Logo image
Logo image

Munuaisia puhdistava juoma vesimelonin siemenistä

3 minuuttia
Hedelmien siemenillä voidaan edistää ruoansulatuksen toimintaa sekä vahvistaa munuaisia. Siksi esimerkiksi vesimelonin siemenet kannattaa ottaa talteen, ja niistä voi helposti valmistaa terveyttä edistävän teejuoman.
Munuaisia puhdistava juoma vesimelonin siemenistä
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Kaikki tietävät vesimelonin hyödyt: se on terveellinen, ravitseva ja virkistävä hedelmä, joka on mahtava herkku etenkin kesän kuumina päivinä. Vesimelonin siemenet jäävät kuitenkin yleensä käyttämättä, sillä normaalisti ne heitetään roskikseen. Joskus kyseistä hedelmää myydään jopa “siemenettömänä”, jotta syöjän ei tarvitsisi käyttää aikaansa joka ikisen viipaleen puhdistamiseen.

Näitä siemeniä ei kuitenkaan kannattaisi heittää pois, sillä niillä on mahtavia hyötyjä terveyden kannalta. Jos niitä nautitaan oikea määrä ja oikealla tavalla, vesimelonin siemenistä valmistetun juoman avulla voidaan poistaa elimistöön kerääntyneitä myrkyllisiä aineita sekä vahvistaa munuaisia.

Tällä kertaa kerromme siis vesimelonin siementen käytöstä juoman valmistuksessa – jatka lukemista, jos haluat nauttia tämän erikoisen mutta loistavan terveysjuoman monista hyvistä vaikutuksista!

 

Some figure

Mitä hyötyä vesimelonin siementen syönnillä on?

Kukapa ei rakastaisi vesimelonia? Tämän värikkään ja makean kausihedelmän aika on kesäisin, ja se tarjoaa keholle runsaasti kosteutusta, mineraaleja ja antioksidantteja, ja samalla se myös torjuu nesteen kertymistä. Useimmille ihmisille vesimelonin siemenillä ei kuitenkaan ole mitään tarkoitusta, ja siten ne heitetään yleensä pois. Mikäli teet näin, sinulta jää saamatta moni loistava terveyshyöty, joista kerromme tarkemmin alla.

Pienten siementen suuret vaikutukset laksatiivina

 

Some figure

Useimpien hedelmien siemenillä on pienoinen laksatiivinen vaikutus elimistössä, eli ne parantavat ruoansuolatuksen toimintaa. Vesimelonin siementen kohdalla vaikutus on kuitenkin tavallista suurempi, sillä ne ovat kooltaan suurempia kuin esimerkiksi mansikan siemenet. Iso koko voi myös olla syy jättää nämä siemenet syömättä, mutta niiden ominaisuuksista kannattaisi ottaa kaikki hyöty irti valmistamalla niistä juomaa. Tämän haudukkeen avulla pystyt torjumaan luonnollisella tavalla ummetusta – vesimelonin siemenet ovat loistava laksatiivi!

Puhdista kehoasi myrkyllisistä aineista ja paranna munuaistesi kuntoa

Vesimelonin siemenistä valmistettu juoma on ollut käytössä jo vuosisatojen ajan munuaisten puhdistamiseksi sekä munuaiskivien hoidossa. Kyseisillä siemenillä onkin tehokas puhdistava vaikutus elimistössä, sillä ne auttavat poistamaan kehoon kertynyttä jätettä sekä parantavat munuaisten toimintaa. Lisäksi ne pystyvät estämään munuaiskivien muodostumista.

 

Some figure

Sen lisäksi, että pidät huolta munuaistesi terveydestä, vesimelonin siemenistä valmistettua juomaa kannattaa nauttia myös verenpaineen hallitsemiseksi.

Niissä on runsaasti energiaa

Vesimelonin siementen mukana roskikseen päätyy myös suuri määrä erinomaisia terveyshyötyjä. Tiesitkö, että tämän makean hedelmän siemenet ovat äärimmäisen ravinnepitoisia? Tämä on olennainen hyöty etenkin siksi, että siemenissä on runsaasti lykopeenia, joka on kyvykäs antioksidantti (sitä löytyy myös tomaateista). Lisäksi niistä saa suuren määrän magnesiumia ja sinkkiä.

