Logo image
Logo image

Mitä korvasi kertovat sinusta

2 minuuttia
Korvasi eivät vain kerro sinulle asioita itsestäsi, vaan ne myös auttavat helpottamaan tiettyjä vaivoja. Sinun tulee vain tunnistaa ja tietää mikä kehon osasi vastaa mitäkin korvanosaa.
Mitä korvasi kertovat sinusta
Nelton Abdon Ramos Rojas

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Meidän eri kehonosamme voivat kertoa meille paljon enemmän kehostamme kuin luulemmekaan. Tähän mukaan lukeutuu korvamme. Mitä kaikkea korvasi kertovat sinusta ja terveydentilastasi? Jatka lukemista ja selvitä nämä yllättävät asiat jotka voi nähdä korvista!

Niitä voidaan käyttää keinona tunnistaa sinut

Sormenjälkesi ei ole ainoa tapa, jota voidaan käyttää sinun tunnistamiseen, sillä korviasi voidaan myös käyttää.

Tämä johtuu siitä, että ne ovat sellainen osa kehoasi joka hädin tuskin muuttuu siitä hetkestä kun olet syntynyt siihen, kun olet vanha. Ne vain kasvavat.

Korvasi kertovat myös geeneistäsi

Korvasi auttavat sinua tietämään, mikäli geenisi ovat resessiivisiä vai dominantteja. 

Jos sinulla on kiinteät korvanlehdet, tämä on merkki resessiivisistä geeneistä. Päin vastoin, jos sinulla on “irtonaiset” korvanlehdet, sitten sinulla on dominantit geenit. Katso omiasi ja ota selvää.

Korvasi kertovat sinulle mikäli saatat kärsiä sydänsairauksista

Some figure

korvansasaavat hyvin todennäköisesti sydämen valtimotaudin. 

Mikäli korvasi ovat tällaiset, sitten on hyvä idea käydä lääkärilläsi saadaksesi yleisen tarkistuksen jotta hän voi poissulkea kaikki tämänkaltaiset sairaudet.

Kalpeat korvat? Sinulla saattaa olla joidenkin vitamiinien puute

Jos sinulla on hyvin kalpeat korvat, sinulta saattaa puuttua perusravinteita. Sinun tulisi kiinnittää huomiota tähän korviesi aspektiin, sillä sillä voi olla terveysseuraamuksia.

Kaiken kaikkiaan kalpeat korvat kertovat sinulle, että on mahdollista, että sinulla on vitamiinien ja kalsiumin puute. 

Punaiset korvasi kertovat mahdollisesti munuaisongelmista

Some figure

Älä epäröi käydä lääkärillä jos huomaat enemmän todisteita jotka viittaavat tähän diagnoosiin.

Kirkkaanpunaiset korvat

Jos korvasi ovat aina kirkkaanpunaiset, ole varuillasi sillä tämä voi olla aivovaurion merkki.

Tarkemmin, se voi olla viittaus uhkaavasta muistinmenetyksestä, jatkuvista päänsäryistä ja aivojen ongelmista. Jos korvasi ovat myös tulehtuneet, sinulla voi olla krooninen sairaus. Käy tässä tapauksessa lääkärillä.

Refleksologia

Refleksologia on terapia, jossa työskennellään hermopäätteiden kanssa, jotka yhdistävät jokaisen kehonalueen.

Mitä tulee korvaan, korvan refleksologia liittää nämä pisteet sikiöasennossa olevan vauvan muotoon. Tällä tavalla pisteet, joita sinun tulee painaa ovat suhteessa vauvan kehoon.

Painelemalla näitä hermopäätteiden pisteitä voit ratkaista eri terveysongelmia, sekä fyysisiä että psyykkisiä. 

Tällä terapialla on monia stimulaatiopisteitä ja voit oppia hieromaan niitä ratkaistaksesi ongelmia kuten päänsärkyjä.

Korvassa käytetyt alueet ovat kaikista herkimpiä kun ne vastaanottavat sensorista stimulaatiota kuten lämpöä, valoa, ääntä, elektromagneettisia sensaatioita ja painetta. Täten niiden ärsyttäminen tuottaa reaktioita toisissa kehon elimissä, riippuen siitä mitä pistettä työstät.

Korvahieronta

Some figure

Korvan stimulointi, tai korvan mikrohieronta, voidaan suorittaa kolmella eri tavalla: Lisäämällä painetta koko sormea, sormenpäätä tai kynnenpäätä käyttäen.

Voit myös käyttää kynän päässä olevaa kumia, tulitikkuja ja pieniä palloja paineen lisäämiseksi.

On tärkeää tietää, että alueelle laitetun paineen tulee kasvaa progressiivisesti. Täten se jatkaa tehokkaana oloa ajan myötä ja kun hoito edistyy.

  • Esimerkiksi pernaa vastaavan alueen painaminen korvassa auttaa ruoansulatusta.
  • Keuhkoihin liittyvän pisteen painaminen edistää verenkiertoa ja antaa energiaa. Lisäksi tätä pistettä käytetään helpottamaan hengitysjärjestelmän sairauksia kuten astmaa tai ödeemaa, joka johtuu verenkierron sairauksista.
  • Stimuloimalla pistettä joka vastaa ohutsuolta, voit hoitaa ripulia, huonoa ruoansulatusta, ilmavaivoja ja useita muita epämukavuuksia.

Kuten voit nähdä, korvasi eivät vain kerro sinulle asioita itsestäsi, mutta ne myös auttavat helpottamaan tiettyjä vaivoja. Sinun tulee vain tunnistaa ja tietää mikä osa kehostasi vastaa mitäkin korvan osaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Hermansky, H. (1998). Should recognizers have ears? Speech Communication. https://doi.org/10.1016/S0167-6393(98)00027-2

Breman, J. G. (2001). The ears of the hippopotamus: Manifestations, determinants, and estimates of the malaria burden. In American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Formby, M. (1938). Diseases of the Ears, Nose and Throat. The Journal of the Royal Society for the Promotion of Health. https://doi.org/10.1177/146642403805900507


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.