Poista korvavaikku luonnollisesti

Korvavaikku on luonnollinen puolustusmekanismi, joka ilmenee luonnollisesti kehossasi
Poista korvavaikku luonnollisesti

Viimeisin päivitys: 18 tammikuuta, 2019

Korva on ihmisen kuulo- ja tasapainoelin. Ulkokorvaan kuuluva korvalehti johtaa keräämänsä ääniaallot korvakäytävään. Tämän jälkeen äänet siirtyvät korvakäytävää pitkin tärykalvon värähtelyiksi. Korvakäytävässä on korvavaharauhasia, jotka erittävät korvavahaa eli vaikkua. Korvavaikku suojelee korvakäytävän ihoa. Normaalisti korvavaha siirtyy ulos korvakäytävästä, mutta toisinaan korvakäytävä voi tukkeutua melkoisesti sen kerätessä pahanhajuista vahaa sisäänsä. Kuulosi saattaa heikentyä, mikäli vahaa ei poista tehokkaasti ja se saattaa jopa puhkaista tärykalvon.

Vilustuminen ja allergiat usein pahentavat tilannetta, jolloin myös nenän vuoto pahenee. Mikäli haluat tietää, miten vaha poistetaan luonnollisesti, jatka lukemista.

Poista korvavaikku luonnollisin keinoin 

Korvavaikun poistoon on monia luonnollisia keinoja ja tässä artikkelissa listaamme parhaat metodit ja salaisuudet tähän kaikkia piinaavaan tilaan liittyen:

Antiseptinen kasviuute

Paras uute valmistetaan kamomillasta. Lisää ruokalusikallinen kuivattuja kamomillan kukkia kupilliseen kiehuvaa vettä ja anna hautua noin kymmenen minuuttia (peitä kuppi, jotta eteeriset öljyt säilyvät). Siivilöi sitten uute ja pese korvasi nesteellä.

Seljanmarja- ja silmäruohouute

Seljanmarjaa ja silmäruohoa suositellaan etenkin vilustumisen ja flunssan aikana. Ennen kuin valmistat uutteen, säilytä molempia kukkia ilmatiiviissä rasiassa valolta suojattuna. Hauduta yrttejä sitten kiehuvassa vedessä kymmenen minuuttia. Juo kolme kupillista uutetta päivässä aterioiden jälkeen.

Oliiviöljy

poista korvavaikku oliiviöljyllä

Tämä on sangen yksinkertainen tapa. Lämmitä öljyä hailakkaaksi ja tiputa sitten tippa kerrallaan korvaasi, jotta vaikku pehmenee. Hoitoon saattaa vierähtää muutama päivä, mutta korvakäytävä puhdistuu luonnollisesti.

Auringonhattu-uute

Auringonhattu toimii moneen vaivaan

Autingonhattua eli punahattua on pitkään käytetty rohdoskasvina esimerkiksi nuhakuumeen ja influenssan hoitoon. Suorita siis tämä hoito, mikäli kärsit tulehduksesta, sillä auringonhattu sisältää antibakteerisia ominaisuuksia. Valmista uute samaan tapaan kuin yllämainitut uutteet. Juo kaksi tai kolme kertaa päivässä.

Huomioi

Älä unohda, että korvavaikku on luonnollinen puolustusmekanismi, joka ilmenee luonnollisesti kehossasi. Korvat on kuitenkin suositeltavaa putsata kerran kuussa, jotta korvakäytävissä ei ala ilmenemään ongelmia.

Yleinen virhe on laittaa vanua korviin, oli se sitten vanupuikkoina tai vanupalloina. Tämä vain työntää korvavaikkua syvemmälle korvaan, jolloin vaarana on vahingoittaa tärykalvoa, joten vältäthän tätä keinoa. Käytä sen sijaan neuvomamme luonnollista keinoa ja huolehdit korviesi terveydestä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Oron, Y., Zwecker-Lazar, I., Levy, D., Kreitler, S., & Roth, Y. (2011). Cerumen removal: Comparison of cerumenolytic agents and effect on cognition among the elderly. Archives of Gerontology and Geriatrics. https://doi.org/10.1016/j.archger.2010.03.025
  • Guest, J. F., Greener, M. J., Robinson, A. C., & Smith, A. F. (2004). Impacted cerumen: Composition, production, epidemiology and management. QJM – Monthly Journal of the Association of Physicians. https://doi.org/10.1093/qjmed/hch082
  • Got an ear full? Here’s some advice. (2018).
    health.harvard.edu/staying-healthy/got-an-ear-full
  • Browning, G. (2008). Ear wax. Clinical Evidence. https://doi.org/10.1177/0018726701547006
  • Sarrell, E. M., Cohen, H. A., & Kahan, E. (2003). Naturopathic Treatment for Ear Pain in Children. PEDIATRICS. https://doi.org/10.1542/peds.111.5.e574

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.