9 kosteuttavaa hiusnaamiota kuiville kutreille

Hiusten kuivuus ja hauraus ovat yksi yleisimmistä hiusongelmista, joka voi johtua hiusten puutteellisesta huollosta tai liiallisesta vahingollisten tuotteiden käyttämisestä. Monet hiustuotteet lupailevat suuria, mutta harvoin ne toteuttavat lupauksensa. Opi tekemään kosteuttava hiusnaamio kuiville hiuksille kotioloissa seuraamalla tämän artikkelin ohjeita.
9 kosteuttavaa hiusnaamiota kuiville kutreille

Viimeisin päivitys: 27 maaliskuuta, 2019

Markettien hyllyiltä löytyy sadoittain hoitotuotteita kuiville hiuksille. Usein nämä tuotteet ovat kuitenkin hintavia, eivätkä niiden vaikutukset kestä kovin pitkään. Monet hoitotuotteet sisältävät hiusta siloittavia keinotekoisia aineita, jotka tarttuvat hiusten pinnalle ja peseytyvät pois myöhemmin, eli ne eivät suoranaisesti edes hoida hiusta, vaan saavat sen pelkästään näyttämään sileältä.

Kaupan tuotteiden käyttö johtaa noidankehään, jossa on pakko käyttää tiettyä tuotetta saadakseen hiuksiin eloa, sillä hiusten kuivuus ja hauraus palaavat kerta toisensa jälkeen.

Jos olet kyllästynyt käyttämään paljon rahaa tuotteisiin, joiden vaikutus on lyhytkestoinen ja vaatii jatkuvaa käyttöä, kokeile luonnollisia keinoja hiustesi hoitoon. Esittelemme sinulle yhdeksän parasta hiusnaamioita kuiville hiuksille – ja mikä parasta, kotitekoisten naamioiden hinta ei päätä huimaa!

nainen on laittanut kosteuttavaa hiusnaamiota

 

Kaikkien alla olevien reseptien ainekset löytyvät helposti kaupan hyllyltä tai kodin ruokakaapista. Kotioloissa sekoitetut naamiot on helppo tehdä, eivätkä ne vaadi paljoa aikaa tai näppäryyttä. Muistathan seurata ohjeita tarkasti: käytä ohjeissa suositeltuja määriä ja levitä hiuksiin ohjeistetulla tavalla. Anna naamioiden vaikuttaa suositellun ajan – vaikutusta voi tehostaa käväisemällä saunassa naamion levittämisen jälkeen; peitä hiukset suihkulakilla, jotta naamioiden ainekset pääsevät lämmön avulla tunkeutumaan syvälle hiuksen ytimeen.

Kun käytät näitä naamioita säännöllisesti yhdessä luonnonmukaisen shampoon ja hoitoaineen kanssa, huomaat pian, miten pehmeiksi, kiiltäviksi ja hyvinhoidetun näköisiksi hiuksesi muuttuvat. Luota luonnon omiin aineisiin ja pian voit heittää hyvästit kalliille hoitoaineille ja kuureille! Nämä naamiot eivät sisällä yhtäkään elimistölle haitallista kemikaalia, ja toimivat paremmin kuin kaupan tuotteet.

9 parasta kotitekoista, kosteuttavaa hiusnaamiota

Resepti 1: Oliiviöljy ja kananmuna

Riko yksi kananmuna pieneen kulhoon ja sekoita sen koostumus rikki. Lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kaksi ruokalusikallista majoneesia. Majoneesin voi tehdä helposti myös itse. Sekoita tasaiseksi, levitä hiusten pituuksiin ja anna vaikuttaa vähintään 15 minuuttia ja korkeintaan puoli tuntia. Huuhtele runsaalla vedellä, kunnes kaikki jäämät ovat poissa ja pese sitten tavalliseen tapaan shampoolla.

Kananmunan sisältämä lesitiini on luonnollinen ja hellävarainen puhdistaja.

kuivat hiukset

Resepti 2: Avokado

Tarvitset yhden avokadon, oliiviöljyä ja kananmunan keltuaisen. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha ulos. Laita kulhoon, lisää ruokalusikallinen öljyä ja keltuainen. Sekoita, kunnes seos on tasainen – voit käyttää tähän myös tehosekoitinta.

Levitä seos hiuksiin, etenkin latvoihin. Anna vaikuttaa pari minuuttia ja huuhtele naamio pois lämpimällä vedellä. Pese hiukset normaalisti shampoolla. Avokado sisältää paljon terveellisiä rasvoja, jotka kosteuttavat ja siloittavat hiusta.

