Miesten vs. naisten ystävyyssuhteet

Miesten ja naisten välinen ystävyys ilmenee usein eri tavoin. Onko se kulttuuriperäistä? Onko sillä tekemistä persoonallisuuden kanssa? Tarkastellaan joitakin mahdollisia selityksiä.
Miesten vs. naisten ystävyyssuhteet

Viimeisin päivitys: 10 tammikuuta, 2023

Miksi on niin, että kun kysyt mieheltä syitä, miksi yksi hänen ystävistään on lakannut soittamasta hänelle, hän ei voi kertoa sinulle muuta kuin “en tiedä, hän vain lopetti yhteydenoton”? Toisaalta nainen varmistaa, että hän tietää jokaisen yksityiskohdan ystävänsä elämästä. Muun muassa tällä tavoin miesten ja naisten ystävyyssuhteet ovat erilaisia.

Todennäköisesti kulttuuriset tekijät vaikuttavat ystävyyssuhteiden solmimiseen jo nuoresta iästä lähtien, olimmepa sitten miehiä tai naisia. Ne voivat myös olla keskeisiä persoonallisuuden piirteitä tai jopa muita syitä, jotka voidaan selittää psykologialla. Koska erot ovat ilmeisiä, aiomme tänään käsitellä pääasiallisia eroja miesten ja naisten välisissä ystävyyssuhteissa.

Miesten välinen ystävyys on instrumentaalista

Tätä määritelmää sovelsi psykologi ja kirjailija Ronald E. Riggio. Riggion mukaan miesten välinen ystävyys näyttää keskittyvän yhteisestä toiminnasta nauttimiseen, jonkin projektin tekemiseen tai yhteiseen ateriaan, mutta perehtymättä liikaa yksityiskohtiin. Joten jos mies kertoo kaverilleen, että hän on juuri eronnut kumppanistaan, kukaan ei kysy häneltä mitä tapahtui tai analysoi eron yksityiskohtia.

Tämä on tapa ymmärtää ystävyyssuhteita, joita monet naiset taas eivät täysin ymmärrä. Mitä tulee ensimmäisen suudelman tai , naiset haluavat yksityiskohtia, mutta miehet eivät.

Miehet keskittyvät enemmän kokemusten jakamiseen ja pysyvät usein hieman pinnallisina. Ystävyys saattaa pyöriä mekaanisesti tietyn kontekstin sisällä, ja naisten kohdalla se on hyvin erilaista.

Ystävyyssuhteet miesten välillä.
Käytännön ystävyys tai instrumentaalinen ystävyys miesten välillä viittaa siihen, että miehillä on taipumus välttää syventymistä henkilökohtaisiin yksityiskohtiin ystäviensä kanssa.

Naisten välinen ystävyys vaikuttaa heidän terveyteensä

Tämä voi tuntua hyvin oudolta, mutta naisten välinen ystävyys on niin tärkeää, ja luodut siteet ovat niin syviä, että ne voivat jopa vaikuttaa heidän terveyteensä. Tämä ei ole meidän väitteemme, vaan se on tulos tutkimuksesta, jonka mukaan vahvempi sosiaalinen tuki parantaa varhaisia ​​rintasyövän tuloksia. Tutkimus perustui naisiin, joilla oli varhaisessa vaiheessa todettu syöpä.

Ilmeisesti kuolleisuus oli 38 % pienempi, jos heillä oli tyydyttävät ystävyyssuhteet. Tilanne oli erilainen naisilla, joilla oli tuskin yhtään ystävää tai kun heidän suhteensa eivät olleet tyydyttäviä.

Vaikka tästä on vielä tehtävä lisää tutkimuksia, se on avoin ovi, joka valaisee naisten välisten ystävyyssuhteiden merkitystä.

Miehet laiminlyövät ystävyyttään useammin kuin naiset

Toinen Ronald E. Riggion antama näkemys on, että miehet laiminlyövät ihmissuhteitaan enemmän. He voivat olla kuukausia ottamatta yhteyttä ystäviinsä ja olla puhumatta heille; myöhemmin he voivat tavata uudelleen ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut ilman, että ystävyys on heikentynyt. Ehkä tämä tapahtuu heidän ystävyytensä instrumentaalisen luonteen vuoksi.

Naisten välisissä ystävyyssuhteissa tämä taas on hyvin erilaista. Jos yhteydenotot eivät ole toistuvia, eivätkä henkilöt ole yrittäneet tavata useammin ja oppia lisää toistensa elämästä, ystävyyssuhteet heikkenevät hitaasti pois.

Siksi naiset pitävät ystävyyssuhdetta erittäin tärkeänä. Kuten näimme aiemmin, se vaikuttaa jopa heidän terveyteensä.

Toistuva yhteydenpito on tyypillistä naisten välisille ystävyyssuhteille, jotka yleensä vaativat säännöllisiä tapaamisia.

Naiset puhuvat enemmän tunteistaan ​​ja ihmissuhteistaan

Muutama vuosi sitten tehdyt kyselyt paljastivat myös tämän näkökohdan, joka voi tehdä naisten välisestä ystävyydestä erilaisen kuin miesten. Itse asiassa on olemassa useita tietoja, jotka tukevat sitä, mitä olemme tähän mennessä selittäneet.

Pisteet perheestä, tavoitteista tai henkilökohtaisista asioista puhumisesta ystäviensä kesken olivat korkeampia haastatelluilla naisilla. Myös puhelinkeskusteluja oli enemmän naisten kuin miesten keskuudessa. Naisten välistä ystävyyttä luonnehditaan usein keskustelujohtoiseksi sekä muiden näkökulmien ja neuvojen etsimiseksi.

Vaikka aina on poikkeuksia ja tätä meidän ei pidä koskaan unohtaa, on totta, että miesten ja naisten välinen ystävyys on usein todella erilaista. Meidän tarvitsee vain katsoa ympärillemme ja omia suhteitamme ymmärtääksemme tämän. Kuinka erilaisia ​​olemmekaan?

Tämä ei ole hyvä eikä huono asia; se on vain erilaista.

Ystävyydellä on aina väliä

Riippumatta siitä, mihin sukupuoleen tunnistaudut, on selvää, että ystävyyssuhteet ovat tärkeitä ja tarpeellisia elämässämme. Kasvaessamme saatamme menettää ystäviä ja saada uusia. Ystävien määrä voi myös pienentyä.

Tämä on normaalia, koska me kaikki muutumme. Loppujen lopuksi meidän pitäisi aina panostaa ihmissuhteiden laatuun, ei määrään.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 omaa syytä siihen, ettei ole ystäviä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 omaa syytä siihen, ettei ole ystäviä

Tässä artikkelissa esittelemme viisi omaa syytä siihen, ettei ole ystäviä. Lue artikkeli ja tarkastele itseäsi, löytyykö sinusta näitä piirteitä.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.