Poista korvavaikku luonnollisesti

· kesäkuu 30, 2015

Korvakäytävä tukkeutuu melkoisen säännöllisesti sen kerätessä pahanhajuista vahaa sisäänsä. Tämä vaha tunnetaan korvavahana tai korvavaikkuna. Kuulosi saattaa heikentyä, mikäli vahaa ei poista tehokkaasti ja se saattaa jopa puhkaista tärykalvon.

Vilustuminen ja allergiat usein pahentavat tilannetta, jolloin myös nenänvuoto pahenee. Mikäli haluat tietää, miten vaha poistetaan luonnollisesti, jatka lukemista.

Luonnolliset keinot poistoon

Korvavaikun poistoon on monia luonnollisia keinoja ja tässä artikkelissa listaamme parhaat metodit ja salaisuudet tähän kaikkia piinaavaan tilaan liittyen:

Antiseptinen kasviuute

Paras uute valmistetaan kamomillasta. Lisää ruokalusikallinen kuivattuja kamomillan kukkia kupilliseen kiehuvaa vettä ja anna hautua noin kymmenen minuuttia (peitä kuppi, jotta eteeriset öljyt säilyvät). Siivilöi sitten uute ja pese korvasi nesteellä.

Seljanmarja- ja silmäruohouute

Seljanmarjaa ja silmäruohoa suositellaan etenkin vilustumisen ja flunssan aikana. Ennen kuin valmistat uutteen, säilytä molempia kukkia ilmatiiviissä rasiassa valolta suojattuna. Hauduta yrttejä sitten kiehuvassa vedessä kymmenen minuuttia. Juo kolme kupillista uutetta päivässä aterioiden jälkeen.

Oliiviöljy

oliiviöljy

Sangen yksinkertainen tapa. Lämmitä öljyä hailakkaaksi ja tiputa sitten tippa kerrallaan korvaasi, jotta vaikku pehmenee. Hoitoon saattaa vierähtää muutama päivä, mutta korvakäytävä puhdistuu luonnollisesti.

Auringonhattu-uute

Suorita tämä hoito, mikäli kärsit tulehduksesta, sillä auringonhattu sisältää antibakteerisia ominaisuuksia. Valmista uute samaan tapaan kuin yllämainitut uutteet. Juo kaksi tai kolme kertaa päivässä.

Huomioi

Älä unohda, että korvavaikku on luonnollinen puolustusmekanismi, joka ilmenee luonnollisesti kehossasi. Korvat on kuitenkin suositeltavaa putsata kerran kuussa, jotta korvakäytävissä ei ala ilmenemään ongelmia.

Yleinen virhe on laittaa vanua korviin, oli se sitten vanupuikkoina tai vanupalloina. Tämä vain työntää korvavaikkua syvemmälle korvaan, jolloin vaarana on vahingoittaa tärykalvoa, joten vältäthän tätä keinoa.