Resepti 3: Hunaja ja banaani

Tämä resepti on helppo toteuttaa, sillä luultavasti sinulla on jo nämä kaksi ainesta valmiina kotonasi. Muussaa banaani ja sekoita siihen kolme ruokalusikallista hunajaa. Voit lisätä myös pari tippaa manteliöljyä lisätäksesi naamion kosteuttavaa voimaa.

Levitä hiuksiin latvoja kohti ja anna vaikuttaa puoli tuntia, huuhtele huolellisesti. Viimeistele hoito pesemällä hiukset shampoolla. Anna hiusten kuivua luonnollisesti, älä käytä hiustenkuivaajaa. Hunaja rauhoittaa hiuspohjaa ja poistaa sähköisyyttä tehokkaasti.

Resepti 4: Jogurtti ja kananmuna

Tarvitset kuusi ruokalusikallista maustamatonta luonnonjogurttia ja kananmunan valkuaisen. Käytä pehmeää ja juoksevaa jogurttia paksun sijaan. Vatkaa valkuainen rikki ja sekoita jogurtin kanssa tasaiseksi. Levitä hiuksiin ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia. Huuhtele hiukset huolellisesti ja pese shampoolla, viimeistele hoitoaineella.

kosteuttavan hiusnaamion tarpeessa

Resepti 5: Manteliöljy

Manteleita käytetään monissa kauneudenhoitotuotteissa, niin hiuksille, kynsille kuin ihollekin. Manteli kosteuttaa ja korjaa, käytit sitä sitten sisäisesti tai ulkoisesti. Laita muutama tippa manteliöljyä pieneen kulhoon ja lämmitä mikrossa muutaman sekunnin ajan; varo kuitenkin kuumentamasta sitä liikaa. Hiero öljy sormenpäihin ja levitä hiusten latvoihin. Anna öljyn imeytyä 20 minuuttia ennen pesemistä.

Resepti 6: Hunaja ja oliiviöljy

Tähän naamioon tarvitset desilitran juoksevaa hunajaa ja kolme ruokalusikallista oliiviöljyä. Laita ainekset kulhoon ja sekoita hyvin, kunnes saat tasaisen tahnan. Levitä kaikkialle hiuksiin päänahasta alkaen latvoja kohti. Hiero seos päänahkaan pyörivin liikkein. Käy koko pää läpi ja varmista, ettei yksikään suortuva jää hoitamatta.

Anna vaikuttaa puoli tuntia ja huuhtele pois lämpimällä vedellä. Pese normaaliin tapaan shampoolla. Saatat tarvita muutaman shampoopesun päästäksesi kokonaan eroon seoksesta.

Resepti 7: Aloe vera

Aloe vera on upea luonnontuote, jota voidaan käyttää monissa eri kauneudenhoidon menetelmissä ja tuotteissa.

Tarvitset kaksi aloe veran lehteä. Leikkaa pituussuuntaan ja kaavi hedelmäliha ulos. Laita kulhoon ja lisää kolme ruokalusikallista käyttämääsi hoitoainetta. Sekoita viitisen minuuttia ja levitä päänahkaan pyörivin liikkein – tämä stimuloi verenkiertoa ja irrottaa mahdollisen hilseen ja lian. Suojaa hiukset suihkulakilla ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Huuhtele huolellisesti ja viimeistele shampoopesulla.

 

kauniit hiukset

Resepti 8: Mansikka, hunaja ja oliiviöljy

Tarvitset 20 keskikokoista mansikkaa, kaksi ruokalusikallista hunajaa ja saman verran oliiviöljyä. Poista mansikoista kannat, huuhtele ne ja heitä tehosekoittimeen muiden ainesten kera. Soseuta kunnes saat tasaisen seoksen. Levitä päänahkaan ja anna vaikuttaa puolen tunnin ajan. Huuhtele lämpimällä vedellä ja pese normaaliin tapaan.

naisen hiukset ovat tarttuneet puun oksiin

Resepti 9: Soija ja risiiniöljy

Tarvitset teelusikallisen soijaöljyä ja kaksi teelusikallista risiiniöljyä. Soijaöljy sisältää paljon hyviä rasvahappoja, etenkin linolihappoa. Risiiniöljy puolestaan on kasviöljy, jota saadaan puristamalla risiinikasvin papumaisista siemenistä. Riisini sisältää harvinaista Omega-9 -rasvahappoa, risiiniöljyhappoa, jota käytetään monissa kosmetiikkatuotteissa.

Sekoita ainekset pienessä kulhossa ja lämmitä sitä mikrossa hetken aikaa. Kun öljy on lämmintä (varo polttamasta itseäsi), levitä se hiuksiisi hieroen. Kiepauta pyyhe hiusten ympärille ja anna öljyjen imeytyä 15 minuuttia. Pese sitten hiuksesi huolellisesti shampoolla, kunnes öljyjäämät ovat huuhtoutuneet pois.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.