein, anna vaikuttaa muutama minutti ja huuhtele sitten haalealla vedellä.
 • Levitä iholle lopuksi kosteusvoidetta (pyri tekemään kuorinta iltaisin).

Toisen mielenkiintoisen seoksen saa kookosöljystä ja hunajasta. Tämä naamio ei ainoastaan kosteuta ja kuori ihoa, vaan se on myös antibakteerinen. Anna sen vaikuttaa vartin ajan ja pese pois hyvin.

Huulirasva

Some figure
Paras tapa pitää huulet kosteutettuina, pehmeinä ja hyvännäköisinä on levittää niille muutama tippa kookosöljyä.

Kylmä sää ja auringonvalo saavat huulet rohtumaan, kipeytymään ja jopa vuotamaan verta.

Paras tapa pitää huulet kosteutettuina, pehmeinä ja hyvännäköisinä on levittää niille muutama tippa kookosöljyä.

Toinen vaihtoehto on sekoittaa muutama tippa kookosöljyä lusikalliseen fariinisokeria. Näin saat erinomaisen kuorinta-aineen, jota levitetään huuliin pyörivin liikkein.

Jos haluat huulillesi enemmän suojaa, levitä muutama tippa kookosöljyä huulipunan laiton jälkeen – tämä antaa niille myös hieman lisäkiiltoa.

Kookosöljy parantaa kylpyjä

Jos tykkäät kylpeä ammeessa, voit hyödyntää kookosöljyn ominaisuuksia myös kylpyvedessä. Lorauta vain muutama tippa öljyä lämpimään veteen ihoa kosteuttaaksesi. Voit lisätä kylpyveteen myös karvassuolaa, joka lievittää lihasjännitystä.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea myös tämän: Raskausarpien hoitaminen kahvilla ja kookosöljyllä

Meikinpoistoaine

Tämä salainen kauneusvinkki on pysynyt hyvin piilossa tähän asti (ja se on yksi mahdollinen kookosöljyn käyttötapa): kookosöljyn avulla voi poistaa meikin rippeet.

Laita vain muutama tippa kookosöljyä vanulappuun ja pyyhi sillä iho hellävaraisesti. Viimeistele pyyhkimällä kasvot lämpimällä, märällä puuvillapyyhkeellä.

Kookosöljy sopii loistavasti vedenkestävän meikin tai monikerroksisen meikin poistoon.

Kookosöljy kosteuttaa ihoa

Jos haluat pitää ihosi pehmeänä ja terveenä, hyödynnä vielä yhtä kookosöljyn käyttötapaa.

Lisää sitä muutama tippa tavallisesti käyttämääsi kosteusvoiteeseen tai levitä suoraan käsiin, käsivarsiin, jalkateriin ja jalkoihin. Se jättää jälkeensä kevyen kookoksen tuoksun.

Älä suotta murehdi sen öljyistä koostumusta; se imeytyy kokonaan ihoon muutamassa minuutissa. Iho on sen jälkeen pehmeä ja kosteutettu.

Some figure
Kookosöljy voi auttaa raskausarpiin.

Torjuu aknea

Jos ongelmana on akne, kookosöljy voi auttaa vähentämään siihen liittyvää tulehdusta paitsi kasvoilla, myös olkapäillä, käsivarsissa ja selässä.

Se voi vähentää myös ärsytystä ja punoitusta:

 • Puhdista iho tavalliseen tapaan neutraalilla saippualla.
 • Levitä sitten kasvoille ohut kerros kookosöljyä.
 • Älä huuhtele pois, vaan anna sen ainesosien imeytyä ihoon.

Muista odottaa vähintään tunti ennen nukkumaanmenoa; muutoin öljyä jää petivaatteisiin.

Parantaa hiuspohjan terveyttä

Jos kärsit hilseestävoit hyötyä kookosöljystä tässäkin mielessä.

Hiero hellävaraisesti suihkun jälkeen muutama tippa kookosöljyä kaikkialle päänahkaan sormenpäilläsi. Öljyä ei tarvitse huuhdella pois. Lisäksi se rauhoittaa (muista, että hilsettä esiintyy usein ihmisen ollessa hyvin stressaantunut, ahdistunut tai hermostunut).

Kuten jo todettiin, nämä ovat vain muutamia kookosöljyn lukemattomista käyttötavoista. Hyödynnä sen ominaisuuksia ottamalla se osaksi kauneudenhoitorutiiniasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Burnett CL, Bergfeld WF, Belsito DV, Klaassen CD, Marks JG Jr, Shank RC, Slaga TJ, Snyder PW, Andersen FA. Final report on the safety assessment of Cocos nucifera (coconut) oil and related ingredients. Int J Toxicol. 2011 May;30(3 Suppl):5S-16S.
 • Evangelista MT, Abad-Casintahan F, Lopez-Villafuerte L. The effect of topical virgin coconut oil on SCORAD index, transepidermal water loss, and skin capacitance in mild to moderate pediatric atopic dermatitis: a randomized, double-blind, clinical trial. Int J Dermatol. 2014 Jan;53(1):100-8.
 • Kim S, Jang JE, Kim J, Lee YI, Lee DW, Song SY, Lee JH. Enhanced barrier functions and anti-inflammatory effect of cultured coconut extract on human skin. Food Chem Toxicol. 2017 Aug;106(Pt A):367-375.
 • Nevin KG, Rajamohan T. Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacol Physiol. 2010;23(6):290-7.
 • Pham TL, Thi TT, Nguyen HT, Lao TD, Binh NT, Nguyen QD. Anti-Aging Effects of a Serum Based on Coconut Oil Combined with Deer Antler Stem Cell Extract on a Mouse Model of Skin Aging. Cells. 2022 Feb 9;11(4):597.
 • Varma SR, Sivaprakasam TO, Arumugam I, Dilip N, Raghuraman M, Pavan KB, Rafiq M, Paramesh R. In vitro anti-inflammatory and skin protective properties of Virgin coconut oil. J Tradit Complement Med. 2018 Jan 17;9(1):5-14.
 • Verallo-Rowell VM, Dillague KM, Syah-Tjundawan BS. Novel antibacterial and emollient effects of coconut and virgin olive oils in adult atopic dermatitis. Dermatitis. 2008 Nov-Dec;19(6):308-15.
 • Wallace TC. Health Effects of Coconut Oil-A Narrative Review of Current Evidence. J Am Coll Nutr. 2019 Feb;38(2):97-107.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.