Miten järjestää kesäjuhlat? 8 vinkkiä

Kesä on ihanteellinen ajankohta järjestää juhlia perheen tai ystävien kesken. Mutta mitä kaikkea kesäjuhlia järjestäessä tulisi muistaa? Annamme muutamia vinkkejä!
Miten järjestää kesäjuhlat? 8 vinkkiä

Kirjoittanut Ana Luzardo

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Lämpimät kesäpäivät ovat loistava ajankohta rentoutua, viettää aikaa ystävien kanssa ja irrottautua hetkeksi arjen rutiineista. Moni hyödyntää kesäistä säätä järjestäkseen ikimuistoiset juhlat. Oletko sinäkin aikeissa järjestää tänä vuonna kesäjuhlat, mutta et tiedä mistä aloittaa? Siinä tapauksessa me voimme auttaa!

Kesäjuhlien järjestämiseen löytyy monenlaisia ideoita. Yleensä ne kannattaa ainakin suunnitella hyvin sekä valita sopiva paikka ja päättää tarjoiluista. Katsotaanpa!

Miten järjestää kesäjuhlat? 8 vinkkiä

Kesäjuhlien järjestämisestä ei tarvitse suotta tehdä hankalaa. Esimerkiksi seuraavat vinkit on hyvä ottaa huomioon, jotta kaikki sujuisi mukavasti.

1. Mieti, millaiset juhlat haluat

Tiedätkö jo, millaiset juhlat haluat?

Mieti valmiiksi paikka, tarjoilut, viihde, koristelut ja niin edelleen. Nämä ovat juhlien perusasiat. Päätä myös kutsuvieraiden määrä, sillä kaikille on oltava riittävästi esimerkiksi tarjottavaa.

Juhlapaikan voi koristella helposti itse.
Tee lista kaikesta mitä kesäjuhliisi haluat. Valitse koristeluun ja tarjoiluihin jokin teema.

2. Laadi budjetti

Budjetin laatiminen edellyttää, että selvität kuinka paljon mikäkin juhlissasi maksaa. Ota huomioon seuraavat:

  • Ruoka
  • Juhlapaikan kustannukset
  • Viihde
  • Koristelu
  • Juomatarjoilu (virvoitusjuomat tai cocktailit)

Kun hinnat ovat ylhäällä tietokoneella tai paperilla, näet, voitko käyttää kyseisen summan juhliisi vai haluatko kenties jättää jotain pois.

3. Koristele itse

Koristelu ei ole kovinkaan hankalaa ja sen voi tehdä myös itse. Hyödynnä vaikka valkoisia jouluvaloja ja laita ne puutarhaan. Tee kukkaseppeleitä ja osta lyhtyjä, jotka voit sytyttää auringon laskiessa.

4. Ruokateema

Kesäjuhlissa on yleensä klassikkoruokia, kuten hampurilaisia tai grillausta, jolloin liha on tarjoilujen keskiössä. Voit poiketa tästä hieman valmistamalla jonkinlaisen pataruoan. Laita juhliin vaikkapa noutopöytä, josta vieraat voivat itse käydä hakemassa ja kokoamassa ateriansa.

Suosittelemme tacoja, burritoja, voileipiä ja muita sellaisia ruokia, jotka vieraiden on helppo koota mielensä mukaan. Hyvä jälkiruoka voisi olla jäätelö tai jonkinlainen hedelmäsmoothie. Kysy vierailta etukäteen heidän mieltymyksistään.

5. Juomat

Juhlajuomat tulisi pitää kylmässä, jotta ne viilentäisivät vieraita kesän kuumuudessa. Voit pistää juomat ämpäriin jäiden sekaan.

6. Vesileikit

Kesäisin ihmiset hakeutuvat uima-altaille tai rannalle virkistäytymään. Jos järjestät juhlat kotonasi tai muussa sellaisessa paikassa, jossa ei ole uima-allasta, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: hanki muoviallas tai järjestä vesileikkejä. Tällaisia pelejä voivat olla:

  • Vesiämpärin kaataminen vieraan päälle silloin, kun hän vastaa kysymykseen väärin
  • Vesi-ilmapallopelit
  • Vaahtobileet
Kesäjuhlat voi järjestää hyvin ulkona sään salliessa.

7. Musiikki ja tunnelma

Musiikki on keskeinen asia juhlassa kuin juhlassa. Järjestä juhliisi vieraidesi lempimusiikkia. Jos budjetti antaa myöten, voit vaikka palkata sinne DJ:n tai muun viihdeartistin nostamaan tunnelmaa ja tekemään juhlistasi erityisen onnistuneet.

8. Kerro naapureille juhlistasi

Vältä ongelmat naapurien kanssa kertomalla heille juhlista hyvissä ajoin. Kerro, miten pitkään juhlasi kestävät, ja varoita mahdollisesta metelistä. Näin he tietävät, että olet muita kunnioittava naapuri, eikä kiistaa synny.

Miksi järjestää kesäjuhlat?

Kesä on yleensä ulkoilmajuhlien aikaa. Tähän on useita syitä: ensinnäkin se, että sää sallii ja ihmiset tarkenevat. Lisäksi vapaa-aikaa on enemmän ja kaikki on rennompaa.

Jos haluat juhlistaa häitä, viettää syntymäpäiviä tai ihan vain järjestää kesäjuhlat koska olet hyvällä tuulella ja onnellinen, suunnittele tilaisuus etukäteen näiden vinkkien avulla ja pidä hauskaa!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.