Miten kosteuttaa ja hapettaa hiukset

Miten kosteuttaa ja hapettaa hiukset
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Ekhiñe Graell

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Hiukset ovat tärkeä osa sinua; pääasiassa hiukset ovat esteettinen elementti joka määrittelee olemustasi. Kuten mistä tahansa muusta kehon osasta, sinun täytyy pitää huolta myös hiuksistasi, jotta ne pysyvät terveinä ja kauniina.

Tämän suhteen on olemassa monia eri vaihtoehtoja. Annamme seuraavassa vinkkejä ja suosituksia miten kosteuttaa ja hapettaa hiukset niin, että ne näyttävät upeilta.

Miksi kannattaa kosteuttaa ja hapettaa hiukset

On tärkeää kosteuttaa sekä hapettaa hiukset, sillä hiukset tarvitsevat tietyt olosuhteet ja edellytykset ollakseen terveet, vahvat ja kauniit. Jos hiuksia ei kosteuta kunnolla, ne tulevat heikoiksi, hauraiksi, takkuiseksi ja ne putoavat helpommin.

Yleisimpiä syitä huonokuntoisiin hiuksiin ovat huono ruokavalio, altistuminen auringolle tai haitalliset aineet kuten uima-altaiden kloori.

kuinka hapettaa hiukset

Miten kosteuttaa hiukset

On monia tapoja kosteuttaa hiuksia. Pidä kuitenkin aina mielessä, että parhaiden tulosten kannalta ja muutenkin hiusten kauneuden kannalta, on erittäin tärkeää että pidät huolta itsestäsi sisältä käsin ja sen lisäksi käytät kosteuttavia hiushoitoja.

Tästä syystä pelkästään hiusten hoitoon kehitettyjen tuotteiden levittäminen hiuksille ei auta paljon jos et elä terveellisesti ja pidä huolta itsestäsi.

Kosteuttaaksesi hiukset asianmukaisesti, seuraavat vinkit ovat erittäin hyödyllisiä:

  • Pidä yllä hyvää ja tasapainoista ruokavaliota.
  • Juo riittävä määrä vettä, vähintään kaksi litraa päivässä.
  • Syö hedelmiä, vihanneksia ja ruoka-aineita jotka sisältävät runsaasti B-vitamiinia.
  • Syö palkokasveja, kuivattuja hedelmiä, oliiviöljyä sekä ruokia, joissa on E-vitamiinia.
  • Ota B12 -ravintolisää kosteuttaaksesi hiuksia paremmin.
  • Käytä kosteuttavia tai uudistavia hiusmaskeja. Kapillaarihoidot ovat myös hyviä.
  • Käytä erikoisshampoita ja -hoitoaineita. Ne auttavat kosteuttamaan hiuksia.
  • Älä käytä tuotteita jotka sisältävät alkoholia, sillä ne voivat vahingoittaa hiuksia vakavasti.

Muita vinkkejä hiusten kosteutukseen

kuinka hapettaa hiukset

Saavuttaaksesi parhaat tulokset, suosittelemme seuraavaa:

Kun teet hoidon, voit kääriä hiukset kosteaan pyyhkeeseen, jonka olet lämmittänyt etukäteen mikroaaltouunissa. Höyrystä johtuen pyyhkeellä on kosteuttava vaikutus.

Kaksi erittäin tehokasta tuotetta kosteuttamaan hiuksia on oliiviöljy ja jogurtti. Voit jättää näistä molemmat vaikuttamaan pariksi tunniksi ja huuhdella pois sen jälkeen.

On erittäin tärkeää, ettet käytä väärin hiustenkuivaajaa tai suoristusrautaa koska ne molemmat polttaa ja vahingoittaa hiuksia. Lisäksi emme suosittele laittamaan hiuksia kiinni kun ne ovat vielä märät.

Miksi ja miten hapettaa hiukset?

Aivan kuten hyvä kosteutus, myös hiusten hapettaminen on hyväksi niille, etenkin koska se tekee niistä paremman näköiset ja terveemmät.

Happi auttaa uudistamaan päänahkaa ja soluja. Hapettaaksesi hiukset, on olemassa muutamia vaihtoehtoja. Valitettavasti useimmat niistä on tehtävä ammattimaisesti koska siihen ei oikein ole kotikonsteja.

Tästä syystä on parasta mennä erikoislääkärin vastaanotolle, joka voi opastaa ja suositella parhaan hoidon hiusten hapetukseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.