Logo image
Logo image

Näin saat hiukset kasvamaan nopeammin

4 minuuttia
Näin saat hiukset kasvamaan nopeammin
Viimeisin päivitys: 21 marraskuuta, 2018

Tässä artikkelissa keskitymme kauniisiin hiuksiin ja siihen, miten hiusten kasvua voi kiihdyttää luonnollisilla menetelmillä ja hellävaraisesti. Jos odotat malttamattomana hiusten kasvamista, lue lisää siitä, miten voit saada hiukset kasvamaan nopeammin luonnollisia keinoja käyttäen.

Näiden vinkkien avulla saat hiukset kasvamaan nopeammin

Terveellinen ruokavalio

Jotta saat hiukset kasvamaan nopeammin, tulee sinun keskittyä ruokavalioosi. Antamalla kehollesi oikeanlaisia ravintoaineita, kuten vitamiineja, mineraaleja ja proteiinia, varmistat sen, että nämä ainekset kulkeutuvat myös hiuksiin, vahvistavat niitä ja tukevat niiden kasvua.

Ruokavaliosi tulee olla monipuolinen ja terveellinen, ja sen tulee sisältää runsaasti rautaa (rauta estää hiusten katkeilun ja lähtemisen ) sekä B12- ja E-vitamiinia (nämä tukevat hiuksen kasvua ja vahvistavat sitä sisältäpäin). Hiusten kannalta tärkeimmät proteiinit puolestaan löytyvät kalasta, kananmunista, punaisesta lihasta ja vihreistä lehtikasviksista, kuten pinaatista ja lehtimangoldista.

Unohda laihdutuskuurit ja rajoittavat ruokavaliot, jotka saavat olon tuntumaan nuutuneelta ja väsyneeltä. Jos haluat pudottaa painoa, tulee sinun seurata terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, joka sisältää paljon ravintoaineita, mutta vähän kaloreita. Ravinneköyhät dieetit pudottavat painoa näännyttämällä kehoa, eikä paino pysy poissa. Dieetit eivät myöskään tue hiusten kasvua ja kuntoa, vaan tekevät hiuksista usein elottoman näköiset.

Some figure

Hiuksillesi sopivat tuotteet

Käytä vain sellaisia kosmeettisia hiustuotteita, jotka sisältävät hiusta vahvistavia ainesosia. Sekä shampoon että hoitoaineen tulisi olla juuri sinun hiustyypillesi sopivat: oli se sitten rasvoittuva, kuiva, kihara tai vaurioitunut. Käytä syväkosteuttavaa naamiota kerran viikossa. Naamion teet helposti itse mm. hunajasta, banaanista ja avokadosta.

Muista nesteytys

Muista riittävä nesteytys. Jos keho kuivuu, mös hiukset kuivuvat. Sinun tulisi juoda vähintään kaksi litraa vettä päivässä talvisin ja kolmisen litraa kesäisin. Kesäkuumalla hikoilet enemmän, joten veden tarve on suurempi.  Vesi on hiusten kannalta elintärkeä aines, joka pitää hiuksen terveenä, vähentää ympäristön vaikutuksen aiheuttamia vaurioita ja torjuu myrkkyjä ja muita haitallisia aineita, jotka saattavat hidastaa hiuksen kasvua.

Jos et ole tottunut juomaan paljon vettä joka päivä, kanna mukanasi vesipulloa mihin ikinä menetkään ja juo siemaus silloin tällöin. On hyvä juoda vettä pikku hiljaa, eikä kulauttaa sitä kerralla alas. Jos veden juominen on juomapullosta huolimatta hankalaa, aseta vaikka hälytys puhelimeen, joka muistuttaa sinua juomaan säännöllisin väliaijoin. Uuden tavan oppiminen kestää kolmisen viikkoa, joten jos sinnittelet kolme viikkoa, on veden juominen sen jälkeen jo helpompaa. Jos vesi maistuu mielestäsi tylsältä, voit korvata osan siitä teellä, tuorepuristetulla mehulla ja kevyesti makeutetulla vedellä.

Some figure

Päänahan hieronta ja kylmällä huuhtelu

 

Hiuksia pestessä kannattaa käyttää muutama minuutti päänahan hieromiseen. Hieronta stimuloi verenkiertoa ja antaa shampoon ja hoitoaineen ravitsevien ainesosien tunkeutua syvälle hiukseen juuresta alkaen. Älä huuhtele hiuksia kuumalla vedellä, sillä kuuma vesi avaa hiussuonia ja haurastuttaa sitä. Huuhtele kylmällä vedellä: kylmä sulkee hiussolut ja jättää hiukset kiiltävän ja sileän näköisiksi.