Ota lukuun myös seuraavat asiat, mikäli et vielä ole vakuuttunut vesimelonin siementen hyödyistä:

Niissä on erittäin pieni määrä kaloreita. Tästä huolimatta vesimelonin siemenissä on runsaasti energiaa, joten ne ovat erittäin hyvä valinta sellaisille henkilöille, jotka ovat toipilaina tai joilla on uupumusta. Ne ovat myös erinomainen lisä sellaisina päivinä, jolloin et millään jaksaisi edes nousta sängystä ylös.

Kuinka vesimelonin siemeniä voi käyttää juoman valmistamiseksi?

 

Some figure

Tässä on kyseessä hyvin helppo resepti. Vesimelonin siemenistä valmistettu juoma on erittäin lääkinnällinen, ja se sopii loistavasti etenkin ihmisille, joilla on munuaisiin liittyviä ongelmia tai toistuvia virtsatietulehduksia. Ota siis muistiin seuraavat ohjeet, mikäli haluat kohentaa hyvinvointiasi vesimelonin avulla!

Ainekset

 • 40 grammaa vesimelonin siemeniä (valitse tähän mieluiten luonnonmukaisesti tuotettua vesimelonia)
 • 1 litra vettä
 • 150 grammaa vesimelonia paloiteltuna

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

 • Jauha vesimelonin siemenet hienoksi jauheeksi, jotta tekisit valmistuksesta kätevämpää.
 • Kiehauta vesi ja laita jauhetut siemenet kiehuvaan veteen. Anna nesteen olla matalalla lämmöllä puolen tunnin ajan. Ota sitten kattila pois liedeltä, ja anna haudukkeen viilentyä vielä tunnin ajan. Siivilöi juomasi ja laita tämä lääkinnällinen neste talteen.
 • Mitä seuraavaksi? Laita sitten paloiteltu vesimeloni ja haudukkeesi tehosekoittimeen, sekoita, ja anna nesteen olla jääkaapissa mieluiten lasisessa pullossa, jotta voisit säilyttää sen turvassa mahdollisilta epämiellyttäviltä mauilta.

Kuinka vesimelonin siemenistä valmistettua juomaa tulee nauttia?

 • Tätä juomaa tulisi nauttia aina huoneenlämpöisenä. Ota ensimmäinen kupillinen aamuisin tyhjään vatsaan, ja sen jälkeen aina puoli tuntia ruokailun jälkeen. Noudata tätä ohjetta kahden päivän ajan joka viikko, kunnes saat aikaiseksi toivotut tulokset terveytesi kannalta.
 • On tärkeää muistaa, että tähän juomaan ei tulisi lisätä sokeria. Jos kuitenkin haluat käyttää jotakin makeuttajaa, voit laittaa lorauksen hunajaa. Kannattaa myös muistaa, että vaikka vesimelonia ei välttämättä ole saatavana tuoreena hedelmänä läpi vuoden, tämän hedelmän siemeniä saa hankittua terveystuotteisiin erikoistuneista kaupoista mihin vuodenaikaan tahansa.
 • Seuraa hoidon tuloksia ja toimi jatkossa sen perusteella. Muista kuitenkin, että koskaan ei kannata ylittää suositusta 40 grammasta siemeniä. Älä myöskään syö siemeniä raakoina ja sellaisenaan, sillä ruoansulatus ei välttämättä saa käsiteltyä niitä kovin hyvin.

Ota reseptimme talteen ja aloita terveytesi parantaminen vesimelonin siemenistä valmistetun juoman avulla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ellul, P., Lelivelt, C., Naval, M. M., Noguera, F. J., Sanchez, S., Atarés, A., … Dirks, R. (2007). Watermelon. In Biotechnology in Agriculture and Forestry. https://doi.org/10.1007/978-3-540-49161-3_6

 • Razavi, S. M. A., & Milani, E. (2006). Some physical properties of the watermelon seeds. African Journal of Agricultural Research.

 • Tabiri, B. (2016). Watermelon Seeds as Food: Nutrient Composition, Phytochemicals and Antioxidant Activity. International Journal of Nutrition and Food Sciences. https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.20160502.18


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.