Vältä hiusten värjäämistä

Vältä hiusten jatkuvaa värjäystä kampaamossa ja kotona, sillä väriaineet sisältävät runsaasti haitallisia kemikaaleja. Herkimpien ei tulisi koskaan värjätä hiuksiaan, sillä monet hiusvärit voivat aiheuttaa vaarallisia allergiareaktioita. Jos koet, että hiusten värjäys on sinulle ehdottoman tärkeää, voit värjätä niitä luonnollisilla aineilla tai ostaa sellaisia tuotemerkkejä, jotka ovat hellempiä hiukselle. Vältä myös hiusten jatkuvaa muotoilua muotoiluraudoilla, kihartimilla ja hiustenkuivaajalla. Lämpö haurastuttaa hiusta.

Hiusten leikkaaminen ei nopeuta kasvua

Eräs tiukasti pintansa pitävä myytti on, että jos hiukset leikataan tietyllä tavalla, ne kasvavat nopeammin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Ei ole olemassa yhtään sellaista tapaa leikata hius, joka saisi hiukset kasvamaan nopeammin. Hius kasvaa juuresta, ei latvasta. Hiukset tulisi kuitenkin käydä trimmaamassa säännöllisesti, sillä näin pääset eroon hapsottavista kaksihaaraisista ja saat hiukset näyttämään terveiltä.

Some figure

Öljyhoito luonnollisista öljyistä

 

Kokeile tätä ravitsevaa öljyhoitoa: lämmitä pieni määrä oliiviöljyä mikrossa ja hiero se päänahkaan sormenpäillä. Käytä pyöriviä liikkeitä ja anna öljyn imeytyä 10 minuutin ajan. Huuhtele ja pese normaaliin tapaan. Hieronta vilkastuttaa päänahan verenkiertoa ja poistaa päänahasta mm. hilseen ja muotoilutuotteiden jäämät, jotka voivat hidastaa hiuksen kasvua tukkimalla huokoset. Voit tehdä samantyylisen hoidon käyttämällä eteeristä laventeliöljyä, ruusnmarjaöljyä, jojobaöljyä ja timjamia, ja hieromalla niistä syntyvän seoksen päänahkaan samalla tavalla.

Harjaa hiukset kahdesti päivässä

Harjaa hiukset kahdesti päivässä, aamulla ja illalla. Vanhan uskomuksen mukaan sata harjanvetoa päivässä pitää hiukset kauniina ja kiiltävinä, ja tässä onkin perää. Harjaamalla hiukset levität päänahan ja hiusten luonnollisen rasvan tasaisesti hiuksiin ja ravitset niitä. Harjaaminen myös tehostaa verenkiertoa ja ravitsee hiusjuurta.

Sipulihoito

Aseta muutama kuorittu ja viipaloitu sipuli kattilalliseen vettä ja kiehauta. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Siivilöi seos ja levitä neste päänahkaan ja latvoihin hiusten shampoopesun jälkeen. Sipulin ainesosat saavat hiukset kasvamaan nopeammin ja kirkastamaan samalla hiuksia.

Omenaviinietikkahoito

Hiusten pesun jälkeen sekoita 60 millilitraa omenaviinietikkaa puoleen litraan lämmintä vettä ja levitä hiuksiin ja päänahkaan. Omenaviinietikka pitää päänahan pH-tasapainon hyvällä tasolla ja stimuloi hiusjuurta.

Vältä silikonia sisältäviä hiustuotteita

Vältä sellaisia hiustenhoitotuotteita, jotka sisältävät silikonia, sillä niiden teho perustuu illuusioon. Silikoni on pehmeä aines, joka tarttuu hiuksen pintaan ja saa sen tuntumaan hetkellisesti ihastuttavan sileältä ja pehmeältä. Silikonin vaikutus on pelkkää silmänlumetta, sillä kuluessaan pois se paljastaa hiuksen todellisen kunnon ja aiheuttaa riippuvuuden tuotteesta, sillä vain tuotetta käyttämällä saa pehmeät hiuksesi takaisin. Lisäksi silikoni tukkii hiussolut, hidastaa hiuksen kasvua ja estää hiusta kehittämästä kosteutta. Jätä siis silikonia sisältävät tuotteet kaupan hyllylle ja ravitse hiusta esimerkiksi kasviöljyillä.

Älä pese hiuksia liian usein

Älä pese hiuksia joka päivä, sillä se kuluttaa hiusta. Shampoopesu ja hoitoaineet haurastuttavat hiusta, eikä hius pääse ravitsemaan itse itseään, sillä se kuivuu veden ja kemikaalien vaikutuksesta. Anna hiusten levätä pesujen välillä ainakin pari päivää. Hiukset voi hyvin pestä vain kaksi tai kolme kertaa viikossa. Jos olet tottunut pesemään hiukset joka päivä, voivat hiukset aluksi tuntua rasvaisilta heti ensimmäisen pesemättömän päivän jälkeen, mutta ne tottuvat uuteen rytmiin nopeasti ja rasvoittuminen hidastuu.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.